kako dojenčka pravilno obleči (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


sanci -> kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 15:40:46)

Mogoče se bo čudno slišalo, približujem se 38 t, in si pripravljam stvari za v bolnico. Prejšnjič sem bila v trgovini, in mi je prodajalka povedala, da če bom rodila v avgustu, da mora imeti kapico, body, žabice, pajac, v glavnem baje da ga že zdaj moram toplo oblačiti, kajti dojenček še nima svoje toplote. Prijateljice so mi pa povedale da naj gla oblačim tako kot sebe, nič več in nič manj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Tako, da res ne vem, kako ga obleči, da mu ne bo premrzlo in ne pre toplo.
Hvla za nasvete, se jih zelo veselim.

Sanci




prymorka -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 15:43:47)

kakor sem jaz čula en rokav več kot sebi moraš dat...
boo nevem ... tko pravijo...




pika30 -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 16:28:55)

Benkica,žabice bombažne-pajac,bombažna jopica sp.kapica.Saj boš videla kakšno vreme bo,če bo prevroče nikar ne kompliciraj s preveč cotkami.Zraven imej za rezervo kakšen kos več,če bi bilo bolj hladno,ker so trenutno temparaturne spremembe kar velike.
Vso srečo pri porodu.




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 16:29:49)

En rokav več.




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 16:37:41)

Ja, eno past oblačil več kot jih imaš ti. O.K., žabice ima mogoče lahko samo ene, saj bo itak še s kakšno dekico pokrit, pa copatke mu daj gor.




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 17:32:11)

Otroka se oblači en rokav manj, doječka pa rokav več. Za novorojenčka, bi pa jaz rekla, raje 2 rokava več.

Jaz sem mojo za 1. sprehod oblekla v 2 mako majčki, pajacek z naramnicami in nogavičke. kapice nisem dala na glavo, saj je v košari. Seveda sem jo pa še s toplo dekico pokrila.

Tako so oblečeni tudi v porodnišnici in debelo pokriti, saj novorojenčke rado zebe in se potem bolj zbujajo.




eya -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 18:00:03)

Jaz sem ga tudi oblačila en rokav več. Do tretjega meseca. Potem pa tako kot sebe.




Dejča -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 19:26:21)

Zraven imej še kak zgornji del več, drugače pa ne pretiravaj, sploh če bo vroče. Ne dajaj otročka v trojne dolge rokave, saj se bo skuhal. Jaz je nisem, pa je bila ravno tako rojena poleti. Tudi jaz sem v 38. tednu in bom sicer zraven imela še kaj toplejšega za vsak slučaj, ravnala pa se bom predvsem po vremenu in zdravi pameti.
Vso srečo!




Ronči -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 21:51:58)

Mi smo jih že v porodnišnici imeli samo v majčkah z dolgimi rokavi. Ko sem si luftala sobo sej jo pokrila s tetra pleničko. Bila je ravno vizita in je ginekolog potegnil dol pleničko in rekel, če je nam vroče je njim tudi.
Domov smo jo peljali v žabicah in majčki z dolgimi rokavi, nakar smo v avtu slekli žabice, pa je vseeno bila mokra od vročine. Sedaj bi s sabo vzela kratke rokave (če bi bilo okoli 30 stopinj) sigurno...pa tudi patronažno sem vprašala kako oblečt novorojenčka (2 tedna) pri 20 stopinjah in je rekla v dolg rokav (sicer bi jaz dala gor še tenko majčko ali jopico). Točno to kar pravi Dejča, ravnaj po zdravi pameti.




simona76 -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (8.8.2007 22:33:55)

Tudi meni je patronažna rekla en rokav več, kar pomeni, da če imaš ti kratek, naj ima otrok dolgega. Če je tebi vroče v kratkem, naj ima tudi otrok kratkega. Saj vidiš, če je zelo vroče, nikakor ne moreš otroka pretirano obleči. Četudi še ne uravnavajo tako toplote, jim je pri visokih T vroče. Jaz sem ji še isti dan, ko sva prišli iz porodnišnice oblekla kratek rokav, saj je bilo zelo vroče (konec maja), potem pa v začetku dolg rokav, potem pa kratke. Seveda odvisno od vremena.




ajtak -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (9.8.2007 8:51:13)

Veliko sem ze prebrala o oblacenju poletnih otrok.
Mi pa nasega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] pricakujemo konec novembra.

Zanima me kaj oblect pod plisast kompletek. Bodi z d. rokavi + zabice?? Kaksne zabice? te ki zgledajo kot hlace, ali take ko za h kiklci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
In potem, je dovolj za povrhu kompletka samo dekica al rabimo kake jakne, bunde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ne se mi smejat, ampak o dojenckih se mi ogrooooomno stvari niti sanja ne!




sonchek -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (9.8.2007 15:47:38)

Ajtak...to pa tudi mene zanima, ker se mi tudi sanja ne kako obleči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] za iz porodnišnice sredi zime....




naraščaj -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (9.8.2007 17:23:52)


IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Veliko sem ze prebrala o oblacenju poletnih otrok.
Mi pa nasega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] pricakujemo konec novembra.

Zanima me kaj oblect pod plisast kompletek. Bodi z d. rokavi + zabice?? Kaksne zabice? te ki zgledajo kot hlace, ali take ko za h kiklci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
In potem, je dovolj za povrhu kompletka samo dekica al rabimo kake jakne, bunde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ne se mi smejat, ampak o dojenckih se mi ogrooooomno stvari niti sanja ne!

se podpišem pod to. sama pričakujem tudi novembra.




ajtak -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (9.8.2007 17:48:47)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zdej smo se pa novemberke oglasle pa ni odgovora...




pravljica -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (9.8.2007 20:33:31)

izhajam iz tega, da ponavadni otroka iz porodnišnice odpeljemo z avtomobilom, ki stoji pred vrati, iz sobe v hišo/stanovanje pa ga odnesemo v lupinici, mogoče kdo tudi v košari...torej? baby je na mrazu vse skupaj največ 5 min, pa še to, če smo zelo počasni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

v porodnišnici je vroče (tako poleti, kot pozimi), že medtem, ko mu boste vse te plasti oblačil oblačile, mu bo vroče (vam pa tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), v avtu bo verjetno toplo (tako poleti, kot pozimi, če bo ati za to poskrbel), torej bo spet problem, če bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] preveč oblečen, doma pa spet minutka in ste v toplem domu (spet poleti in pozimi) in spet bejbija ven iz vseh teh cot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bolje, da ga manj oblečete in imate s sabo kapico, kapuco, dekico in še kakšno debelejšo deko...s tem ga pred odhodom iz porodnišnice pokrijete, v avtu odkrijete, doma spet pokrijete in v sobi odkrijete, slečete zgornji del - jopico in je to to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ajtak -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (10.8.2007 14:07:37)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] zveni logicno, se vedno pa ne vem kaj pomeni biti "normalno oblecen" za december?? Predstavljam si, da je to plisasta garniturca oz. pajacek. Kaj pa oblecem otroku pod to??




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (10.8.2007 14:08:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  zveni logicno, se vedno pa ne vem kaj pomeni biti "normalno oblecen" za december?? Predstavljam si, da je to plisasta garniturca oz. pajacek. Kaj pa oblecem otroku pod to??



Plišasto garniturco pod pajacek. Pod plišasto garniturco pa še tanko mako garniturco.




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (10.8.2007 20:56:58)

moj 1. je bil novembra.

Jaz sem ga oblekala, v 2 tetra majčki, pajacek na naramnice ter v zimski pajac. Če se peljeta daleč v avto, zimski pajacek odpnite ali po nekaj kilometrih, ko se segreje avto slečite, ker bo drugače popizdil od vročine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Bonnie_RR -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (11.8.2007 10:42:08)

 Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je februarček in je bil pri odhodu iz porodnišnice oblečen takole:
- body z dolgimi rokavi
- majčka z dolgimi rokavi
- pajacek z naramnicami
- nogavičke
- kapica
- zimski pajac

Pri prvih sprehodih pa je imel čez še dekico.

Za noter je imel pa:
- body z dolgimi rokavi, majčka z dolgimi rokavi, pajacek z naramnicami in nogavičke, ali
- body z dolgimi rokavi, pajacek v celem in nogavičke

Fajn je sicer imet malo orientacije, potem ti pa itak patronažna sestra svetuje, pa sam opazuješ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], kako se počuti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp




lolita700 -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (11.8.2007 14:23:43)

bonnie sem zdj sem pa dobila jst fajn odgovor ko pričakujem  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] februarja in sem že tudi razmišljala kako ga bom oblekla..sej razumeš 1.nosečnost in na tisoče vprašanj!!!




Anonimen -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (12.8.2007 10:03:20)

kakor sem jaz čula en rokav več kot sebi moraš dat...
boo nevem ... tko pravijo...


Razen pri ekstremno visokih temperaturah kot so bile letošnje poletje. Takrat zadostuje samo body s kratkimi rokavi, toliko, da dojenček ni nag. Pa kakšna tanka plenička pri roki, če zapiha.




Bonnie_RR -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (12.8.2007 10:45:43)

IZVIRNO SPOROČILO: lolita700

bonnie sem zdj sem pa dobila jst fajn odgovor ko pričakujem  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] februarja in sem že tudi razmišljala kako ga bom oblekla..sej razumeš 1.nosečnost in na tisoče vprašanj!!!



Sem vesela, če sem kaj pomagala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ajtak -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (12.8.2007 12:35:30)

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Sem vidla, da sem kar prav razmisljala o vsem skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Sedaj pa samo cakam, da bodo kaki zimski pajaci naprodaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pravljica -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (13.8.2007 19:06:33)

pri kombinezonu ti priporočam dve zadrgi spredaj, da mu lahko v avtomobilu in v vozičku razgrneš ves sprednji del in še rokave na hitro dol potegneš (da ni treba za kratek čas celega slačit)...pa hlačnice naj imajo zraven tudi stopala in nekateri imajo možnost zavihati raokave, da so še rokice zaprte...nam je takšen dobro služil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lianna -> RE: kako dojenčka pravilno obleči (13.8.2007 21:36:46)

Oblečeš ga vremenu primerno. Torej če je čez 30 stopinj in je vroče ti ni treba otroka oblačit v dvoje dolge rokave. Vidim ogromno dojenčkov, ki so kadar je vroče samo v bodiju. Je čisto dovolj.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>