virusna angina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


bajsek -> virusna angina (6.6.2007 7:29:38)

Čao !

V našem vrtcu razsaja ta v. angina. Naš mali pa je ravno v ponedeljek prišel nazaj v vrtec, ker je imel gnojno angino. Zdj ga bom mela pa še do konc tedna doma. Verjetno ima ravno toliko možnosti da jo stakne, kljub temu da je imel eno angino 14 dni nazaj?
Aja, ali katera ve koliko časa po prenehanju jemanja antibiotikov, ti še imajo vpliv?
Kako pa zgleda virusna angina, a katera ve? in koliko časa navadno traja?

lp




Anonimen -> RE: virusna angina (6.6.2007 7:31:35)

antibiotiki na virusno angino nimajo nobenga vpliva. js sicer za virusno angino sploh še slišala nisem, verjetno je to kaka oblika viroze, kjer so podobni znaki kot pri angini. zdravil za viruse ni!




Anonimen -> RE: virusna angina (6.6.2007 7:36:55)

aha sem mal pobrskala
Kako razločevati virusno vnetje žrela od bakterijskega?
Za virusno vnetje žrela je poleg pekočih bolečin v žrelu značilen še občutek suhe sluznice, požiranje je lahko boleče. Ko se odprtih ust zazremo v ogledalo, vidimo rdečino ustnega dela žrela in malega jezička, nebnici (mandlji) sta lahko otekli. Splošno počutje je slabo, telesna temperatura je lahko zmerno zvišana. Pozneje začne nastajati gosta sluz, ki sili na kašelj.
Bolezenski znaki pri bakterijskem vnetju žrela so podobni tistim pri virusnem, le da so težave mnogo hujše. Značilne so zelo zvišana telesna temperatura, hude bolečine pri požiranju, tako hude, da bolnik ne more jesti, zelo pordela sluznica žrela, na oteklih nebnicah so gnojne pike ali gnojni čepi v vdolbinah (gnojna angina). Ali je vnetje virusno ali bakterijsko, pa vedno ni možno ugotoviti. V takih primerih zdravnik napoti bolnika na mikrobiološke preiskave in pregled krvi.
iz strani http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/pogosta-vprasanja/vnetje-zrela/





BLAŽIKA -> RE: virusna angina (6.6.2007 7:51:53)

Lara hvala za ta opis. Jaz sem med tistimi, ki so precej dovzetni na angine in sedaj vidim da imam večinoma vedno bakterijske, ker prej pa nisem vedela in mi ni bilo jasno kako pri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] imam angino, če nisem nič mrzlega pila in jedla. Zdravnik pa mi tudi vedno samo reče angina.




Stran: [1]