Trebušni krči po hrani (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hraneSporočilo


Anaelisa -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 21:49:42)

Prosim mamice za nasvet!
Že dobre tri tedne moji malčici (5 m in 1/4) dodajam hrano (sadje, zelenjava, riževa kašica) in ima spet krčke. Do treh mesecev je itak imela krče (čeprav sem jo ves čas samo dojila in se pazila pri prehrani!), zdaj pa so se spet pojavili. S hrano je ne silim, dajem ji malo, večkrat kar neham, ker se mi zdi, da ima dosti, čeprav bi ona še odpirala usta... Dajem ji tudi janežev čaj, pa kapljice Sab-Simplex, pa normalno se tudi doji. Zvija jo po vsem, tudi po korenju, ki je verjetno še najbolj nevtralno? Kakec je pa v redu, imam občutek, da kar prebavi zadevo, ni, da bi šlo vse kar samo "skozi". Samo po banani cel dan ni kakala.
Kaj naj naredim? Naj vztrajam, ali naj za nekaj časa ukinim dodajanje? :zmeden2:
Vesela bom vsakega nasveta! Lp
ZARA -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 21:57:09)

ojla...Anaelisa...

K pa ce ima po Sab-Simpleksu krce...jst sem jih Zari dajala ene 2 dni dokler nisem pogruntala, da jo po temu krcki dajejo...sicer pa zara ce papca banano tud vcasih ne kaka kasn dan,ampak pol je spet normalno...jo sicer mal napenja,ker se prdci kr vrstijo,ampak kej hujsega pa ni!!
Probej ji dat sladke kamilice,to mal pozene...al pa ji ne dat samo banane,ce si to mislla :zmeden:...

papa:rozica:
Anaelisa -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 22:10:38)

Ne verjamem, da bi bil Sab-Simplex kriv, saj naj bi preprečeval napenjanje. No, bom probala brez. No, saj ji ne dajem samo banane, to je jedla v bistvu samo 3x. Koliko časa pa že ti dodajaš? A Zaro dojiš? Kako pa ponoči, kolikokrat se doji? :duda:
Jančika_ -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 22:13:59)

Kaj pa če še malo počakaš z dodajanjem in poskusiš spet čez kakih 14 dni čisto po malem? Saj se še ne mudi z dodajanjem, mogoče bo pa kasneje boljše.

Anaelisa, a nisi dobila moje pošte v nabiralnik? Tam levo, kjer piše Moja Ringaraja?:zmeden:
ZARA -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 22:14:08)

gosto hrano papca od 4 mesecev dalje,ne dojim je
(zal samo 14 dni),ponoci pa spi...do zjutrej...
Anaelisa -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 22:26:11)

Ja, saj sem že mislila, da bi počakala s hrano, vendar po eni strani se mi zdi že čisto pripravljena, ful odpira usta, sploh ji ne dam hrane globoko v usta in vse lepo poje, nič ne pljuva... Po drugi strani bom pa zdaj 2x na teden od 17h do 20.30 odsotna in sem si želela, da bi ji moja mami lahko že dala riževo kašico pred spanjem. Spat zdaj hodi že ob 19h, ker smo premaknili uro. Pa itak ji nekako moje mleko ni več dovolj, enostavno postane lačna, ponoči jo še ful dojim, čez dan pa na 2 do 3 ure. Imam vsaj to srečo, da ful hitro poje (5 min. max), več sploh noče. Mi ne visi po "joških". Se napapca in to je to.

Zara, sem ti "fouš" za prespane noči...:zaspan:
Jančika, res ni tvojega sporočila! Poskusi še enkrat!Mogoče je sporočilo šlo na :morje:!
Jančika_ -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 22:48:30)

No da vidmo, če zdej bo...če je šlo na :morje:, grem za njim:)-.

Kaj pa če ji zaenkrat daš samo riževo kašico, sadja in zelenjave pa še ne?

Vasja je tudi ekspresni jedec - 5-7 minut, pa je gotov. Še dobro, ker on tudi papa na 2-3 ure, no zadnjič je en dan na 5 ur, mi ni blo nič jasno. Naslednji dan pa spet na 2 uri... No, pa saj je še majčken, nej si da duška!:)-
Anaelisa -> Trebušni krči po hrani (6.11.2004 23:04:59)

:bravo: Zdaj je uspelo, odgovor te čaka!

Ja, mogoče bi jo riževa kašica še najmanj napenjala. A katera ve, če jo je bolje pripraviti z lastnim izbrizganim mlekom ali kar z vodo? Vendar ji tega ne morem dati 2 do 3x na dan, ali pač? Kaj pa, če ji dam samo zvečer riževo kašico in z zelenjavo in sadjem malo počakam? Kakšne količine ste pa ve dajale vašim bebicam? Kot sem že povedala, moja kar še odpira usta, pa jo raje še malo podojim, da ne dobi preveč nove hrane naenkrat. Sicer bodo pa ti krči verjetno minili, ane?
anitad -> RE: Trebušni krči po hrani (30.12.2016 11:45:52)

Živjo!

Prosim za pomoč :)

Starši, ki imate otroka starega do 1 leta in je imel/ima kolike (trebušne krče), prosiim če lahko izpolnite anketo: https://www.1ka.si/a/112636 , ki je del moje diplomske naloge. :D

Vzame vam 5-10 minut časa in je anonimna!!

Hvala!
Stran: [1]