Krstna botra (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


bibolina -> Krstna botra (6.6.2007 10:47:31)

Pozdravljene!
Nekaj dni nazaj sem dobila povabilo, da bratrancu postanem krstna botra. Ker sem študentka, in nimam ne vem kakšnih prihodkov, vas prosim, če mi pomagate, kaj podariti. Z drugim botrom sem se pogovarjala in je rekel da bo on podaril zapestnico. Ker večinoma botri dajejo zlatnino, mi torej preostane verižica, ki je na žalost kar draga, ali pa kakšen obesek. Mi lahko predlagate še kaj drugega, oz. če bi kupila obesek, kaj naj ugraviram. So pa dobrodošli tudi drugi predlogi.
Najlepša hvala




Colt -> RE: Krstna botra (6.6.2007 11:06:10)

Bibolina, dobrodošla pri nas. Takole bom rekel...prazni sijaj materializma je segel tudi na področje kot so krst, birma itd itd...in s tem krepko načenja sam pomen in težo teh zakramentov. Ker se ljudje osredotočijo na ''zunanji sijaj'' in ne na samo bistvo, torej vstop v skupnost Jezusovih prijateljev.

Zato ti svetujem dvoje:

1. Darilo naj bo majhno in simbolično, vendar izvirno in sploh ne nujno drago.

2. Biti krstna botra je ČAST, PRIVILEGIJ in ODGOVORNOST! Zatorej se raje temeljito pripravi osebnostno in globje znotraj, na ta položaj ter premisli kakšne zglede, pomoč, podporo in vzpodbudo v otroštvu, odraščanju in zorenju....boš dala tvojemu ''varovancu''.

In polagam ti na srce...lahko mu podariš kilo zlata, pa bo to čez 5 let pozabljeno, če pa mu podariš svetel zgled v tem svetu moralnega propada in liberalistične podivjane kapitalistične ihte, pa te bo imel rad, te cenil in spoštoval celo življenje.

Pa premisli kaj sem ti napisal in srečno tebi ter malemu sončku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Grega




bibolina -> RE: Krstna botra (6.6.2007 11:13:15)

Colt, najlepša hvala...




srki -> RE: Krstna botra (6.6.2007 12:48:39)

Kaj pa kakšno sveto pismo za otroke? Colt, zelo lepo si tole napisal in vse je čista resnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




dana -> RE: Krstna botra (6.6.2007 14:16:37)

Tudi jaz se ne bi obremenjevala z darilom, saj je že to da si izbrana za botro lepo darilo. Da boš le otroku lep zgled pa bo.

Drugače se mi pa zdi, da je zlato že mal ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Rajši kakšno uporabno stvar pa eno malenkost za spomin na krst.

lp dana




Colt -> RE: Krstna botra (7.6.2007 0:48:03)

IZVIRNO SPOROČILO: srki
 Colt, zelo lepo si tole napisal in vse je čista resnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Cenjena Srki, vem in hvala lepa. Najbolj pa sem vesel, če to spozna tudi ''naslovnik'', ali pa kdo drug iz foruma. Jaz vedno lepo napišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Grega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ps. Konoč




komarka -> RE: Krstna botra (14.7.2007 11:58:04)

Sicer je odvisno od dogovora s starsi-kdo bo pripravil krstno sveco-a midva sva ful navdusena nad Plecikovo. Je bolj natur kot klasicne bele in gor ma kak tipičen slovendki lik-npr lectovo srce...potem pa se datum in ime...






bt08 -> RE: Krstna botra (14.7.2007 12:59:00)

Jaz sem bila par mesecev nazaj na krsto od priajteljičine hčerkice.In me je prosila za krstno botro da bi bila.seveda sem takoj sprejela in bila zelo vesela da bom krstna botra.Finančno tud ne vem nimam ne vem kako pošlihtano.ampak sem ji kupila eno zapestnico navadno,dala vgravirat njeno ime spredaj,zadaj pa mojo začetnico in datum,zraven sem ji poklonila še posteljnino od čebelice maje in eno malenkostno igračko.Ni bilo ne vem kako drago,ampak anjbolj so bili veseli seveda posteljnine.Ker kej bolj uporabnega je boljš kot pa brezvezne stvari.Moj Ožbej ko je mel krst je dobil od botrce zapestnico in torto,od botra pa denar,da smo šli iskat tricikel,od mojih starih staršev pa je dobu igračko in eno lepo knjigico staro 80let,sveto pismo za otroke.To je res en lep spomin za otroke ko so večji.Ni pa treba pretiravat,glede daril.




Colt -> RE: Krstna botra (20.7.2007 18:51:01)

Bibolina, kako se je/se bo izšlo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]