Očetovski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pika_b -> Očetovski dopust (6.6.2007 7:14:51)

pozdravljeni!

Zanima me, kdaj najhitreje po porodu si lahko oče novorojenčka uredi očetovski dopust?

Kolikor vem, dokler mame z otrokom ni iz porodnišnice ne more ostati doma. Kaj pa od dneva, ko na CSD dostavi vse papirje je lahko doma ali mora čakat na kakšno odločbo?

Ker nisva poročena bova priznanje o očetovstvu uredila prej na občini, torej potrebno bo čakati le na roj.list.

Hvala za odg.

lp

BLAŽIKA -> RE: Očetovski dopust (6.6.2007 8:08:37)

Rojstni list ti izdajo na občini takoj ko podpišeta očetovstvo in potem neseta na CSD roj. list pa mu začne očetovski d. veljat še isti oz. naslednji dan. Je pa tudi odvisno kdaj bolnica pošlje podatke na občino. Na Ptuju vem da to delajo enkrat oz. dvakrat na teden.

živa -> RE: Očetovski dopust (6.6.2007 9:03:13)

Jaz sem v Postojni dobila potrdilo o porodu, tako da je s tistim lahko uveljavljal pravico do očetovskega dopusta. Rojstni list namreč ni prišel pravočasno. Sva pa poročena, tako da ne vem, kako je z neporočenimi.

Lp,

živa

Anonimen -> RE: Očetovski dopust (13.6.2007 5:12:35)

Od dneva poroda dalje. Potrdilo o porodu je dovolj, ostalo pa se dostavi naknadno, če je potrebno.

Bajsa -> RE: Očetovski dopust (13.6.2007 14:12:15)

Pozdravljene!
Eno vprašanje. Kdaj mora oče začeti s koriščenjem očetovskega dopusta???
Hvala za odgovor!

ajdaN -> RE: Očetovski dopust (13.6.2007 21:15:13)

Čisto vseeno - ko vama paše. Pogoj je edino ta, da mora tistih 11 oz. 15 dni izkoristit v prvem delu tvoje porodniške - v tistih 105 dneh.

emaa -> RE: Očetovski dopust (13.6.2007 21:16:26)

Do otrokovega 6 meseca (15 plačanih dni). Moj je koristil, ko sta bila stara 3,5 meseca, ko je David prišel domov. In ja na CSD se dostavi potrdilo o porodu, pa poveš datum pričetka. 

Stran: [1]