koliko ur prej moram vedeti kdaj nasledni dan v službo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


_andreja_ -> koliko ur prej moram vedeti kdaj nasledni dan v službo (2.9.2007 11:27:50)

zanima me sledeče:

ali je kje zakonsko določeno koliko ur prej bi morala vedeti, kdaj naj pridem  v službo...namreč....predno sem šla na porodniško smo punce prej čakale (da je naša preljuba šefica objavila razporeditev dela) skoraj vedno ob petkih ob 14:00 ko je bilo konec smene...smo pred njeno pisarno tudi včasih pou ure čakali da smo zvedeli kako naj pridemo v soboto v službo ali če smo frej...naredilo se je celo da smo klicali popoldne nazaj da smo vedeli za naslednji dan kdaj začnemo delat...

in sedaj ko imamo majhnega otroka morem vedeti vnaprej(zaradi varstva) in me zanima če katera ve koliko je to ur, kajti mislim da če popoldan kličeš v službo za nasledni dan, da je to malo noro in mogoče celo nezakonito...delala bom pa skrajšani delavnik zaradi starševastva...5ur na dan..

no sej če bo tole katera razumela kaj me zanima, bo tudi ok...ker je malce čudno natipkano...




_andreja_ -> RE: koliko ur prej moram vedeti kdaj nasledni dan v službo (2.9.2007 11:52:17)

punce hvala vseeno sem že našla, čeprav že 14 dni iščem sem to šele danes zagledala....

147. člen
(razporejanje delovnega časa)

(1) Razporeditev in pogoji za začasno prerazporeditev delovnega časa se določijo s pogodbo o zaposlitvi v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo.

(2) Pred začetkom koledarskega oziroma poslovnega leta delodajalec določi letni razpored delovnega časa in o tem obvesti delavce in sindikate pri delodajalcu.
 
(3) Delodajalec mora v pisni obliki obvestiti delavce o začasni prerazporeditvi delovnega časa najmanj en dan pred razporeditvijo delovnega časa posameznega delavca oziroma tri dni pred razporeditvijo delovnega časa več kot deset delavcev.
 
(4) Pri enakomerni razporeditvi polni delovni čas ne sme biti razporejen na manj kot štiri dni v tednu.

(5) Zaradi narave ali organizacije dela ali potreb uporabnikov je delovni čas lahko neenakomerno razporejen. Pri neenakomerni razporeditvi ter začasni prerazporeditvi polnega delovnega časa, delovni čas ne sme trajati več kot 56 ur na teden.

(6) Pri neenakomerni razporeditvi ter začasni prerazporeditvi delovnega časa se upošteva polni delovni čas kot povprečna delovna obveznost v obdobju, ki ne sme biti daljše od šest mesecev.

(7) Določba 145. člena tega zakona o prepovedi dela preko polnega delovnega časa velja tudi v primeru neenakomerne razporeditve ali prerazporeditve delovnega časa




Stran: [1]