Kaj lahko in česa ne (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


MARTINŠČICA -> Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 9:15:34)

Holja,
mene pa zanima, če se v času nosečnosti lahko je suho konjsko salamo (soljeno in posušeno), in hobotnico (kuhano v solati ali  rižotn npr.). Še bolj me zanima, česa vse se ne sme jesti(sama vem le, da se je bolje izogibati surovemu mesu, školjkam)

Pa še to. Sedaj je čas češenj. Pojedla sem jih res veliko. Ko sem jih začela za foro odpirati, preden sem jih pojedla, sem pa ugotovila, da kljub čudovitemu videzu skoraj vsaka vsebuje mesni dodatek (črva). Je to kaj narobe za nosečnico, ali želodčna kislina pokonča vse male živalice?
Hvala




Anonimen -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 9:19:43)

JAZ SEM JEDLA VSE OD PRŠUTA DO SUHIH SALAM. HOBOTNIC IN OSTALE MORske golazni itak ne jem, pa dobro se je izogibat plesnivih sirov.
ostalos em pa jedla

aja še neki..zakaj maš martinščica nik? :) a mate vikend tm? :)

aja črvov v češnah tut ne jem :) odprem vsako češno preden jo dam v usta :) oz jih raj sploh ne jem.
drgač pa mislim da ti par črvov če se ti na sploh ne gravžajo ne bo škodval. mal ekstra beljakovin :)




Dejča -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 9:32:31)

Jem vse, razen surovega mesa (biftka ipd.), češnje pa celo v enormnih količinah. Nobene ne odprem, tako da sem nevede najbrž pojedla še lepo število črvov, pa se niti malo ne sekiram. Tudi v prvi nosečnosti je bilo tako - in z našo skoraj 2-letnico je vse OK - sadje ima pa celo zelo rada [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




birdy -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 10:12:38)

Jaz jem vse razen biftka in plesnivih sirov. Pa še tega ne jem zato, ker ne maram.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Češenj tudi jaz pojem fuuuuuulllllll. Nobene ne odprem tako da ne vem kaj še zraven pojem. Pri češnjah je edini problem to, da imam potem rahle, hmmm, vetrove. Tako da gre včasih moj kar stran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa zelo mi pomaga pri prebavi. Nobene zaprtosti in hemeroidov ali podobnega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




lojzika -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 10:25:01)

Jedla sem vse razen bifteka in majoneze, pa še tega samo zato, ker tega ne maram. Sem pa poslušala od vseh okrog očitke. Tudi ko sem dojila sem jedla v kompletu vse pa ni malega nič matralo.




srki -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 11:08:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

Jem vse, razen surovega mesa (biftka ipd.), češnje pa celo v enormnih količinah. Nobene ne odprem, tako da sem nevede najbrž pojedla še lepo število črvov, pa se niti malo ne sekiram. Tudi v prvi nosečnosti je bilo tako - in z našo skoraj 2-letnico je vse OK - sadje ima pa celo zelo rada [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .


Se podpišem, razen tega, da moram napisati "sem jedla vse"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




blue sky -> RE: Kaj lahko in česa ne (12.6.2007 13:40:57)

Jaz med nosečnostjo nisem jedla bifteka, pršuta, suhih salam, plesnivih sirov, školjk in pretirano mastne hrane (burek ipd.).

Za češnje se ne sekirat. Če bi se pa rada "izognila" črvom, daj češnje za nekaj časa v hladno vodo in bodo sami ven prilezli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.6.2007 9:36:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Sunny Morning -> RE: Kaj lahko in česa ne (13.6.2007 18:03:43)

IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA
Holja,
mene pa zanima, če se v času nosečnosti lahko je suho konjsko salamo (soljeno in posušeno), in hobotnico (kuhano v solati ali  rižotn npr.). Še bolj me zanima, česa vse se ne sme jesti(sama vem le, da se je bolje izogibati surovemu mesu, školjkam)

Jej kar ti paše. Če ti ta hrana dobro dene, jaz ne vidim nobenih ovir.
Jaz jem vse kar mi paše. Določenih stvari se poskušam izogibati, vendar če mi paše pojem. Mislim, da je to najboljše. Poslušaj svoje telo. Mogoče tebi ne pašejo iste stvari kot nekomu drugemu.




misar -> RE: Kaj lahko in česa ne (14.6.2007 11:26:32)

Pozdravljene! Sem čist nova nosečka med vami, nosečnosti nisem načrtovala, mi pa seveda ne hodi odveč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
V naprej se nisem poglabljala niti v prehrano, kaj šele kaj drugega. Ugotavljam, ko berem vaše poste, da sem zagotovo najmanj na smrt bolna, tako vse neki komplicirate s prehrano. Se opravičujem, če sem katero užalila, ni bil to moj namen...sam punce a je res taka agonija okoli hrane? !!




birdy -> RE: Kaj lahko in česa ne (14.6.2007 11:53:24)

Hoj Misar. Čestitam ob nosečnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pri meni ni agonije okoli hrane. Jaz jem vse, razen tistega česar itak ne maram. Kao pa naj ne bi jedu surovega mesa (biftek-bljak, pršut-ta bolj,...) zarad... Ubistvu ne vem točno zarad česa. Jaz se ne obremenjujem s tem kar jem. Nekatere pa se. Kakor komu paše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Cebelica2 -> RE: Kaj lahko in česa ne (10.7.2007 13:17:46)

Jaz sem se v prvi nosečnosti izogibala bifteku, školjkam (itak jih ne jem),sirom s plesnijo, surovemu mesu, jedla nisem ravno dosti suhih zadev (salam, pršuta), če nisem poznala porekla. Pa drobovine tudi nisem jedla. Pri teh stvareh bi naj pazila zato, ker lahko sfašeš toksoplazmozo, če je seveda že nisi prebolela in to ni dobro za otročka. To je pač eden možen vzrok tak je to bilo vsaj meni obrazloženo. Je pa itak od vsake posameznice odvisno kaj je oz. kaj hoče jesti. Ker recimo meni zdaj ful sladko paše v ta drugi nosečnosti pa jedla bi salame in podobne zadeve.
Prijetno nosečnost vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




mateyka -> RE: Kaj lahko in česa ne (13.7.2007 2:20:03)

jest ne jem:
- plesnivih sirov,
- školjk, roparskih rib (a la morski pes..),
- majoneze in jedi s surovimi jajci na splošno (tiramisu..).
in vse ribe naj bi se prej zamrznil, če so sveže in potem jih lahko normalno uporabljaš.
so mi rekl, da ni dobr za otročka, ki faše vse kar dobi mamica, sam da recimo mamici ne škodi, malmu fižolu pa da lahko ja - tud par let po rojstvu so lahko komplikacije (glivice plesnivih sirov recimo). glede tega so me tuki (na Švedskem) kar resno opozarjal, da naj se tega režima držim (sej je samo 9 mesecev).
sam ne vem, vsakemu svoje - jaz sem prvič noseča in nočem reskirat ne vem kaj samo zato, ker mam rada plesnive sire [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]. itak jih bom lahko jedla čez glavo, ko mala pride - moj mož že zdaj planira, da bomo mel "cheese party" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




marelicaa -> RE: Kaj lahko in česa ne (30.7.2007 12:35:18)

Kdor je tokso pozitiven lahko je praktično vse. Tiste, ki pa so negativne, pa naj bi se izogibale suhomesnatih izdelkov, biftkov, zelenjave iz vrta- lahko se je prekuhano ali tako ki se olupi (kumare). Sicer pa sama pazim pri jajcih da so prepečena ali prekuhana zaradi salmonele. Ker sem bolj okrogle narave pa se izogibam sladkorju, saj sem potencialni kandidat za sladkorno v nosečnosti (pri prvi nosečnosti ni bilo težav, upam, da jih tudi tokrat ne bo).




Nasy -> RE: Kaj lahko in česa ne (30.7.2007 17:16:05)

Jaz ne jem suhih salam, paštete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]čeprav mi vse to ful diši..plesnivim sirom, drobovini, školjkam se tudi izogibam




PATRICIJA_22 -> RE: Kaj lahko in česa ne (3.8.2007 16:02:15)

Marelicaa oprosti ampak večje neumnosti pa še nisem slišala, da ne smeš jesti zelenjave z vrta oz.
samo tisto ki se jo olupi...

Nosečnice morajo pojesti veliko več sveže zelenjave (ni važno od kod), pomembno je edino da je VSA zelenjava veliko bolj konkretno oprana, zaradi možnosti toxoplazmoze.

Mi je pa smešno k deklice mislijo da če solato kupijo v Šparu da tiste pa ni treba bolj temeljito oprati (poznam dva primera ki sta mi trdile da itak da je zelenjava iz Špara že vsa neoporečna)..

Lp

Pati




Nasy -> RE: Kaj lahko in česa ne (3.8.2007 22:16:22)

jaz vsako sadje ali solato najprej fajn operem, pa naj bo z vrta ali Špara




Suzi* -> RE: Kaj lahko in česa ne (31.8.2007 15:19:52)

Jaz sem toksopl. že prebolela in jem vse kar mi zapaše.




marelicaa -> RE: Kaj lahko in česa ne (2.9.2007 18:32:58)

Patricija, lahko jem zelenjavo iz vrta, vendar prekuhano. Ker naj bi se s tem uničil ta virus. Naj povem, da se v to nisem preveč poglabljala in študirala, kaj je res in kaj ne, ampak sledim nasvetom zdravnikov. Če je kak med nami, ga prosim za bolj obširno obrazložitev.




koala -> RE: Kaj lahko in česa ne (4.9.2007 9:42:30)

marelicaa tudi neprekuhano zelenjavo z vrta lahko v miru ješ, treba jo je samo zelo temeljito oparati. Jaz si recimo ne predstavljam prekuhane zelene solate, pa z termično obdelavo poleg tistih stvari ki jih želimo uničiti uničujemo tudi vitamine.




marelicaa -> RE: Kaj lahko in česa ne (4.9.2007 11:55:24)

Saj zato pač ne jem zelene solate, ampak peso, kumare, ker jih najprej fino, fino umijem in še olupim. Podušim bučke, skuham korenček, cvetačo, brokoli,...




marjetica84 -> RE: Kaj lahko in česa ne (7.5.2008 12:09:37)

Pozdravljene! Zanima me kakšen jedilnik imate v nosečnosti, ker jaz bi vse jedla vendar sem se že začela izogibat. Zanima me če lahko jem pašteto Argeto, ker bi jo jedla vsak dan.  Kaj pa sladoled jeste?




mojsoncek -> RE: Kaj lahko in česa ne (7.5.2008 12:58:58)

marjetica84, ti kar jej pasteto, samo ne pretiravaj. Sladoled pa tudi... jaz sem ga v prvi nosecnosti pojedla nenormalno veliko... z mozekom sva vsak vecer pred TV-jem pojedla eno banjico sladoleda (Snikers ali Mars) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj lahko in česa ne (7.5.2008 20:11:24)

Kaj pa pršut se lahko je?




mojsoncek -> RE: Kaj lahko in česa ne (8.5.2008 14:46:59)

Jaz sem v prvi nosecnosti jedla vse po malem, tudi tiste "prepovedane" stvari. In tudi sedaj v drugo jih bom, ko me koncno minejo slabosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Prsut je edina "salama", ki jo jem in se ne bom odpovedala tistim parim snitkam vsake kvatre, ko mi zapase.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>