ŠPINAČA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


mtd -> ŠPINAČA (19.11.2004 18:59:30)

OJ, DR. MI JE NA POSVETOVALNICI SVETOVAL, NAJ OB UVAJANJU GOSTE HRANE ZAČNEM S ŠPINAČO, NA FORUMU REVIJE MAMA SEM ZASLEDILA, DA JO MALČKOM PRIPRAVLJAJO Z MLEKOM IPD., KAKO STE JO VE?
ZAČELA PA BI SAMO S ŠPINAČO, BREZ DRUGIH ZELENJAV IPD. OSTALO BOM POSTOPOMA DODAJALA KASNEJE.
HVALA IN LP




Mimi* -> ŠPINAČA (19.11.2004 19:25:31)

Jaz sem jo samo blanširala par minut in potem s paličnim zmiksala.Sem pa dodala malo mojega mleka pa ji je bilo všeč.
Ampak cunje...:(,vse zeleno...pa drekec hihihi,čisto zelen:)

Ti pa priporočam,da jo malo več pripraviš in zmiksaš,itak jo čisto malo sploh ne moreš in potem v majhne lončke naliješ in v zmrzovalnik za drugič.
Vsaj pri meni se to najbolje obnese...pa dober tek.




mehurčica -> ŠPINAČA (19.11.2004 20:38:14)

Mimi, si ziher, da se lahko špinača pogreva????? Nekje sem brala, do ti ni vredu. Se pa ne spomnim kje, ampak se mi je vtisnilo v spomin, ker jo ful rada jem.

David ima špinačo ful rad, ampak gre takoj skozi želodček. Še isti dan jo pokaka-vse!:zmeden: Tako da mu je verjetno sploh ne bom več dajala. Ima pa na splošno ful hitro prebavo.

No pa še odgovor na tvoje vprašanje. Lahko jo narediš kar z vodo. Če pa ti je pediater rekel, da lahko že je mlečne izdelke pa lahko dodaš smetano.

Lp:miska:




Mimi* -> ŠPINAČA (19.11.2004 21:19:42)

Nisem mislila na pogrevanje ampak,ko daš surove listke v vrelo vodo za par minut-temu mi rečemo blanširanje.

In če potem daš ohlajeno v zamrzovalnik,je to baje čisto o.k.
Če pa že enkrat skuhaš z vsemi dodatki-olje,česen,sol,smetana potem pa naj res ne bi več pogreval:zmeden2:




Vera* -> ŠPINAČA (20.11.2004 8:04:16)

Tudi jaz špinačo zamrznem.Lste se da v vrelo vodo in ko so mehki jih lahko malo "zmučkaš" ali pa tdi ne.Ko se kuha jo narediš z mleko in pa kislo smetano.:bravo::bravo::bravo:




Anonimen -> ŠPINAČA (20.11.2004 9:25:39)

Ja, špinača se lahko pogreva.
Najbolje jo je skuhat, zmiksat , spakirat, pa zmrznit, pa imaš mir za kar nekaj časa.
Jaz potem dodam malo kisle smetane, malo soli (da sploh dobi okus), pa malo česna.
Je pa res, dsa je Lea stara že eno leto, drugače pa zna česen malo napenjat, zato previdno z njim.




Seven* -> ŠPINAČA (20.11.2004 11:27:44)

Jaz sem zasledila, da je ravno spinaca dokaj tezko prebavljiva in da zato ni primerna kot zacetna hrana pri dojenckih. Mislim, da sem to celo v dveh knjigah zasledila.

Citiram iz knjige Dojencek, kaj lahko pricakujemo prvo leto.

"Spinace, ki vsebuje zelo veliko oksalne kisline, ni priporocljivo dajati majhnim dojenckom"

Ne vem zakaj toliko forsirajo spinaco. Verjetno se vedno nekateri verjamejo mitu o tem, kako je zdrava in kako vsebuje veliko zeleza (Popaj). Haha..

Namesto spinace lahko komot ponudis blitvo. Super zadeva in po zelezu, folni kislini in drugih snoveh nic ne zaostaja za spinaco...

Jaz bi jo skuhala na vodi, dodala malo cesna in zmiksala. Pri miksanju bi dodala malo vode v kateri se je zadeva kuhala in primesala malo rizevih kosmicev, da bi bila zmes gladka.




BARBARA R. -> ŠPINAČA (21.11.2004 20:10:57)

Ojla!
Jaz sem jo skuhala, zmiksala in dodala žličko kisle smetane ali pa žličko mlečne žitne kašice.
Jaz špinače ne pogrevam,jo pa samo blanširano spravim v skrinjo in pred obrokom do konca pripravim.

:muca:




pravljica -> ŠPINAČA (24.11.2004 15:17:28)

ženskice, a ve vse to doma kuhate? jaz kr zmrznjeno v interšparu kupim...tako dobre ne znam doma skuhat...




mnjam -> ŠPINAČA (2.12.2004 23:17:16)

Jaz tudi ne bi začela s špinačo, ker je težko prebabljiva. Raje bi začela s korenčkom, blitvo, bučkami,....




Stran: [1]