Ortopedski vložki (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Bostjan-1 -> Ortopedski vložki (8.11.2004 7:07:15)

Opažam, da ima večina otroških čevljev raven podplat, le nekaj proizvajalcev se potrudi in naredi ortopedski vložek, npr. Ciciban.
Ena možna rešitev za čevlje z ravnim podplatom bi bila tudi, da bi nekje kupil le vložke. Zanima me, če je kdo že zasledil, da bi kje prodajali ortopedske vložke za otroške čevlje - od št. 20, 22 dalje. Sanolabor jih nima.

LP, Boštjan




Anonimen -> Ortopedski vložki (8.11.2004 9:08:21)

Ne vem, če je sploh kakšna korist od teh otropedsko oblikovanih podplatov. Mnenja strokovnjakov so zelo različna. Naša pediatrinja naprimer pravi, da so Cicibanovi čevlji slabi in da naj bi otrok nosil take čevlje z ravnim podplatov, da se oblikujejo mišice, ki pri otropedskih podplatih "ne delajo".




Lenny -> Ortopedski vložki (8.11.2004 9:58:37)

O tej temi bi se verjetno pediatri, ortopedi in proizvajalci čevljev kar pridno kregali. Pred časom sem odprla podobno temo in izkazalo se je, da ortopedi odsvetujejo ortopedske vložke :zmeden: Seveda, če je z nogico vse O.K. Midva sva se odločila za srednjo pot - nekaj ravnih čevljev in nekaj z vložkom.




Ro-La -> Ortopedski vložki (8.11.2004 10:06:17)

Kolegica je s tamalo hodila k ortopedu, ker ni bilo vse vredu z nogico, pa so ji rekli, da naj ne uporablja ortopedskih čevljev, ker le ti nogici ne omogočajo naravnega gibanja in pravilne krepitve mišic.




pravljica -> Ortopedski vložki (8.11.2004 10:32:29)

mi tudi nismo nikoli komplicirali glede vložkov...edino rabljenih nismo obuvali, pri novih smo pa gledali samo to, da so nam bli všeč...pa so nogice pri 6ih letih čist ok




kimi -> Ortopedski vložki (8.11.2004 11:34:03)

MOGOČE IMA SPLIŠNI PERAV S PEDIATRINJO ČE TAKO POGLEDAŠ CELO ŽIVLJENJE NOSIMO RAVEN PODPLAT ZATO NAS NOGE PRI DELU BOLIJO IN MORAMO TKRAT NOSITI ORTOPODKE ČEVLJE. Joj sm šele sedaj opazla se ne derem in se opravičujem ne bom brisala ker se mi mudi moram malčka nahranit. V glavnem potem pa več ne bolijo toliko noge ker očitno tiste mišice ne delajo. Sicer pa jaz ne vem




Stran: [1]