Koncept AP in malčki (1leto +) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Povezano starševstvo



Sporočilo


Še ena T -> Koncept AP in malčki (1leto +) (6.6.2007 14:25:33)

Pozdravljene!

Prvič sem brala teme na tem forumu in sem ugotovila, da mi je koncept AP zelo blizu. V vseh točkah sem ga izvajala, ne da bi kaj preveč brala na to temo... Ravnala sem se po svojih občutkih in se je super obneslo. Skupno spanje, dojenje, nošenje, itd. Hčerka je bila krasen dojenček, vsi so mi govorili, kako "pridnega" in neproblematičnega otroka imam.

Zdaj pa me zanima, kako je s tem principom pri malčkih. Hčerka je stara 19 mesecev, še vedno se doji, spi sicer v svoji posteljici, ampak zraven zakonske, tako da ponoči nimamo jokanja... Pojavili pa so se izpadi jezice, trme, uveljavljanja svoje volje pač... Obstaja o tem (koncept AP pri starejših otročkih) kakšna literatura, linki itd.?
Bi rada kaj več vedela o tem.

Lep pozdrav!




svetlo -> RE: Koncept AP in malčki (1leto +) (6.6.2007 20:14:30)

poskusi http://www.askdrsears.com/html/10/T130100.asp




skuštrana -> RE: Koncept AP in malčki (1leto +) (7.6.2007 7:50:10)

Na voljo imaš literaturo od Dr. Searsa, ki je prevedena tudi v slovenščino. Imaš knjige J.Julla, ki pa jih v slo ni, so pa v hrvaščini. Spomnim se naslovov William in Marta Sears: Uspešen otrok, J. Jull: Moje kompetentno dijete, imaš tudi nekaj od E. Pantley:ABC odlične vzgoje ter Z otrokom lahko sodelujete..No, tole se spomnim iz glave. Meni je najbolj všeč J. Jull. No, predvsem je o konceptu AP pisal Sears, tako da malo pobrskaj po netu pa tega v ang kar dosti najdeš. Najde se tudi v hrvaščini (www.roda.hr) v slo je pa res bolj malo.

Predvsem pa, ko si že sama napisala, poslušaj svoje srce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]..




Stran: [1]