Slonova noga- na koncu se sušijo listi!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


Bubamaraa -> Slonova noga- na koncu se sušijo listi!!! (19.8.2007 13:33:58)

Kaj naj naredim????  tako lepa je bila, zdej pa se kr sušijo in to čedalje več... Pa kaj naredim s temi listi??? Jih porežem ali pustim???

Jutri grem še po gnojilo in bom mal s tem še neki probala rešt sam drgač pa vsaka informacija dobrodošla....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




blue sky -> RE: Slonova noga- na koncu se sušijo listi!!! (19.8.2007 15:48:40)

Jaz imam tudi slonovo nogo, ki pa je na začetku tudi imela posušene liste. Ena cvetličarka je rekla, da lahko brez problema režemo suhe vrhove. Jaz sem jo tudi presadila v bolj plitko posodo, saj jim to menda bolj paše. Treba je tudi paziti, da ni na prepihu ali kje v bližini radiatorjev. Prav tako jim paše škropljenje vsakih par dni.

Tole sem pa našla na internetu:

Če hočemo dobiti lepšo rastlino, ji čez nekaj let odrežemo vrh, kjer bodo potem pognali novi poganjki.
Pozimi je lahko v toplem prostoru, toda potrebno je paziti, da se zemlja popolnoma ne izsuši. Na vsake tri dni je priporočljivo tudi škropljenje listov. Če rastlina ne dobi dovolj vlage se začnejo konice listov sušiti. Pri nas imamo Beaucarneo recurvato pozimi na temperaturi 5-10°C in lepo prezimi.






Slončica -> RE: Slonova noga- na koncu se sušijo listi!!! (19.8.2007 17:10:19)

Ti kr poreži liste,men se je tud neki sušila in sem jih postrigla ob peclju,pa škropim jo vsak dan,ko pa je rahel dež mam pa itak vse rože zuni.Edin ne smeš pustit,da bi ti voda v rozeti stala ker bojo začeli mladi listi gnit.Sem že ekspert.Več o tem na:
http://www.rastline.com/search.php?mode=results




muška -> RE: Slonova noga- na koncu se sušijo listi!!! (6.9.2007 10:21:49)

Jaz jo dam zgodaj spomladi na balkon (ko ni več nevarnosti zmrzali) in jo potem pozno jeseni spet prestavim nazaj v dnevno sobo. Svoje mesto v dnevni sobi ima za balkonskimi vrati, sicer v neposredni bližini radiatorja (drugje žal ne gre), škropim je ne, pa mi zelooo lepo uspeva. Posušene liste pa redno odstranjujem.




Stran: [1]