okrasno lubje čez zimo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


2ursae -> okrasno lubje čez zimo (31.8.2007 11:15:56)

no, plevela imam poln kufer, zato bom sprobala z okrasnim lubjem. Pa me zanima, če ga moram jeseni pobrat dol z grede ali lahko "prezimi" tko, da ni spomladi čist strohnel in neuporaben. Se mi zdi, da je odstranjevanje lubja lahko eno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] matranje... 




bumerang -> RE: okrasno lubje čez zimo (31.8.2007 12:58:16)

Z okrasnim lubjem se plevela ne boš rešila.
Najprej je potrebno gredo temeljito očistiti plevela, potem pa se čez gredo pogrne črno protiplevelno folijo (pravkar v Merkurju v akciji), v folijo se zareže luknje in posadi rastline. Šele potem se po gredi posuje lubje. Čez zimo se ga ne odstranjuje, potem pa se ga preko leto po potrebi dodaja, saj ga veter pogosto raznaša naokoli in sonce presuši.
Čez kaka tri, štiri leta je potem gredica v celoti zaraščena (v kolikor si upoštevala tehniko overplantinga) tako da dela s pleveli nimaš več. Lubje nasuješ samo še ob robu tako da lepše zgleda.

... če bi znala vstavit sliko...


Če boš na gredo, polno semen in plevelov dala samo lubje, potem mora biti plast debela najmanj 10 cm (tudi, ko se bo že posušilo) in slaki, osati, pirnica in še milijon drugih plevelov bo veselo raslo naprej.




Stran: [1]