izvid toksoplazmoze (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


ježek -> izvid toksoplazmoze (27.7.2007 17:49:59)

Sem v 23.tednu nosečnosti.Danes sem imela izvid toksoplazmoze in je bil pozitiven. Pri prvem testiranju toksoplazmoze (v 9. tednu) je bil pa rezultat negativen. Zaradi tega, me je ginekologinja še 1x napotila na odvzem krvi. Je imela mogoče katera že enako izkušnjo in kakšni so koraki pri pozitivnem izvidu in se okužiš v času nosečnosti?Hvala za odgovore, mi bodo v veliko pomoč.




15.7. -> RE: izvid toksoplazmoze (27.7.2007 17:56:40)

Mene pa zanima, če so kakšni posebni znaki, če se okužiš, tudi jaz sem imela prvi izvid -, sedaj 20 . 8. moram dati pa spet kri.




karin412 -> RE: izvid toksoplazmoze (27.7.2007 19:49:46)

Naj ti G pove, katera protitelesa so bila pozitivna - ker ena kažejo na prejšnjo okužbo, ena pa na sedanjo, pred kratkim.
Jaz sem imela pozitivne tista protitelesa, ki so kazala na staro okužbo (ne v nosečnosti), je pa test pokazal že prvič.
Če so možni tudi lažni rezultati, pa ne vem.

Posebnih znakov ni - če si dovolj odporen, jo preboliš kot prehlad, gripo... če pa nisi, je pa tudi tako, da ti lasje izpadejo... kot pravijo za mačjo bolezen.

Mislim, da so okoli teh protiteles spraševali na forumu overmed.si, odgovarjal je dr. Pušenjak.




Anonimen -> RE: izvid toksoplazmoze (27.7.2007 20:15:55)

IZVIRNO SPOROČILO: karin412

- ker ena kažejo na prejšnjo okužbo, ena pa na sedanjo, pred kratkim.
Jaz sem imela pozitivne tista protitelesa, ki so kazala na staro okužbo (ne v nosečnosti), je pa test pokazal že prvič.



Pri meni je bilo tudi tako. In ta stara okužba ni nevarna za to nosečnost ne za morebitne naslednje.




ježek -> RE: izvid toksoplazmoze (27.7.2007 21:26:27)

Na izvidu mi piše: - spec.pt. IgG poz.19 Ul/ml
                            - spec. protitelesa IgM neg.
Dopisano še je : Verjetno stara okužba.
Ampak ni mi jasno, da test ni že prvič pokazal okužbe. Torej je verjetnost, da sem se okužila v času nosečnosti!? Kako te sploh kasneje obravnavajo? Nekje sem brala, da ti pregledajo še plodovno tekočino. Je to res? Hvala vsem, ki odgovarjate!




Samoyedka -> RE: izvid toksoplazmoze (27.7.2007 21:52:32)

Posebnih znakov bolezni pri zdravem človeku ni- mogoče rahlo povišana telesna temperatura in rahlo slabše počutje- če ne veš zakaj naj bi šlo, nisi pozoren in mine samo od sebe.
Izvida ti žal ne znam interpretirati, ampak če piše da gre verjetno za staro okužbo, potem bo že tako- je pa res čudno, da ti tega ni pokazalo že prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naj pa te vsaj malo pomirim- moja svakinja je fasala tokso približno v istem času nosečnosti kot si zdaj ti noseča in je morala jemati neka zdravila, hodila je na kontrolo v Lj in je s sinkom bilo potem vse v najlepšem redu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Upam, da so se zmotili pri prvem izvidu in da bo seveda vse dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Stran: [1]