kaj storiti? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Anonimen -> kaj storiti? (23.7.2007 20:20:54)

Kaj storiti, če veš, da se v neki družini dogajajo stvari, ki slabo vplivajo na otroke?
Poznam osebo, ki živi z alkoholikom, ki jo pretepa, otroke izkorišča v odnosu proti drugimi, živijo od socialne pomoči in s tistim denarjem kupujejo alkohol in cigarete, za potrebe otrok pa hodijo po izredne pomoči na socialno.Privoščijo si stvari, ki niso življensko potrebne in lažejo na vseh institucijah, da bi le dobili več denarja.Lahko bi delali, pa se jim ne ljubi, ali iščejo izgovore, samo, da jim ni treba delati.Morda boste rekli, da naj me to ne briga, ampak boli me, ker imajo otroci zaradi vsega tega težave, tudi v šoli.Dogaja se nasilje, alkohol in maltretiranje, vendar kaj lahko naredi človek, ki vse to vidi? Ali se sploh da kaj storiti, ali se naj čaka, dokler se ne bo zgodilo kaj groznega.
Prosim vas za nasvet, kaj lahko naredim za dobro otrok? Vsaj otrok.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (23.7.2007 20:25:41)

Hmm tudi jaz poznam eno tako družino tukaj,ki imajo le za cigarete, alkohol no pretepajo se ne.Nikoli pa nimajo za otroka,ko rabita kaj niti za knjige nimajo.Ampak dobijo potem vse od drugih ustanov.
Nočem se pa mešat v to,da nebom kaj kriva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tako,da ti nevem svetovat kaj naredit.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (23.7.2007 20:42:48)

Ne vem, verjetno se jih lahko prijavi na Center za socialno delo. Morda se da celo všoli kaj namigniti učiteljici ali kaj podobnega. Najlažej pa je res, gledati in čakati,, kaj se bo zgodilo.

Mater, zakaj imajo eni otroke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




srki -> RE: kaj storiti? (24.7.2007 7:05:41)

Mogoče bi pa že zaleglo, če bi jim povedal v obraz to, kar si nam.

Ampak dvomim, da bi jim.

Ja, inštitucije kot so CSD, šole,....ampak itak se mora prej kaj groznega zgodit, da kdo ukrepa. Samo po toči zvoniti je prepozno.

Ubogi otroci.

Ampak pri nas pa so eno tako familijo pošlihtali, so si morali najprej uredit stanovanje, tako kot se zagre, vse račune prekontrolirali, hodijo v kontrolo, zagrozili so jim z odvzemom otrok.  S tem, da kakšnega nasilja pa ni bilo, vsaj da bi jaz vedela oz. nikjer nisem slišala. Situacija se izboljšuje. S tem, da mož dela, punca pa ima potrdilo, da ni zmožna nobenega dela, kar je res, saj jo poznam in je v otroštvu veliko operacij dala skozi in ima še sedaj probleme z zdravjem (srece, operacija srca, črevesja,....).




Anonimen -> RE: kaj storiti? (24.7.2007 14:58:17)

Prijavit na CSD, zato so oni pristojni. Lahko tudi anonimno, pa tudi če ne, oni ne smejo izdati vira, morajo pa vsako prijavo preverit.

Najslabše kaj lahko narediš je to, da ne ukrepaš. Vendar ne sama, za to so drugi na mestu.




najina pikica* -> RE: kaj storiti? (24.7.2007 23:42:21)

grozno od vsega tega je da kamor koli oz na kogar koli se obrneš začnejo ukrepati in se stvari oz problema lotevati šele ko se zgodi kaka tragedija....
ja javit na CSD oni so pristojni za to,no vsaj naj bi bili,in upati da se čimprej zmigajo in lotijo problema!




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:23:32)

Nekdo je prijavil na socialno, samo ona je zanikala vse, celo zatajila, da z njim živi, čeprav to vsi vidijo.
Prijavljena je namreč na drugem naslovu in se izdaja za samohranilko.V glavnem na CSD so obljubili, da bodo zadevo preverili ,in za dobro otrok upam, da bodo nekaj ukrenili.
Pred dnevi je moški pijan vozil otroke v avtomobili, brez izpita, ker so mu ga vzeli, ona pa ne ukrepa.Sprašujem se kakšna je to mati in ali se bo moralo res nekaj strašnega zgoditi, da se bo spametovala in nekaj storila za svoje otroke.Tega res ne razumem, kako se v socialni državi lahko kaj takega dogaja.
Smilijo se mi samo otroci, nič drugega, in upam, da bodo kmalu doživeli boljše čase.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:30:35)

Brigaj se zase. Naj ti bo zgodba kot dobra šola za tebe in tvojo družino, da do tega ne pride.

Res ne vem, zakaj kar tečete na socialno, pa jih prijavljate???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Na koncu boste vi krivi oziroma bebci izpadli.

Jaz se takim ljudem izogibam in samo gledam in opazujem. Otroci so samo žrtve lastnih staršev. Ko pa kakšnega otroka srečam na samem ali v trgovini, mu dam lepo besedo, da se počuti varnega. Nazadnje sem eni punčki kupila čigumije in ni bilo lepšega kot videti njen zadovoljni nasmeh na ustih.
Res je veliko tega okoli nas. Pa smo žal nemočni. Sistem je kriv, pa socialna država, ki podpira brezposelnost 10 let enega človeka.





Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:36:29)

Veš Nati, če vidiš otroke trpeti, ne moreš obrniti glave stran, ali pa?
Zato se takšne stvari dogajajo, ker nihče ne ukrepa.Grdo si napisala naj se brigam zase, ker mislim, da moramo opozoriti, če vidimo otroke trpeti, in ti otroci trpijo, verjemi.Ni dosti, če bi jim dala samo čigumi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Tudi, če bi izpadla bebec kot praviš, ni to nič, če bi vedela, da sem s tem nekomu pomagala.Upam, da ne misli veliko ljudi tako kot ti.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:45:07)

Očitno ne razumeš poante mojega posta. Mi je čisto vseeno kaj si misliš o meni. Ljudje me poznajo kot dobrega človeka, ki vsakemu priskoči na pomoč, žrtvujem sebe za dobro mojih. Ker punca jaz vem, kaj je to trpljenje, prosim ne tipaj v osje gnezdo.

Če sama socialna ne ve, komu daje denar in jih podpira toliko časa, se ti nimaš pravice vtikat v njihovo življenje. In to ti bodo tud sami na socialni povedali, pa razgovore boš mela na policiji, CSD- ju....si želiš tega, pa boš potem osrana v celi vasi od vseh vaščanov???? DVOMIM, MOČNO DVOMIM.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:48:31)

A sem slab človek zaradi tega, ker se mi otroci smilijo?
Ne brigajo me starši, samo otroci in nič drugega.Tvojo zgodbo pa poznam in vem, da si dosti pretrpela in vem, da nisi slab človek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vse dobro ti želim.




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:50:21)

Jaz pa želim vse dobro vsem revčkom na svetu, ki jim ni usojeno na dostojno življenje, z vsaj malo topline v njihovih srčkih.

Lp.N




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 13:54:54)

Se strinjam z Nati!




Anonimen -> RE: kaj storiti? (29.7.2007 15:09:50)

Saj po mojem ne moreš kar tako iti na csd in reči:čujte ite poglejte kar se tam dogaja v eni hiši.
Tudi meno se smilijo tako ampak,če jim csd in policija ne more nič kaj naj potem jaz storim??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]