kolposkopija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


Anonimen -> kolposkopija (24.7.2007 21:06:08)

Živjo!

Upam, da sem izbrala pravi forum za tole temo. Zanima me namreč, če je bila že katera med vami na kolposkopiji in če je imela katera izvid brisa pri g PAP III oz C 4-5. Tiste, ki ste se s tem že srečale, verjetno veste o čem govorim.

Danes so mi namreč na izrednem gin pregledu (so me poklicali po enem mesecu po odvzemu brisa) odščipnili nekaj tkiva na dveh delih, ki sta bila sumljiva. Izvidi bodo čez en mesec. Čeprav se trudim razmišljati pozitivno, me seveda tudi skrbi, da ni slučajno rakavo. Stara bom komaj 28 let in si res želim še enega otročka (enega že imam), pa seveda, da bi bila zdrava.

Torej, če se je katera med vami že srečala s tem istim problemom, bom zelo vesela, če mi sporočite, kako se je to pri vas izteklo in kaj sploh pomeni natančno ta C 4-5.

Hvala za komentar.




Anonimen -> RE: kolposkopija (24.7.2007 22:14:53)

a se ne reče koloskopija?




lelaval -> RE: kolposkopija (25.7.2007 0:04:03)

Anonimna, mislim, da si prav napisala (se mi ne da it gledat v predal na izvide). Ni fajn zadeva, a če je hitro odkrita, gre "le" za predrakasto zadevo, ki bi se sicer čez leta razširila v raka. Sama sem imela PAP 3 in CIN 4 in pri 26 letih (malo prej) sem imela konizacijo (izrez tkiva materničnega vratu v obliki stožca - od tod tudi ime postopka). Po konizaciji sem imela preglede vsake 3 mesece in hvalabogu so vedno bili BP. Pri 30. sem ponovno rodila. Res pa je, da sem bila skozi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pod dobnogledom mojega G.
Če bo vse vredu (sama si moraš tako dopovedat), boš nadalje imela preglede 1x letno - odvzem bisa in odščip (ne 1x na 3 leta). Prav tako bo tudi tvoja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] lahko potekala brez težav.
če te še kaj zanima, le piši na ZS.




Stran: [1]