kolposkopija (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


trma79 -> kolposkopija (29.8.2007 18:21:51)

Včeraj sem dobila izvide PAP testa in G mi je povedala, da je bil ponovno pozitiven. Gre za to, da so v vzorcu brisa materničnega vratu našli zmerno diskariotične ploščate celice, pa karkoli že to pomeni. No, saj nekaj sem prebrala na internetu. Povedala je, da je to znak predrakavega stanja in da je možno, da se iz tega rak razvije. Zato me je napotila na kolposkopijo, kasneje pa naj bi najverjetneje sledila še operacija mat.vratu, ki bi ga naj zarezali v obliki stožca, da te celice izrežejo. Naročena sem čez dva meseca - na kolposkopiji, ne na operaciji.

Zakaj sploh pride do takih sprememb celic, kje je vzrok?

Rekla je, naj prosim ne zanosim. Če pa sem slučajno že zanosila, pa me bodo pač bolj redno spremljali.
Torej ni tak hudo, če zanosim kljub temu, v teh dveh mesecih? Najbrž se le pregled in operacija prestavita, ker to najbrž ne vpliva kaj dosti na nosečnost in porod.

Z dragim si zelo želiva otroka, vem pa, da bo vso to skakanje okoli zdravnikov trajalo gotovo leto ali več.
Kaj naj?






Ariella -> RE: kolposkopija (29.8.2007 19:58:54)

Trma79 pozdravljena!

Dostikrat se ne ve, zakaj pride do takšne močne displazije materničnega vratu, ampak pogosto je vzrok okužba z humanim papiloma virusom HPV .Virus pa stakneš z nezaščitenimi spolnimi odnosi.
Največkrat se odločijo za poseg, ki se mu reče konizacija in ti ta del laserko odstranijo, tako da potem ni več težav, razen v redkih primerih. Ampak vse je odvisno, kakšen je izvid PAP , CIN in pa kolposkopija.
Tud sama sem dala že to skozi pa je sedaj po op že 8 let in je vse o.k. tako da nimaš razloga za prevelik preplah.

lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




trma79 -> RE: kolposkopija (30.8.2007 22:28:52)

Kakšen pa je poseg? Boli?

Hvala za odgovor. Si me malo potolažila.




Ariella -> RE: kolposkopija (1.9.2007 9:28:58)

Poseg ni nič hud,  sprejem v bolnico,  tablete za odvajanje in naslednji dan operacija v splošni anasteziji,ki je pri men trajala 20 minut, skratka hitro.

Pol sem bila pa še 1 dan v bolnici. Mene ni čist nič bolelo pa nisem jemala nobenih tablet proti bolečinam. Mislim, da sem po 14 dneh izvedela, da je biopsija tkiva tud ok. Pol pa ne smeš imet 1 mesec spolnih odnosov in to je toooo... Aja pa pol maš papa kolpo vsako leto, ker spremljajo stanje, da se ne bi kje spet ponovilo, ampak to se res v zeloo redkih primerih.
Tako, upam da sem ti kaj pomagala!

lepo bodi




trma79 -> RE: kolposkopija (2.9.2007 12:39:35)

Ja, si mi. Hvala hvala hvala. lepo bodi.




Stran: [1]