madeži na barvnem perilu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


alenkica -> madeži na barvnem perilu (24.6.2007 16:17:12)

Sem bila zadnjič zelo razočarana. Ko sem stavla sušit perilo sta bili dve majici enako umazani, kot sem jih dala noter. Kot da bi bili  mastni madeži pa skoraj ne verjamem, da so od tega. S čim naj zdaj to spravim dol?

Vanish - v rožnati flaški (ki ima dve tekočini) ni pomagal. Alije ta nova Vanish Oxi action kaj boljši?

Nakoliko perete barvano perilo. Sama perem temno in svetlo skupaj na 35° ali je to premalo?




lelaval -> RE: madeži na barvnem perilu (24.6.2007 21:24:35)

Jaz sem zadnjič kupila eno čistilo za odstanjevanje madežev, ker sem mojega že nabolila, da naj najmlajši da slinček ali pa kakšno staro majico, ko je sadje, ker so bile že vse zaflekane - in to majice, ki jih je prvič oblekla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Za vsak slučaj sem namočila še eno majico s starim madežem in glej čudež - še ta je šel vstran. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Potem pa sem tako rešila še par majčk. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Je pa modra škatlica "Astonish oxy-plus". Po navodilih sem zmešala razmerje tega praška in vode, pustila namočeno kakšne pol ure do uro, potem pa oblačilo s to mešanico dala v boben in prat na 40. Sem se bala, da bom uničila barve, a so ostale.
Vendar pa ti ne garantiram, da gredo mastni madeži stran, ker le teh nisem poskušala odstranit s tem čistilom.




soncece24 -> RE: madeži na barvnem perilu (25.6.2007 9:55:42)

Jaz vse fleke najprej "zriflam" z dobrim starim terpentin milom - dobiš ga v vsaki trgovini. Potem pustim malo namočeno, če je fejst flek, tudi čez noč. Skoraj vse gre ven, še bučno olje.




Felicity -> RE: madeži na barvnem perilu (26.6.2007 11:44:37)

Jaz namočim take problematične cunje v mlačni vodi z dodatkom OMINO BIANCO COLOR 100piu za cca. 1 urco. (Vmes pogledam če je šlo dol).
Po potrebi več časa, ali več produkta.  Deluje, preverjeno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
[image]http://www.ominobianco.com/upl/d@y/album/orig/64_200406291033.gif[/image]
(Aja, kupim v Italiji, verjetno imajo tudi v naših trgovinah)




Stran: [1]