Koliko "kemije" ...... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Pikapolonica -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 10:58:09)

Hojla!

Ker se že zelo hitro približujem dnevu D (samo še 9 dni), se mi v glavi poraja seveda vedno več vprašanj. Včasih tudi takih, čisto neumnih.

No, zdaj me recimo zanima, katere otroške kozmetične zadevščine ste v resnici uporabljale v začetku. Na materinski šoli so nam svetovali seveda čim manj »kemije« - v bistvu naj bi torej voda in lekarniško hladilno mazilo zadostovala. No, kako pa to deluje v praksi? V bistvu pa me ne zanimajo znamke, temveč samo to, kaj ste uporabljale. Mleko, losijon, olje, robčke, milo, razne kremice…...??? Ali res samo vodo?

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda:




Pia73 -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 11:18:14)

Jaz nisem uporabljla popolnoma nič- cca 6 mesecev, ker je bil moj sinko v porodnišnici alergičen na toaletne robčke in so rekli NIČ. Še ritko smo umivali kar z vato namočeno v vodo. Ampak prijateljica je uporabljala vse kljub temu, da je bil njen sinko v porodnišnici alergičen na njihove robčke. Baje so neki malo bolj agresivni. Tako, da uporabljaj samo tisto kar je neophodno potrebno, pa ne boš nič zgrešila!

Pa srečno Pikapolonica :pika:

LP Pia73




Anonimen -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 11:23:54)

Za kopanje v začetku res samo vodo + kamlilice (te le kupi, predno greš rodit v lekarni). Za po kopanju pa rabiš najbolje mandljevo olje za namazati pregibe (pod kolenom, v komolčnem pregibu, pod pazduho...). Robčke sem jaz uporabljala za odstranitev drekca, potem pa sem ritko umila z vodo in s krpico. Će boš kupila še kakšno nežno tekoče milo, za malo pozneje, za umivanje ritke po kakanju, tudi ne bo nič narobe. Olje boš pozneje mogoče rabila še za odstranjevanje temenc. Kremic jaz v začetku nisem uporabljala, pozneje mogoče kakšno za obrazek, če ima suho kožo.




Vera* -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 11:29:45)

Z mandljevim oljem je pa tako.Zelo veliko otrok je alergično na arašide, mandlje orehe ,lešnike tako da ni priporočeno uporabljati teh olj že na dojenčkovi koži.no to je samo moje mnenje.najbrž se vse ne bodo strinjale.pa lep porod ti želim




Uršulinka -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 12:27:24)

Hojla, Pikapolonica!

Res samo vodo. No v glavnem. Za umivanje otroške ritke je najboljša vatica namočena v toplo vodico. Potem pa lepo do suhega zbrišeš (bolj popivnaš) s krpico ali tetra pleničko in namažeš z negovalno kremo. Pri nas ni bilo nikoli težav z vneto ritko. Kupi pa kak zavitek vlažnih otroških robčkov, včasih pridejo prav, da obrišeš drekca.
Za kopanje pri nas uporabljamo navadno otroško milo (1 x tedensko), drugače samo vodico. Za po umivanju pa mandljevo olje (lahko tudi olivno). Za nego popka boš potrebovala še 60% alkohol. Vse dobiš v lekarni.
Drugih kremic zaenkrat ne potrebuješ.
Prav bodo prišle tudi vatirane palčke za čiščenje med prstki in uheljčkov.

Pa veliko sreče!






ZARA -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 15:38:50)


jst jo se zdej umivam s plenicnimi predlogami in kamilicami po ritki in luliki...vatka je tud full dobra zadeva,pol sem imela olivno olje,hladilno kremo,puder pa kopel...to bi bilo vse!!!




dory -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 15:52:23)

Od zacetka uporabljam robcke, tekoce milo, sampon, losijon in kremo za obraz...pa seveda hladilno mazilo :) ...




Primoza -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 16:03:57)

krema za ritko Sanosan, ki je popolnoma primerna in poceni.

v primeru kakih nesreč z ritko bepanthen, oziroma malo za preventivo kremo ribodermin.

Milo, za dojenčke.

Robčke, Interspar.

Konec.

Po kakih petih mesecih:

+pozimi ali občasno v hribih kremo za obraz z zaščito proti vetru npr. Johnson Allwether

šampon npr. bepaten

Kremo za sončenje npr. Johnson suncare Baby 40, ko gremo na morje ali v hribe.

To bi bilo večinoma vse.

Lekarniško mazilo se mi zdi predrago, verjetno bom popljuvan kot "škrtuh".






Jančika_ -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 17:42:38)

Tole:

:racka: krema za ritko Weleda

:racka: voda in vata umivanje ritke

:racka: olje Babylove in Weleda za pregibe

:racka: za obraz All-in-one Magic cream od Aventa (za zaščito proti vetru in mrazu)

:racka: za kopanje oljna kopel Babylove in zeliščna Weleda

:racka: za na pot oljni robčki Nivea (so bili v nekem darilnem paketu, ko mi jih bo zmanjkalo, bom kupila vlažne robčke Babylove, ker so poceni in vredu)

To je pa vse.

Primoza, meni se tudi zdi, da je brez veze kupovat nekaj ful drago, če so poceni zadeve tudi ok. Meni so vsi artikli Babylove od DM-ja prav fajn. Saj ne rečem, Weleda je super, ampak fuuul drago:(. No, ko kdo ne ve, kaj mi naj prinese za darilo, mu rečem kaj od Welede in zdaj imam zalogo:)




princeska Zala -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 18:48:46)

Mi imamo za ritko hladilno mazilo iz lekarne(nasvet babice), brišem jo z vlažilnimi robčki po potrebi tudi z vodo. Potrebuješ še olje za gubice, kremo oz. mleko za telo,ker :duda:imajo radi suho kožo,za kopanjepa milo ali kopel.To je pa tudi vse.Jaz uporabljam izdelke od Bubchen in sem z njimi zelo zadovoljna,pa še dišijo lepo.9nebesa




Pia73 -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 20:40:32)

Pozabila sem napisati, da smo uporabljali tudi hladilno mazilo iz lekarne in neki blagi šampon za laske 1x tedensko.




puncica -> Koliko "kemije" ...... (1.11.2004 21:33:32)

voda
hladilno mazilo (lekarniško)
mandljevo olje (redko)
nivejino kopel

To je vse in je bilo čist dost do 5 mescov kolk smos tari zdaj, zdaj pa uporabljamo poleg vode tudi še kdaj nivejine robčke, ker se mamici ne da vode pripralvjat:)-
Čim manj kemije tem bolje. Voda je zakon.




Stran: [1]