Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


tajtaja -> Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (23.7.2007 11:56:45)

Ne moreš verjet, kaj se mi je zgodilo. Ko sem dobila odločbo, sem takoj vedela, da nekaj ni v redu, ker so mi vrnili manj, kot pa sem si zračunala.
In vidim, da nimam upoštevanih nobenih olajšav razen otrok.
Sem šla na DURS, kjer se mi pokazali vlogo in glej hudiča, olajšav sploh nisem vpisala.

Sem res ta pravi butec.
Ko sem preračunavala, sem vse upoštevala, obresti od stan. kredita, Vzajemna, .. v glavnem na polno in ker sem imela viška, sem še dala enega otroka možu in je bila glih osnova nič.
Tako da vse lepo in prav, tega pa nisem vpisala na zadnjo stran.
In sedaj mi pravi, da se to ne da popraviti, če bi bilo kar koli z olajšavo za otroke narobe, se lahko uredi z pritožbo naknadno, vse ostale olajšave pa da ne.
Mislite, da se splača eno tako pritožbo (sentiment., pa to) spisat in poslat na DU v Lj. ali je to samo tratenje časa?

Sem pa jezna izključno sama nase. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Erdbeere -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (23.7.2007 13:15:44)

probaj, izgubit nimaš kaj, pa čimveč sreče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




šmarnica -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (23.7.2007 19:24:57)

Tudi jaz sem dobila drugačno dohodnino, kot sem si jo izračunala. Narobej je hodil znesek olajšav. Bi me kmalu kap ob znesku, ki sem jim ga bila dolžna. Pa sem šla na davčno in jo prosila, če lahko pogledam mojo dohodnino, ker ne štima. In mi je prijazno dogovorila, da je VSEENO kdo se zmoti: ti ali oni - v vsakem primeru vložiš zahtevek za popravek izračuna in navedeš, kje je po tvojem napaka. Upoštevajo v vsekem primeru. NE DELAJO RAZLIK! Bila sem zares zadovoljna, saj resnično ni preverila, ali sem napako naredila jaz ali oni.
Dobila bom nov izračun dohodnine. Upam, da tokrat z pravim zneskom.




karin412 -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (23.7.2007 19:44:57)

Meni so se lani oni zmotili in jaz tudi - vendar pri meni je šlo za rezidenta, kot da bi delala nekaj mesecev v tujini; zneski so bili v redu. Poslala sem pritožbo in je bila ugodena. Po drugi strani se mi je pa pri s.p. zmotila računovodkinja in mi ni vpisala neke olajšave, kar pa niso upoštevali in sem zato dobila kar okoli 300 evrov manj nazaj.
Pritoži se in provaj, če ti bo ratalo.




tajtaja -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (24.7.2007 11:32:36)

Zdaj sem poslala ampak prav na Ministr. za finance v LJ, ne pa na naš Durs, ker me je tam včeraj že odslovila, rekoč, da se popravljajo lahko le otroške olajšave.
Šmarnica, praviš da ni važno kdo se zmoti, ampak meni je pa kar šla mojo napoved ven potegnit in mi jo pokazat, tako da vem da je moja napaka. In se zato ne more vložit pritožbe.
Vidiš, to mi je tudi čudno, da sem jo prav prosila, če lahko kljub temu vložim pritožbo, pa je rekla da ne. Ampak, zdaj ko bolj razmišljam, pravico do pritožbe pa menda vseeno imam, pa tudi če ni utemeljena???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





tajtaja -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (24.7.2007 18:54:10)

Pri čem si se pa ti zmotila,Šmarnica? Pri ostalih olajšavah ali pri vzdrž. članih?




šmarnica -> RE: Pritožba na dohodninsko odločbo!Pomoč! (26.7.2007 20:02:17)

Se opravičujem za zamudo (nisem vsak dan na forumu) - napaka je bila pri splošni olajšavi. Pa še do danes ne vem, čigava napaka je bila. Na davčni je enostavno rekla, da ni razlike kdo naredi napako.  V vsakem primeru je tvoja pravica, da zahtevaš nov izračun; konec koncev, ko se zmotijo oni, tudi popravijo ...ali ne? Ja, seveda, če jih pri tem "zalotiš".




Stran: [1]