Recept-za nosečko! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Majabo -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 15:15:55)

Drage moje, pogrešam forum, ki bi bil namenjen samo receptom, pa me žuli že tako dolgo, da sem se odločila, da svojo prošnjo napišem kar sem.
Šele nekaj mesecev si delim gospodinstvo s fantom in kuharski recepti so zame sedaj edina pomoč....Jota! ne znam skuhat jote! Ima katera v rokavu preprost recept (lepo prosim kuhat se šele učim :zmeden:) za to meni tako ljubo jed?

Pa saj vem da imate, zlate ste! :rozica:

:nosecka:




beti 1 -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 15:23:10)

Če mene vprašaš za res dobro joto moraš met cel dopoldan čas, da jo skuhaš. Take kot jo naredi moja stara mama pa tako ali tako ne dobiš nikjer. Če ne boš dobila nobenega pametnega recepta do vikenda se mi oglasi na privat, bom nono vprašala.
lp
beti 1




tjaga -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 15:36:05)

Kar precej dobrih receptov lahko dobiš na spletnem naslovu:

www.kulinarika.net


Ma rečem, da se kar fajn in preproste stvari najdejo.

Pa dober tek!

:kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:




Jančika_ -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 16:42:42)

Piksna od Ete!:)- Je ziher najhitreje:)-!




Deja -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 20:33:57)

Tu je en recept za joto! kolk je okusna pa ne vem - še nisem sprobala!!

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=enoloncnice&ID=3218

L. P.

Andreja




Anonimen -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 20:42:29)

Ne vem, zakaj naj bi bilo to komplicirano, mogoče jaz delam kaj narobe, ampak meni je super: Repo, ki jo kupiš v trgovini (po navadi jo imajo zraven zelja in je naribana - da ne boš šla polje... he, he), daš v lonec in zaliješ z vodo. Recimo pol kile repe, vode pa po občutku (joj, kaj pa jaz vem koliko, toliko, da dobro prekrije repo, potem pa še kakšna dva centimetra čez). Kuhaj kakšne pol ure, potem dodaj na koščke narezan krompir, pa kakšno suho meso, ki ga tudi lahko narežeš na koščke (čeprav ga nekateri kuhajo v kosu, pa ga pozneje narežejo, da ohrani okus) in spet kihaj recimo 15 minut. Potem na olju prepraži eno veliko žlico moke in ko porumeni, jo dodaj repi. Potem dodaj še fižol iz konzerve. Aja, pa že v začetku lahko daš notri eno jušno kocko (Knorr so meni najboljše), pa lovorv list in malo popra ter kumine in muškatnega oreška. Ni pa nujno. Lahko daš samo lovor, tega pa le daj. To je to. Če se ti bo zdelo preredko, naredi še malo prežganja (to je tisto z oljem in prepraženo moko), če pa bo pregosto, pa dodaj še malo vode. Pa dober tek!




Anonimen -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 20:43:57)

Aja, če si nosečka, potem ti tista jušna kocka mogoče ne bo preveč simpatična. Potem pa samo malo posoli, če se ti bo zdelo premalo slano.




Pinja -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 21:09:07)

Splišni se kar strinjam s tabo. Je pa drugač original recept z zeljem in ne repo (stara kuharska knjiga), čeprov jst zmeri z repo delam (navada iz otroštva). Postopek je pa isti.

lp :sloncek:




Anonimen -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 21:12:39)

Sem mislila, da je vseeno, ali z repo ali z zeljem. Pač kar ti je ljubše.




Majabo -> Recept-za nosečko! (19.11.2004 7:22:11)

100× vam hvala vsem
bom probala tisto od Ete :-)
pa tako od Splišni, z repo seveda :bravo:
pa še kakšno babico bomo pobarali, da jo bomo kuhali celo dopoldan, jupiiiiiiii

ne morem pomagat, če mi pa tok jota diši kar naprej :ups:

za vse :rozica:




Majabo -> Recept-za nosečko! (19.11.2004 7:31:01)


Pa še recept za vas za eno izmed mojih najljubših jedi, špagetki s tuno!

Omaka
Na olju iz tunine konzerve prepražim na drobno sesekljano čebulo in proti koncu praženja dodam še sesekljan česen. Dodam tuno iz konzerve in čisto malo prepražim ter dodam sir TAMAR s tuno (ja vem sliši se tko čudno?!), kislo smetano in poper. Dobro premešamo in omaka je gotova.
Ko je na špagetkih še malo peteršilja po vrhu.....

V hipu in res neverjetno dobro.

LP
požrešna :nosecka:




Stran: [1]