Grah, koruza (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Anonimen -> Grah, koruza (9.8.2007 20:47:28)

Zanima me, kdaj ste dale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] grah ali koruzo? Ter na kakšne način? Grah, kuhan pač samo pretlačen, kljub lušinam?

Bi pa rada tud kakšno idejo dobila, kaj ji še lahko dam? Stara je 6 mesecev, jé že korenček, kolerabo, špinačo, krompir, bučke in cvetačo.
Ji lahko že dam ohrovt? Nekateri odsvetujejo, ker napenja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Sadje ni problem, pri zelenjavi, mi pa že zmanjka idej. Ji pa dam skoraj vedno zraven zelenjave krompir, riž ali polento. Moramo pa vse drobno pasirati, če ne se ji kar zaleti. Aja, bi blo pa fino, če bi blo kej takega
kar blato mehča, ker mamo s tem fuuuul probleme. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Mehičanka -> RE: Grah, koruza (9.8.2007 21:45:16)

Ohrovt sem ji dala že pri 6. mesecih, skupaj s korenjem in krompirjem. Koruzo tudi že lahko daš, saj so tudi mlečne kašice s koruzo že od 4. mesecev naprej. Jaz sem ji dala kar probat koruzo iz solate.
Grah je jedla že pri 7-8 mesecu, in sicer v juhi. Sem ji ga z vilico samo pretlačila.

Lahko ji ponudiš še kumare, brokoli, rdečo preso.




Naja30 -> RE: Grah, koruza (9.8.2007 22:25:50)

Moja je stara 8m. Koruze in ohrovta ji še nisem dala. Grah pa je že kar nekaj časa in glede na to, da ima lušine, sem ga zmiksala.

Za mehčanje blata dajem jaz predvsem kakšne slive (suhe in sveže), borovnice, no pa na splošno ima zelo rada sadje in ga dosti poje. Pazim pa, da če je npr. jedla riž, da ji ne dam še banane isti dan, ker oboje zapira. Pa veliko tekočine spije že med kosilom.
Poleg tega kar si naštela ji dam za kosilo tudi proseno kašo (je super!).




Stran: [1]