maruškaŠ -> RE: Part-time starševstvo (11.9.2007 9:43:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sophie1 Opažam, kako nekateri ločeni starši zelo uživajo v tem, da se vsak drug vikend pa še med tednom 2 x "losajo" svojih otrok. Še považijo se, da imajo vikend za sprostitev. Na začetku so bili seveda problemi, potem pa se zgleda kar navadijo in samo čakajo, kdaj bodo spet lahko uživali par dni, kot da so brez družine ali pa samski. Zdi se mi, da otroci to čutijo. V primeru, ki ga imam v mislih, triletnica roma med materjo z njenim novim partnerjem in očetom z novo partnerko. Obema je malo odveč, ko si zaželita romantične vikende. In slej ko prej se to odrazi v otrokovih čustvih. Kaj mislite drugi? Jaz menim, da je treba v otroka ločenih staršev vlagat še več časa in ljubezni, ne pa da ostane še tu prikrajšan, ker si očka in mamica pač ravno ustvarjata novo partnerstvo. Vikend, ko je sin pri očetu si vzamem kot vikend za romantiko, sproščanje, lenarjenje, včasih pač za kakšno delo,... zato, ker je otrok ITAK pri očetu. Pa bi včasih raje videla, da je mali doma. Ampak ker že ITAK gre je bolje, da si ta čas vzamem kot nekaj dobrega lepega, kot pa tragedijo!? Tudi jaz se včasih pohecam iz tega - tudi mame se težko navadimo, da mora otrok vsak drug vikend k očetu - in tudi me moramo to preboleti na svoj način. In skrajno žaljivo se mi zdi poslušati takšne komentarje! Čist tko - kakšne izkušnje pa imaš s tem? Od kje ti ta 'spoznanja?'
|
|
|
|