sramota slovensekga zavarovanja! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:37:59)

Žal mi je da sem še anonimna, samo to vam moram povedat,naše zdravstvo v tujini ne krije nobenega pregleda, če je kaj narobe, razen prezgodnji porod,niti z doplačilom ne!!!!
Noseča sem 7 tednov , gremo na morje na hrvaško in sem se želela dodatno zavarovat,pa so mi na vzajemni in zzzs rekli da nimamjo takšnih zavarovanj!
SRAMOTA! zraven vsega denarja ki nam ga letno poberejo, ne morejo nosečnici zagotovit mirnega dopusta!!!

lp




Lusa -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:40:17)

Se strinjam ,zato pa jaz sploh ne upam v tujino ,bo malička šla z babo.




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:44:40)

kakšne preventivne preglede pa res nihče ne krije.

Če pa bo kaj narobe in bo potrebna NUJNA POMOČ, pa verjetno zavarovalnica ja krije. Ali?




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:46:20)

Saj glih to je narobe, niti tega ne krijejo če slučajno začneš krvavet in moraš na nujen pregled,krijejo samo prezgodnji porod!!




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:50:16)

Se strinjam.
V lanskem letu ko sem bila cca 5 m noseča sva šla z može v London na pregled, na lastno željo, ker sva se hotela prepričat, da je tokrat vse o.k.
Pot tja in nazaj + str. pregleda so naju stali cca 500.000,00 sit.Ko sva prišla nazaj sem tako za foro vprašala mojo zdravnico, če naše zdrvstvo kaj krije za take preglede, pa je rekla da ne ve in da lahko probamo.No in sva probala.....odgovor, ki sva ga dobila s strani ZZZS je bil, da nisva rabila hodit v London, ker imamo pri nas v SLO dovolj dobre zdravnike (SE NE STRINJAM, KER ČE BI BILI RES TAKO DOBRI KOT TRDIJO, V PRVI NOSEČNOSTI NE BI PRIŠLO DO TEGA DO ČESAR JE) in so naju  seveda zavrnili.Hotela sva le tistih 70.000,00 sit kolikor je košatl pregled.No sedaj pa jih toživa za vse!!!!
Bezobrazni so da je le kaj.
Pa tudi če se ti kaj zgodi v tujini, ti ne povrnejo celotnega stroška,čeprav imaš tisto njihovo modro kartico.Tako kot si napisala, ne vem zakaj plačujemo celo leto zavarovanje, če potem nimaš nič od tega.

Lp




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 11:54:00)

Edina, tvoj primer čisto razumem. Enako je če greš k drugemu specialistu že v drugo bolnišnico v Sloveniji. Zavarovalnica tega ne krije, ker smatrajo, kao, da je pri nas tudi strokovnjak za to.

To, da pa če začneš na dopustu krvavet, pa da ti ne povrnejo stroške zdravljenja, pa skoraj ne morem verjeti, saj gre za Nujno medicinsko pomoč, ki se smatra, kao da jo morajo vrniti. A se to ne da nikjer preveriti? Saj ne greš SAMO na pregled, ampak rabiš POMOČ!




BLAŽIKA -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 12:08:37)

mi smo na djerbi rabili zdravniško pomoč in je prišel zdravnik k nam v hotel ter nam potem z taxijem dostavil zdravila in nismo plačali nič. Smo pa imeli zavarovanje pri corisu.




pikceva -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:21:43)

Jaz sem se tudi pozanimala. Ne krijejo skoraj nič in ravno zaradi tega jaz ne grem na dopust v tujino. Sem v 26. tednu, noseča z dvojčki. Če pride do prezgodnjega poroda, moraš pač skeširat.




ajtak -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:32:03)

A se pol sploh splaca dat delat tisto kartico za tujino??




lojzika -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:33:00)

No jaz vsako leto skačem na ZZZS po tiste A4 potrdila jih plačam, ne veliko okoli 150 bivših sit enega ampak. Pred leti sem si prebila arkado. Seveda krvavela in bila potrebna šivanja. Vse sem morala plačati in nisem dobila nič nazaj, tako da čisto nič ne vrnejo. Če greš npr do Umaga se ti bolj splaa v slovenijo peljati če si npr kaj poškoduješ.

Grozno. jaz sem full jezna na tole zdravstvo




mml -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:34:54)

Žal mi je da sem še anonimna, samo to vam moram povedat,naše zdravstvo v tujini ne krije nobenega pregleda, če je kaj narobe, razen prezgodnji porod,niti z doplačilom ne!!!!
Noseča sem 7 tednov , gremo na morje na hrvaško in sem se želela dodatno zavarovat,pa so mi na vzajemni in zzzs rekli da nimamjo takšnih zavarovanj!
SRAMOTA! zraven vsega denarja ki nam ga letno poberejo, ne morejo nosečnici zagotovit mirnega dopusta!!!
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

lp



Tule se pa malo neupravičeno jeziš na slovensko zdravstvo, ki nima pri vsem tem nič. Dosti boljše bo, če se boš jezila na zavarovalnice, ki se odločajo, kaj plačati in kaj ne.
Za vse pač ni krivo zdravstvo, ampak se mi zdi, da včasih ne ločimo med zavarovalnicami in zdravstvom, kar sta dve čisto različni zadevi. Zavarovalnica ti pa ne bo nikoli krila preventivnih pregledov v tujini, če boš potrebovala pa nuno zdravljenje ti bo pa to verjetno krilo kakšno dodatno zavarovanje z asistenco, ampak preveri katero (dobro preberi droben tisk).

Sicer ti želim pa lepo nosečnost in miren dopust brez nevšečnosti




Janey -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:42:42)

Kak je pa s tisimi ki hodijo v avstrijo rodit?? Pa vem da ne rabijo nič plačat!!




dadica -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:43:25)

Se opravičujem za to zamenjavo zdravstvo- zavarovalnica,saj sem v naslovu prav mislila, v tekstu pa sem se zatipkala,sem klicala na vzajemno in zavod za zdravstveno zavarovanje ,v času nosečnosti ti zavarovalnica v tujini krije samo prezgodnji porod in čisto nič drugega,tudi če želiš doplačat zavarovanje za tujini nimajo takšnega paketa, da bi ti krili kakršen koli urgeten poseg v nosečnosti, preverjeno danes!

Samo zato sem jezna,saj tako vem da ne bom šla na reden pregledv Zadar,če pa je kaj narobe,da me boli, začnem krvavet pa se moram vsetsti v avto in odpeljat v Slovenijo.V redu 4-5 ur vožnje,kaj pa če je IMN in nimaš 4 ure časa da prideš do bolnice, potem operacijo kriješ sam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], njihove besede na zavarovalnici!

lp




dadica -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 13:45:13)

Tak pa sem se izdala,baba nerodna![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lp' dadica




mml -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 14:39:32)

ej dadica po tem pa vse čistitke in lepo nosečnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Saj IMN ti bodo pa izključili že na prvem pregledu, še preden boš šla na dopust




bambi -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 14:53:22)

No, jaz pa sedaj ne razumem več te zmešnjave pri nas in naših zavarovalnicah. KEr sem rizična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in imam placento previo, so mi odsvetovali potovanje v tujino, ker mi kao naše zdravstvo ne krije poroda na Hrvaškem, če bi do njega prišlo. Tako so mi rekli, krili pa naj bi nujne zadeve..... No, ko sem pa bila pred 4 leti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in sva z možem šla v Makarsko, sem začela tam močno krvaveti in sem bila v bolnici 3 dni. Takrat sem bila 16t [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in nisem rabila plačati nič. Dobila sem celo neke tablete, tako da jaz sploh več ne vem kaj krijejo in kaj ne..... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 15:03:46)

Nujno medicinsko pomoč po moje ne rabiš nikjer plačevati. Saj tudi pri nas ne dobiš računa domov, če nisi zdravstveno zavarovan in rabiš res NMP. Kolikor vem ti jo morajo nuditi v vsakem primeru.

Tako kot je bambi napisala.

KAj a potem, če krvaviš in nimaš denarja, (pa recimo, da nimaš dokumentov zraven, da ne vejo kam raaačun poslati) te pustijo izkrvaveti oz. splaviti? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




koala -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 15:06:00)

Kolikor jaz vem, ravno poroda ne krijejo.

Se pa da skleniti dodatno zavarovanje z asistenco koris al nekaj takega, ki za dve osebi in do 15 dni dopusta stane malenkost manj kot 30 eurov, krijejo pa stroške do 15.000 eurov.
Meni je zavarocvalna agentka da bi krili tudi, če bi šlo za kakšno kompljikacijo v nosečnosti.




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 19:27:21)

No, to kar je dadica napisala, lahko tud sama potrdim. Ker sem v 9T nosečnosti, katera se ne razvija ravno ok (bom zvedela jutri, kako in kaj) in če slučajno moja nosečnost napreduje, mi je dr. odsvetoval potovanje v tujino. Pozanimala sem se na Vzajemni, kjer so mi povedali tako, kot dadici. Sem jih vprašala...kaj če recimo spontano splavim nekje bogu za ledžama v Črni Gori? Zavarovalnica ne krije nič, ker gre za VEDENO STANJE NOSEČNOSTI (torej-vem, da sem noseča in grem dobesedno reskirat v tujino). Pomagali mi bojo, naredili vse, kar je treba, samo na moje stroške. Potem je pa dodala: RAZEN če tako hudo padete, da padec povzroči splav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]  In sem tud jezna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] NAto je še dodala, da prav tako imajo npr. težave v tujini epileptični bolniki, srčni bolniki (ker vejo, da imajo neko bolezen, s katero tvegajo na potovanju v tujini)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]




nanab -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 19:58:04)

Moja izkušnja pa je drugačna, v 12 tednu nosečnosti sem bila na Škotskem, žal sem začela krvavet, sem šla v lokalno bolnico (zdrravstveni dom), kjer so me pregledali, napisali priporočilno pismo (kot neko napotnico s popolnim opisom vsega) in poklicali v malo večje mesto v bolnico, kjer je bila tudi porodnišnica, tam so me dobesedno že čakali, sprejeli brez vsakega nepotrebnega sekiranja....žal se je končalo s splavom, ko so me odpustili (do večera sem ležala v bolnici in dobila vse obroke, obravnavali so me tudi precej bolj humano in z občutkom, kot če se ti splav zgodi pri nas.... sem samo pokazala evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja (ki jo narediš, preden greš na dopust) in so mi še napisali odpustnico za mojo zdravnico. Komplicirali so manj, kot če grem (kar se je tudi žal že zgodilo) na urgenco v Ljubljano, ginekologinjo imam pa v Postojni in se vsi po vrsti najprej spravijo name, zakaj sem prišla v Lj....
Res pa je, da je Škotska v EU, Hrvaška pa ne. A preden se tu jezite bi se veljalo res do potankosti pozanimati, kaj zdravstveno zavarovanje tam krije in kaj ne.
p.s. imela sem sklenjeno tudi coris zavarovanje z asistenco, pa nisem nič od tega potrebovala, saj vsi poznajo evropsko kartico in zadošča.




lana38 -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 21:22:42)

Kaj pa, če greš v Sloveniji na dopust in si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]? Tudi tukaj gre za stanje, da si naprej vedela, da si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in si tvegala potovanje izven domačega kraja. A potem te tudi ne sprejmejo, ali kako? A moraš domov, tudi če si nujen primer? To mi sploh ni nič jasno.
LP




skuštrana -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (17.7.2007 7:45:11)

Anonimna, tole pa ne vem če bo res. Jaz sem bila 2 leti nazaj na Rabu, noseča nekje 20t in sem začela malček krvavet. Brez problema so me vzeli, sicer sem morala plačat sama, ( so mi rekli, da raje vidijo tako, ker imajo potem probleme s terjavo denarja od naših zavarovalnic) ampak mi je Vzajemna denar vrnila. Tole kar si napisala velja po 30 t nosečnosti, če se ne motim. Nujno pomoč v primeru nosečnosti pa po moje krijejo, no, lahko pa da se je v 2 letih kaj spremenilo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pajac -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (17.7.2007 9:43:51)

no pa da se še jaz oglasim...
Pred kakim mesecem sem šla v 32. tednu nosečnosti na "oddih" seveda zavarovana dodatno z asistenco Coris, nič hudega sluteč.. Ker sem imela preveč prostega časa sem pa prebrala prilogo zavarovalni polici:

"Posebni pogoji za prostovoljno ZZ oseb pri potovanju in bivanju v tujini z asistenco" zasledila sledeče:

Izključitev obveznosti zavarovatelja: (2) Zdravstveno zavarovanje tudi ne nudi asistence in ne krije stroškov, nastalih kot posledica: nosečnosti, rednih pregledov v času nosečnosti, tipičnih težav v času nosečnosti ter poroda, razen v primeru reševanja življenja matere in otroka, pod pogojem, da je nosečnica mlajša od 38 let in da ni zaključen 30. - teden nosečnosti.

Sreča, da ga nisem potrebovala...
Nato sem se planiranja naslednjega oddiha lotila malo bolj pozorno. In ugotovila, da pri Vzajemni ne krijejo sploh stroškov povzročenih z nosečnostjo ne glede na trajanje (vsaj tako mi je razložila referentka pri njih, po mojem pozornem branju drobnega tiska). Svetovala pa mi je naj vprašam na ZZZS.
In sem. Izvedela pa sem tole: Edino kar nam preostane je evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo izdaja ZZZS na podlagi konvencije z podpisnicami (seznam držav se dobi na ZZZS in vključje Hrvaško ter Makedonijo). Le ta krije vse nujne storitve, kot pri nas (tako, da tudi stroške poroda), vsaj tako so mi razložili na ZZZS. Ne krije pa stroškov prevoza in podobnih "dodatnih" reči.  Je pa zastonj.
Toliko sem uspela jaz izzvedeti, upam da bo kaj pomagalo...

SEVEDA, glede na kup protislovnih informacij s strani različnih ljudi na podobnih delovnih mestih, bi jaz vseeno šla na ZZZS še enkrat sama vprašat tako , da vem koga "zgrabit za vrat", če reči ne bi potekale tako kot so povedali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]..

Sicer pa upam, da se boste na dopustu imele lepo kot jaz in o dodatnem zavarovanju ne boste niti na trenutek pomislile!!!




nanab -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (17.7.2007 14:38:19)

Očitno je ta modra kartica evropskega zdravstvenega zavarovanja tisto ta pravo. In res je še čudno, da se jo dobi zastonj, brez kompliciranja, v nekaj delovnih dneh ti jo pošljejo na dom, naročiš pa jo lahko prek interneta, brez kake dodatne birokracije. Se mi zdi, da je to pa zelo pohvalno pri našem zdravstvu oziroma zdravstvenem zavarovanju!
Upam, da je ne boste nikoli potrebovale, se jo pa res splača naredit, preden greste na dopust.




Anonimen -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (17.7.2007 17:27:02)

se popolnoma strinjam z nanob...

jest jo imam vedno...velja sicer tri mesece in jo pač vsake tri mesece naročam...za vsak slučaj, tudi če grem v avstrijo v šoping...pač nikoli ne veš...

kar se pa tiče nosečnosti in tujina...hm, ne vem...jest nisem riskirala...lani, ko sem bila noseča, pač nisem šla nikamor...morje sem si privoščila kar ob slovenski obali, pa še to tri dni, pa še to se nisem nič kopala, ker nikoli ne veš, do kakšne infekcije lahko pride. Pa vročina mi niti slučajno ni sedla...Se splača potrpeti eno sezono. Malo poglej nazaj, lani v približno takšen čas, ali pa še kasneje, koliko nosečnic pride domov z raznovrstnimi težavami...

Kar se pa tiče zavarovalnic je pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...oderuške do konca...preden se zavaruješ ti obljubljavo vse in še več.....ko smo se mi pred meseci preselili v ZDA, zaradi moževe službe, jest pa še vedno dobivam porodniško, imam svoje zavarovanje inp...sem se pozanimala kako je v primeru če se mi kaj zgodi......in tista gospa na drugi strani slušalke mi je rekla, da sem bom mogla pač malo bolj pazit ?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...no tko, sedaj se pazim....sicer sem si uredila vsaj zavarovanje pri corisu, za vsak slučaj...




Stran: [1]