Vračilo štipendije (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Tejči -> Vračilo štipendije (31.10.2004 15:29:40)

Ojla!

Mene zanima kdaj se mora vračat štipendija? Jaz sem vpisana zaj v 2. letnik, vlogo sem dala zaj prvič, letnika pa vrjetno ne bom izdelala, saj tamala nič ne spi (ne ponoči ne podnevi).

Katere veste kaj o tem, mi prosim napišite!

Pa LP, Tea:sloncek:




Jančika_ -> Vračilo štipendije (31.10.2004 15:40:44)

Joooooj, ne bi o tem:( .... jaz (še) nisem diplomirala in bi morala vračat za absolventa, pa sem se že dvakrat zmazala s prošnjami. Ampak zdaj pa ne vem, če bo to še šlo....

Torej, vračat moraš, če ne narediš tistega, za kar imaš podpisano pogodbo. Vsako leto podpišeš za tisti letnik. Če ga ne narediš, potem moraš vračat, ampak meni so ženske tam rekle, pa ja ne boš vračala, in so pregledale pravilnik gor in dol in ugotovile, da ti lahko referentka sama odloži plačilo, če presodi, da je prošnja upravičena.

Če diplomiraš (ali narediš letnik) vmes, ko vračaš, takrat nehaš vračat.

Evo, toliko vem, mogoče ve katera še kaj več.

LP:racka:




Abby -> Vračilo štipendije (31.10.2004 21:52:24)

Če ne izdelaš letnika, vložiš prošnjo, da ti gre zadeva v mirovanje, zraven pa navedeš razlog. Materinstvo bi moralo biti opravičljiv vzrok. Sicer pa te lahko potolažim: moja punči ne spada med otroke, ki so mirni ko angelčki, da sploh ne veš, da jih imaš. Prve mesece tudi nisem mogla niti pomisliti na učenje, pri letu in pol pa sem naštudirala snov za par izpitov sama z njo, ne da bi mi jo enkrat samkrat kdo pazil.
Tako da le pogumno, pa nikar ne misli preveč na vračanje.




Stran: [1]