Po dveh mesecih noče več GH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Vilma -> Po dveh mesecih noče več GH (9.7.2007 21:49:25)

Naš malček je star 7 mesecev.
Že skoraj dva meseca mu dajem gosto hrano. Z uvajanjem ni bilo problemov, je skoraj vse razen korenja. Trenutno sva na dveh obrokih. Dopoldanski, ki vsebuje ali sadje ali zelenjavo in večerni, tisti tik pred spanjem. ki vsebuje mlečno kašico.

Zadnje tri dni pa se je spuntal. Noče nobene hrane, samo zizo. NOBENE! Tudi tiste, ki jo je imel do zdaj najraje. Sploh ne zastopim, kaj je narobe. Samo da vidi žlico, že joka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sumim, da ga mogoče boli grlo, pa zato ne more požirat, čeprav mi ni jasno kako da mu gre moje mleko navzdol?
Druga varianta, ki jo sumim, pa je ta, da je zaprt od GH in da se mora fajn sčistit preden bo spet odprl usta.

Zdaj ne vem kaj naj. Ali naj za dva dni ukinim žlico in mu dajem samo zizo ali naj vseeno vztrajam? Malo me je strah, da ne bo zasovražil žlice.

Podobne izkušnje? Predlogi?




Bubacka -> RE: Po dveh mesecih noče več GH (10.7.2007 16:27:16)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]Zivjo!!! Mi smo tud stare 7 mes. imava podobno tezavo, kdaj vidi zlico, zacne jokat... sam pri nas je razlog, da je bila okuzena z virusom, zdaj pa se zobke matrajo... vi ste ze jih dobili? Ne ga silit s hrano, poskusite pa lahko usak dan... ampak jaz mislim da bo minilo... in dajte mu naravnega soka cim vec, i tudi iz korencka je ful dober... jabolcnij pa odpira... L.p. in vso sreco




Vilma -> RE: Po dveh mesecih noče več GH (11.7.2007 9:31:02)

No razloga še vedno nisem našla.
Grlo ga ne boli, sem zdaj skoraj 100% prepričana.
Zobki tudi mislim da niso, je pa res, da še nobenega nimamo.
Sem iskala in iskala razloge, pa ne vem, če sem ga našla.
Od vseh variant je najbolj verjetna ta, da se je skregal z žlico. Samo da jo vidi, drži usta skupaj. Kar mu dam v roke pa poje.
No ja, bomo še videli.
Ima katera še kak predlog?




miska2004 -> RE: Po dveh mesecih noče več GH (11.7.2007 10:51:33)

Če si do zdaj uporabljala plastično žlico, poskusi zdaj s kovinsko. Našemu se je očitno žlička zamerila, ko mi je takoj po večerni kašici bruhal... Potem mi isto, dva dni niti ust ni odprl, ko sem prišla zraven z žlico. Pa sem zamenjala žličko, pa je odprl usta, tako da zdaj že kakšen mesec ali več jeva s kovinsko. Je malo nerodno, sploh zaradi zobk, ampak važno da je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Poskusi, upam da bo pomagalo. Pa sporoči




Vilma -> RE: Po dveh mesecih noče več GH (11.7.2007 14:46:38)

Sem poskusila tudi z drugo žlico miška, pa ni pomagalo.
Danes sem mu potem, ko 4 ure in pol ni jedel, ponudila kašico. Je celo pojedel 5 žličk, potem pa konec. Spet jošk. Je pa potem dvakrat bruhal, je šla vsak kašica ven, očitno mu ni pasalo.
Možno je tudi, da se je odločil za naravno čiščenje organizma. Sem danes prebrala v eni knjigi, čeprav menda to pride kasneje, pri večjih otrocih.
Ker res je tudi, da hkrati kar kaka in kaka črno, čeprav že štiri dni ni pojedel obroka goste hrane.
No ja, shiral ne bo, je kar fejst obložen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bom počakala, kaj bo.




_andreja_ -> RE: Po dveh mesecih noče več GH (12.7.2007 18:32:52)

nevem, če ti bom pomagala, bom pa poslusila jaz do 8 meseca nisem spravila v njega nič drugega kot mleko in jogurte, ko je bil pa star 8 mesecev se mu je pa odprlo in zdaj je na veliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  in močno upam da tako ostane....




Stran: [1]