Davčna olajšava (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Karina&Laura -> Davčna olajšava (26.10.2004 16:57:14)

Živio,

mi lahko prosim kdo pove kako je z davčno olajšavo za otroka. Ali to oveljavljaš takrat ko se izpolnjujejo obrazci za dohodnino ali kaj? Baje imajo v nekaterih firmah obrazce za davčno olajšavo, samo ne vem ali to potem oddaš v firmi ali kam drugam. Če kdo kaj ve o tem bom vesela vaših odgovorov.

Lep pozdrav




ronja5 -> Davčna olajšava (26.10.2004 18:32:23)

Če se dogovoriš na firmi ti olajšavo sproti upoštevajo pri plači. Mislim pa, da se bolj splača počakat in ti razliko naenkrat izplača DURS.Tako dobiš kupček denarja, sicer se tistih nekaj tisočakov na mesec kar zgubi.V obeh primerih pa seveda uveljavljaš-vpišeš otroka na pole za dohodnino!
LP! Ronja




janja -> Davčna olajšava (27.10.2004 7:59:13)

Jaz tudi mislim, da je bolje, da uveljavljaš davčno olajšavo za otroka šele pri izpolnjevanju obrazca za dohodnino. Nekatere firme lahko med letom obračunajo preveliko olajšavo, pa se hitro lahko zgodi, da potem plačaš dohodnino (namesto, da bi dobil nazaj zajeten kupček - kot je rekla že donja).

Čau, Janja




janja -> Davčna olajšava (27.10.2004 8:00:24)

Se opravičujem Ronja sem mislila, ne Donja.




Anonimen -> Davčna olajšava (27.10.2004 8:06:24)

1. Če že delaš, oziroma ne prejemaš več porodniške temveč plačo, potem moraš v vaše računovodstvo javiti podatke o otroku oziroma vzdrževanih družinskih članih in je delodajalec po zakonu DOLŽAN sproti odvajati dajatve skladno z dejanskim stanjem. Sicer bi bilo res bolje s temi podatki čakati do napovedi dohodnine, vendar konec koncev se tako ali tako vse izenači, kolikor si državi pač dolžan dati, toliko ji daš, prej ali kasneje. Morda prej le preračunaj, kdo od partnerjev/zakoncev bo uveljavlja tovrstno olajšavo, ker še vedno velja, da se lahko nekomu bolje izide kot drugemu...




natja_ -> Davčna olajšava (10.11.2004 10:26:01)

hoj :miska:

Lejte, glede olajšave je najbolj "profitno", če ima otroke prijavljen tisti, ki ima večji dohodek - večji dohodek imaš, več dobiš.
In sicer, v službenem računovodstvu zaprosiš za vlogo za dohodnino (za družinske člane - otroke), izpolniš, partner podpiše in vrneš nazaj v računovodstvo. Zaprosiš, da bi imel obračunano že pri naslednji plači.
In glej ga zlomka - res je, več sem dobil-a. :bravo:
Izkoristite to, saj nam država že itak vse preveč vzame..

lp, natja









Stran: [1]