Enolončnice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maca24 -> Enolončnice (17.7.2007 16:22:29)

Ideje prosim (in recepte).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Enolončnice (17.7.2007 16:24:42)

Evo, ravnokar jo finiširam, no, bolj dvolončnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Iz piksne rjav fižol, potem pa kar imaš, jaz sem dala danes koren, pa zelje pa malo krompirja, vse skupaj kuhaš, dokler ni skuhano, malo soliš, lovor, potem pa ko je skuhano, v drugem loncu segreješ bučno olje, daš noter naseckan česen, da zadiši in čez eno piksno pelatov. Malo podušiš, zzliješ v prvi lonec in to je to. No ja, še kakšno začimbo lahko daš, recimo poper ali kaj drugega, to bom potem, ko bom probala, kakoje izpadlo.




nuala -> RE: Enolončnice (18.7.2007 17:34:38)

Veliko čebulo razrežeš in počasi dušiš s soljo na olivnem olju.
Ko je mehka dodaš čajno žličko sladkorja, strt česen, konzervo pelatov ( ali 4 zrele zrezane paradižnike ) in začimbo ( baziliko ali majaron ali karkoli imaš rada ).
Kuhaš pol ure.
Jaz omako zmiksam ( da ni koščkov čebule in pelatov ).
Dodaš kuhan bel fižol ( tisti veliki, ki je malo sladek ).
Če sama kuhaš fižol: čez noč ga namočiš, potem pa kuhaš s 1/2 čebule, soljo, poprovimi zrni, lovorom in peteršiljevim korenom.
Po želji lahko narežeš kranjsko klobaso.
Čisto na malo kuhaš 10 min.
Dodaš sesekljan peteršilj in sesekljan koper.

Mi zraven jemo bel kruh ( francosko ), če pa kaj ostane, drugi dan zmešamo z makaroni. Dobro pa je tudi hladno.

Otroci obožujejo.




nuala -> RE: Enolončnice (20.7.2007 14:20:15)

Evo še eno enostavno:

v plastični posodi zmešaš:
- na koščke narezana piščančja prsa
- na kolobarje ( 1cm ) narezan olupljen krompir
- veliko čebulo narezano na koščke
- belo zelje narezano na rezance
- sol
- rdeča paprika
- olivno olje ( cca 4 žlice )

Vse skupaj streseš v posodo, daš na štedilnik in priliješ 1/2 dl belega vina in 1/2 dl vode.
Kuhaš 40 min.
Na koncu zliješ noter lonček kisle smetane ( ali tiste za kuhanje, kar ti je ljubše ), odstaviš s štedilnika ter pustiš 10min stat.




Enolla -> RE: Enolončnice (23.7.2007 8:27:08)

Ravnokar sem jo dala kuhati: na olčno olje sem dala malo čebule, prepražila in v tem času pripravila zelenjavo, ki sem jo dala pražiti zdraven čebule. Ko je upadla sem zalila z vodo in začinila- sol, malo popra, lovor, mogoče bom dala tudi timijan.. Čez nekaj časa bom dodala še blitvo. Zelenjava: mlado zelje, stročji fižol, korenček, peteršilj, šelena, bučke, krompir. Sicer pa je osnova oz. začetek vedno enak, razlikuje se v tem kaj nudi hladilnik, čeprav bi raje videla, da vrt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. In to je to.




Stran: [1]