premeščanje v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


valy1 -> premeščanje v vrtcu (21.8.2007 19:43:15)

Vem, da je že kar dosti o tej temi napisano na forumu, ampak jaz se še vedno ne morem odločiti kaj naj naredim. V našem vrtcu so s septembrom oblikovali nove skupine, naš gre naprej s skupino letnik 2005 - Jaka pa je januar 2006. Vem, da je bolje da je v skupini z večjimi otroci, ker se bo sigurno več naučil, samo kaj pa bo ko bo potrebno iti v šolo. Vsi iz "njegove" skupine, bodo šli v šolo, Jaka in še en njegov vrstnik, ki je tudi letnik 2006 pa bosta ostala še eno leto v vrtcu v novi skupini z novo vzgojiteljico. Da bi ga pa kasneje dala leto prej v šolo se mi zdi pa prehitro. Se moram do četrtka odločit, če grem do ravnatelja za premestitev v skupino letnika 2006.Hvala za nasvete!




Anonimen -> RE: premeščanje v vrtcu (21.8.2007 20:17:27)

Nehaj komplicirat, to je moj nasvet. Otrok se bo ujel tako z mlajšimi kot s starejšimi. Tudi ko bo čas za šolo.




Anonimen -> RE: premeščanje v vrtcu (21.8.2007 20:55:35)

Vnaprej res ni treba komplicirat, meni je glavno, da se otrok dobro počuti in ne koliko se "nauči".




piščanc -> RE: premeščanje v vrtcu (21.8.2007 21:18:37)

do šole se bo že veliko otrok zamenjalo, tako da sigurno ne bo edini, mogoče pa naslenjde leto naredijo skupino 2-4 leta, to je kar v navadi, če je več skupin. glede socializacije je pa odvisno, kakšen je po karakterju. če ima doma npr. starejšega brata ali sestro, da ju posnema, potem se bo laže ujel s skupino starejših, pa če je rad v vrtcu, če se rad igra v skupini. če pa ima raje igro sam zase, knjigice in crkljanje in je bolj jokajoč, potem se bo laže ujel z mlajšimi.

v vrtcu so pa najbrž že vzgojiteljice vprašali, tako da je njihovo mnenje še najpomembnejše v tem primeru.

naš drugi januarček je raje v skupini s starejšimi, strašno je nezadovoljen z jokci. ker mlajši otroci potrebujejo več pozornosti, stalno jokajo (kdo bi jim zameril) in rušijo ustaljeni red. vzgojiteljice urnik prilagajajo njim, sprehodi so krajši itd. prva januarka je bila pa najprej z mlajšimi, potem v skupini 2-4 in nazadnje s sovrstniki za šolo.




Stran: [1]