Sovrstnik grize (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Vesna -> Sovrstnik grize (13.9.2007 9:02:34)

moj dečko je star 1 leto in hodi v jasli,je v novi skupini malčkov kjer se vsi uvajajo.problem je ta ,da je v tej skupinici tudi en dečko ki je star dve leti,in je kar aktiven,eno punčko je močno ugriznil,dve zlasal,mojega pa že dvakrat ugriznil 1x v hrbet in 1x v roko,to sem opazila doma,so pozabili povedat v vrtcu možu,ki ga je prišel iskat.seveda sem takoj klicala,kaj je ta znak na roki.
sem pa predsednik sveta staršev in sem na sestanku omenila pred vsemi starši,in ravnateljico ,kaj je za storit,ne želim si namreč da mi otrok hodi kot iz fronte,in tudi druge mame so mi to omenile,nakar je bi lodgovor,naj ne prehitevamo zadev,naj malo počakamo,da lahko ena divja in ena mirna oseba odnesejo nekaj ena od druge in se kaj naučijo.s tem odgovorom nisem bila zadovoljna in sem rekla,če lahko starši zaprosimo za umik tega dečka,če bi bilo v bodoče enako,so me pa vsi izžvižgali in bili ogorčeni nad mojim predlogom,ne to pa ne ,tega se pa ne dela,ne moremo kar tako umaknit otroka iz skupine.nisem mislila na izključitev,to normalno,le v večjo skupino,kjer bi bolj prišel do izraza in mu ne bi bilo tako dolgčas.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zelo sem zmedena.če se zgodi še kak ugriz bom pa č iskala privat varstvo.očitno sem motena mama,in si želim nezaslišano ker  si ne želim da bi otrok hodil tepen domov.prosim za kako mnenje




Janya -> RE: ogorčena (13.9.2007 9:10:31)

Glede na to da se vsi otroci v skupini uvajajo, ti predlagam da malce potrpiš. Verjamem da je grozno gledat kaj so vse naredili otoku v vrtcu, ampak jaz bi temu rekla da se morajo vsi v skupini navadit en na drugega. Tako morajo tudi vzgojiteljice spoznat otroke, katere morajo mirkat zaradi teh stvari in tako naprej. Tudi tvoj se bo naučil da se bo prej ali slej branil pred njim.
Pa srečno !




piščanc -> RE: ogorčena (13.9.2007 9:26:16)

meni se pa zdi tvoj predlog, da bi šel otrok v večjo skupino zelo dober za vse, tudi za dotičnega otroka, ker se starejši znajo bolj branit in bi kmalu videl, da dobi nazaj.

no ko je bila tjaša prvič v vrtcu je bila ena punčka izpisana, ker je preveč grizla. tjašo je ornk ugriznila v ličko samo enkrat, pa tudi ostale. pa ni bilo treba nič urgirati, so v vrtcu sami uredili.




Gordana-3 -> RE: ogorčena (13.9.2007 9:54:19)

ne verjamem, da bi jo kar tako izpisali samo zaradi tega, ker grize. v večjo skupino morda lahko gre, ampak ni rečeno, da bo pa tam "dobil nazaj". naša ta večja je tud vedno prihajala pogrižena domov, čeprav ni bila najmanjša v skupini, ampak je bila med večjimi. grizli pa so jo ta manjši, tako da ... malo še počakaj, vzgojiteljica in pomočnica pa naj bosta malo bolj pozorni na tega fantka.




biba77 -> RE: ogorčena (13.9.2007 12:24:53)

No, kaj pa, ce bo gristi zacel tudi tvoj otrok?
To ni nekaj taakooooo neobicajnega. Marsikateri otrok pride v obdobje, ko to pocne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pri nas je bilo tako, da je tamali grizel, ko je lupckal - pri starosti 13 mesecev.... In to samo mene. Pa lahko verjames, da ga tega nismo ucili, niti tega doma ne pocnemo, da bi nas posnemal. Nehal je sam od sebe sele pred dobrim tednom...

Poskusite se malo pocakati... Moj nasvet...




Tanayya29 -> RE: ogorčena (13.9.2007 12:33:47)

popolnoma razumem tvojo skrb vesna!
Jaz sama delam v vrtcu,in vem kako je zoprno..to grizenje!zraven si lahko,"grizača" maš lahko skoz na očeh,a se vseeno v trenutku lahko to zgodi,preprečit se pač ne da,edino,če otroka izoliraš,kar pa seveda...ni v skladu z vsem!
Ponavadi,to obdobje mine,pri enem,pa začne drugi,pa potem spet drugi..itd...začaran krog!
starost je temu primerna,žal je tako!
Se mi pa ne zdi prav,da bi otroka umaknili iz skupine,čeprav je starejši,pa čeprav grize[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ne vem no,moje mnenje,saj,če grize ne pomeni,da se dolgočasi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Barbs -> RE: ogorčena (13.9.2007 13:52:45)

To, da si predsednica sveta staršev, draga Vesna, nima z grizenjem nobene zveze.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Kar kdo misli o tem in onem, lahko pove vsak - tudi navaden nepredsedniški starš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Važno je samo, kako to pove.

To, da so te "izžvižgali" , ko si predlagala "umik " dečka, ki grize - hvalabogu. To pomeni samo to, da starši še vedno znajo presojat situacije. In če boš take stresala na roditeljskih sestankih, ne samo, da ne boš več dolgo predsednica sveta staršev, tudi prijateljic/mamic ostalih otrok, ne boš imela prav veliko. Tvoj dečko bo pa verjetno z njimi v skupini vsa leta in potem po možnosti tudi v šoli. Si predstavljaš? Navsezadnje bo on "izoliran" .

Predstavljaj si, da bo čez , recimo, kake pol leta, tvoj dečko iz neznanega razloga začel gristi. Tebe, ko mu boš dala lupčka, moža, sovrstnike. Ga boš izpisala? Se boš strinjala, ko te bo sosedova Tončka poklicala in rekla, da je tvoj otrok nenormalen in da ga izoliraj in izpiši iz vrtca ? A a..... In pazi, VSAKEMU se lahko to zgodi. Tudi tebi in tvojemu dečkotu. Praviš, da je mali kuža, ki grize, star ŽE dve leti? Opa..res grozno, kak velikan je že, pa še ne ve, kaj se v velikem svetu sme in česa ne...
Vesna,  to je malo, majčkeno bitjece, ki sploh ne ve, zakaj grize. Verjetno ve, da ni ravno prav, ker ga potem vsi kregajo, ne zna si pa pomagat. Resnično ne, verjemi. Premajhen je še. Naša družba pa je, to si tudi ti dokazala, naravnana tako, da takoj, ko se ponudi prilika, s prstom pokaže na nekoga in ga okategorizira, da je nenormalen, da ne paše sem, ne paše tja, da ga je treba izločit. Boljša pot bi bila, da bi, kot predsednica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] izpostavila problem in rekla : dragi moji, kaj bomo naredili, da bo za vse prav?

Sošolec od moje ta srednje hčerke je čudak. Po vseh merilih. Jao, kam vse so ga že hoteli poslati. Dokler ni, revež, na srečo, naletel na učiteljico, ki je ugotovila, da lažje piše stoje, pa da veliko ve, če mu je dana možnost govoriti, ne pa to isto znanje napisati. Da ne zna držati vilic in noža, samo zato, ker jih doma ne uporabljajo. Da pa je to opravilo odlično obvladal, ko mu je samo dvakrat pokazala, kako se reči streže. Pogovarjali sva se kot kolegici, zato mi je zaupala, javno tega ni nikoli izpostavljala. Ker bi se marsikdo zgražal in fantek bi bil še bolj popljuvan, lahko celo zasmehovan od sošolcev... Za v posebno šolo??? Neeee, samo malo drugačen je  in z leti se bo ta "drugačnost" prilagodila in zlila z okolico. Ker priznaj, da smo vsi malo čudni na svoj način.

Še dobro, da je moj v Nemčiji do konca tedna - če ne bi ga šla zdaj takoj mal grickat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A te kregam, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Še "strokovno"  mnenje :
 
Vsakemu staršu je neprijetno, če njegov otrok grize in tepe vrstnike. Brez panike. Nekaj agresivnosti je prisotne prav v vsakem otroku. Prav tako je pomembno, da se starši agresivnih otrok zavedajo, da so čustva jeze normalna in sprejemljiva, nikakor ne znak nenormalnosti. Pomembno pa je, da otrokom omenjena čustva pomagamo razumeti in jih pravilno izraziti. Zatiranje agresivnih čustev ima lahko nasproten učinek, saj se jeza nabira in razlije ter privre na dan v situacijah, v katerih na videz nima kaj iskati.
 
 
 




Tanayya29 -> RE: ogorčena (13.9.2007 14:15:48)

Barbs super si napisala,res!
Se popolnoma strinjam s tabo!!




blak -> RE: ogorčena (13.9.2007 15:09:34)

Barbs[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Zdaj, ko sem "velika" sem zvedela za ene stvari, ki so se dogajale na naši šoli. V sedmem razredu je k nam prišel fant, ki je ponavljal razred. Kaj mu točno ni šlo, ne vem, se ne spomnim. V glavnem tudi v tem šolskem letu z nami ni ravno blestel, ampak je brez problemov naredil. V osmem razredu je bilo spet na konferenci dilema, kaj naj z njim naredijo, saj je fant tako grozno čuden, ima izbuljene oči, pa dolge lase, pa hodi kot kamela, pa tako grdo piše, pa kako se smeje..., dokler ni razrednik zaropotal. V glavnem, fanta so hoteli samo zaradi njegovega videza in drugačnega obnašanja spravit nazaj v osmi razred. KAko je zdaj s tem fantom? Ima 30 let, še vedno študira, ker zraven tudi dela, saj se od faksa naprej sam preživlja. Delo, ki ga opravlja v službi, ga opravlja fenomenalno, njegovi izdelki so hvale vredni in glej ga zlomka inštruira tudi matematiko in fiziko.

Aja, še to sem pozabila, tudi vozniškega izpita se je moral lotiti kar trikrat, ker so ga inštruktorji tako označili, kot da je največji (saj nevem, kaj reči) narkoman, pijanec, čudak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, pa ga je lani naredil, vozi čisto "normalno"... kar je pri nas skoraj redkost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No, saj sem morda malo zašla. Sam me je zgodba od Barbs nanj spomnila.

Vesna, delam v vrtcu in je grizenje čisto normalno, faza, kot ti je Barbs napisala.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2007 15:13:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Vesna -> RE: ogorčena (13.9.2007 19:41:11)

barbs beri bolje,rekla sem,da sem na sestanku predsednikov sveta staršev omenila zadevo,predvsem zato,ker so mi že drugi starši iz naše skupine omenili da jih to moti,in sem kot predsednik posredovala.
to da si ne želim da mi otroka tolčejo,se mi ne zdi nekaj nezaslišanega.imamo pač vsi svoje mnenje,




Anonimen -> RE: ogorčena (13.9.2007 20:16:44)

Škoda, da nisi dala temo na vrtec in varstvo, bi blo več ogorčenih.




Barbs -> RE: ogorčena (13.9.2007 20:41:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Vesna

sem pa predsednik sveta staršev in sem na sestanku omenila pred vsemi starši,in ravnateljico ,kaj je za storit


Lej, to si napisala. Ja?

Predsednik sveta staršev v določeni ustanovi je samo eden.
Sestanek predsednikov sveta staršev ne obstaja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ker ni več predsednikov sveta.

In ne, ne berem slabo, berem zelo dobro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če pa bi ti brala "dobro" bi prebrala, da ti nočem nič hudega. Da te ne napadam. In da bi se lahko iz napisanega kaj naučila. Al pa tudi ne. Vse je v tvoji domeni. Al pa za blagor tvojega dečkota.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ne se tolk naganjat , no.... nihče ti nič noče.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]







Vesna -> RE: ogorčena (13.9.2007 21:09:36)

sem prebrala vabilo,ja imaš prav ni bil sestanek amapk seja sveta staršev.sori.




Shorty_ -> RE: ogorčena (13.9.2007 23:03:37)



Žal sem jaz ogorčena nad tvojim razmišljanjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Barbs[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Nika v službi -> RE: ogorčena (14.9.2007 10:11:01)

Tudi jaz se strinjam, da način predstavitve problema ni bil najbolj primeren, sploh pripomba o izključitvi otroka zaradi grizenja je neumestna.

Sem pa po drugi strani mnenja, da problema grizenja nikakor ne smemo zanemarjati. Pa čeprav vem, da gre preprosto za obdobje in da praktično vsi otroci grizejo. Tudi moja Nika včasih. Ji pa jasno in glasno povem, da se gristi ne sme, običajno ji kar njeno rokico dam v usta, češ, poglej, kako boli, če ugrizneš sebe. Skoraj vedno potem odneha.

O grizenju smo se pri nas pogovarjali v času uvajanja in veseli me, da sta tako vzgojiteljica kot pomočnica zelo pozorni na tiste, pri katerih so starši še posebej izpostavili grizenje.
Grizenja se torej nikakor ne tolerira in ne sprejema kot nekaj samoumevnega. Tistega, ki grize, umaknejo, mu povedo, da se to ne sme.
Je pa seveda res, da se ugriz zgodi zelo hitro in da ga je včasih res težko preprečiti. Iluzorno je torej pričakovati, da do občasnih ugrizov ne bo prihajalo. Sem pa mnenja, da se vendarle nikakor ne sme dogajati, da bi otrok prihajal domov pogrizen in potolčen kot borec po hudi bitki.





piščanc -> RE: ogorčena (14.9.2007 10:33:56)

u pišuka ste napadle avtorico. a pol je vrtec nek kraj, kjer se vsi otroci tepejo in grizejo, če pa tega ne znajo, se bodo pa naučili??

no jaz pa mislim, da če se situacija ponavlja in da vzgojiteljica po prvem incidentu ne more obvladati otroka, je treba urgirati. in to je tudi pravilno. ker EN otrok ne sme maltretirati vseh ostalih. predvsem pa je pomemben razlog grizenja. če je to spor zaradi igrače, OK, če pa je to kar tako, ker gre otrok samo mimo, pa je to drugače. to pa presodi vzgojiteljica. najprej se pogovori z njo, kdaj se to dogaja. potem naj bi imeli sestanek s stari dotičnega otroka in vzgojiteljico. potem pride na vrsto ravnateljica. saj imajo pravilnike, kaj v takem primeru in samo čakati, da se bodo drugi otroci navadili na grizenje ni rešitev. jih je še veliko več.

mogoče bo druga vzgojiteljica na drug način prišla do srži problema in bo otrok končno razumel, da grizenje ni pravilno.

najprej pa se pogovorite kaj je bil vzrok grizenja.




Lenny -> RE: ogorčena (14.9.2007 10:34:28)

Pri nas se je grizenje pojavilo tudi v skupini 3 in več letnikov. Tudi najin maxi je poskusil. Sta pa obe vzgojiteljici posredovali, opozorili starše in stvar se je umirila. Jasno, razumeli so že več, kot v jaslicah, ampak so nekateri kljub temu spore reševali na ta način.
Hudo je, ko pride z ugrizom domov. Prvič si misliš, da tvoj pa tega nikoli ne bo nikomur storil. Ampak pride tudi dan resnice, ko ti povejo, da je tudi tvoj nekoga ugriznil, udaril, porinil.
Ni prav, da tako hitro obsojamo druge. Obsojanja vredno bi bilo, če bi vzgojiteljice in starši problem ignorirali in bi le-ta rasel.




Barbs -> RE: ogorčena (14.9.2007 10:44:27)

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

u pišuka ste napadle avtorico. a pol je vrtec nek kraj, kjer se vsi otroci tepejo in grizejo, če pa tega ne znajo, se bodo pa naučili??




Sem še enkrat pozorno prebrala vse prispevke in moje stare betežne oči ne najdejo, kje in kdo je to zapisal, kar si izpostavila.


Še kratek povzetek prejšnjih postov :

Vsi vemo, da grizenje ni prijetno - za nikogar. In da se to ne sme. Ampak, če pa prihaja do tega je pa treba ukrepat. Na pravi način. Da je prav za vse. Za pogrizene, za tistega, ki grize, za starše obeh in teto Francko.




digi -> RE: ogorčena (14.9.2007 10:45:45)

Mislim, da prehitevaš, saj je to bom rekla normalni pojav.... Tudi tvoj bo prišel v to fazo. Pa ni nujno, da ko bo star 2 leti, lahko prej, lahko kasneje. Moj je star 11 mesecev in je zadnjič grizel. Sicer pa tega vzgojiteljice zagotovo ne odobravajo oz. ga ne vspodbujajo k temu, tako da bo ugotovil, da se to ne počne. Če pa te tko skrbi pa je res najbolje, da ga daš v privat avrstvo, kjer bo samo on in ga ne bo mogel noben drug otrok ne grizt, ne lasat in ne nič.... Žal- moje mnenje.




tosja -> RE: ogorčena (14.9.2007 20:55:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

To, da si predsednica sveta staršev, draga Vesna, nima z grizenjem nobene zveze.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Kar kdo misli o tem in onem, lahko pove vsak - tudi navaden nepredsedniški starš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Važno je samo, kako to pove.

To, da so te "izžvižgali" , ko si predlagala "umik " dečka, ki grize - hvalabogu.. To pomeni samo to, da starši še vedno znajo presojat situacije. In če boš take stresala na roditeljskih sestankih, ne samo, da ne boš več dolgo predsednica sveta staršev, tudi prijateljic/mamic ostalih otrok, ne boš imela prav veliko. Tvoj dečko bo pa verjetno z njimi v skupini vsa leta in potem po možnosti tudi v šoli. Si predstavljaš? Navsezadnje bo on "izoliran" .

Predstavljaj si, da bo čez , recimo, kake pol leta, tvoj dečko iz neznanega razloga začel gristi. Tebe, ko mu boš dala lupčka, moža, sovrstnike. Ga boš izpisala? Se boš strinjala, ko te bo sosedova Tončka poklicala in rekla, da je tvoj otrok nenormalen in da ga izoliraj in izpiši iz vrtca ? A a..... In pazi, VSAKEMU se lahko to zgodi. Tudi tebi in tvojemu dečkotu. Praviš, da je mali kuža, ki grize, star ŽE dve leti? Opa..res grozno, kak velikan je že, pa še ne ve, kaj se v velikem svetu sme in česa ne...

 


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kaj naj rečem... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




tosja -> RE: ogorčena (14.9.2007 20:58:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

način predstavitve problema ni bil najbolj primeren


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




CAPA -> RE: ogorčena (14.9.2007 21:24:26)

.očitno sem motena mama






daddy -> RE: Sovrstnik grize (15.9.2007 7:31:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Vesna

očitno sem motena mama,in si želim nezaslišano ker  si ne želim da bi otrok hodil tepen domov.prosim za kako mnenje


   Nisi motena mama, reagirala si pač tako, kot si. Nagonsko želiš zaščititi tvojega otroka in to je normalno. Ker drugačnega izhoda iz težave nisi videla, si pač predlagala premestitev motečega otroka. Zakaj to ne gre, ti je čist lepo razložila Barbs ( in tisto ni bilo nobeno "napadanje", zagotovo ne ).
  Pišeš,  da če se zgodi še kak ugriz, boš iskala privat varstvo .... prav. Kaj pa, ko bo večji, v šoli, pa ga bo kdo udaril ( pretepel - kar se žal dogaja, nikar si zatiskat oči )? Boš iskala privat šolo? Ko bo hodil po kakšnih plesih pa bo zraven v kakšnem fightu - mu boš iskala samo nadzorovane zasebne zabave?
Hočem ti povedat, da z izolacijo ne boš rešila nobenega problema, nikdar. Te razumem, ker je tudi moj otrok že prišel iz vrtca pogrizen, pa je mene bolj bolel pogled nanj kot njega ugriz. Vendar smo pustili vzgojiteljicam, da opravijo svoje - in so prav fenomenalno. Je pa to - grizenje - kot kaže, res dokaj pogost pojav pri otrocih.




kekec in mojca -> RE: Sovrstnik grize (15.9.2007 8:04:47)

Vesna, moj je prišel prejšnji četrtek z ugrizom v ličko in to takšnim, da se mu še danes, več kot teden dni po tistem, pozna. Vem, kako se počutiš, tudi sama sem bila jezna, ne samo jezna, besna.

Šla sem k vzgojiteljici na (umirjen) pogovor, pa mi je povedala, da nimajo pojma, ali je ta fantek - novinček - zmeraj tako agresiven ali samo zdaj, ko se uvaja, ker njegova mama ni nič omenila o tem, zjutraj pa dete tako joče, da z mamo sploh ne more govorit. Tudi ostali starši so mi povedali, da je pretepal in grizel njihove otroke.

No, naš je naslednje jutro moral k zdravniku zaradi bruhanja in driske in ko je zdravnica videla zatečeno ličko, me je hitro "potolažila", da so oni že vajeni takih ugrizov, sploh na začetku leta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Jaz te razumem, kaj si mislila s tem, ko si predlagala, naj otroka dajo v večjo skupino, če je res toliko starejši od ostalih otrok. Pri nas v vrtcu imajo 2 jaslični skupini - od 1- 2 let in od 2 - 3 let. Otroci, ki so ob začetku šolskega leta stari 2 leti, gredo avtomatsko v naslednjo jaslično skupino. Konec koncev se mi to ne zdi slaba rešitev za vse, otrok, ki grize, bo dejansko imel več od tega, če se druži z otroci, ki so enako stari kot on. Po moje se bodo oni tudi bolj postavili zase kot tile miceni, ki so komajda shodili in prišli v vrtec. Ne vem, to so samo moja predvidevanja.

Kar se tiče privat varstva zaradi tega, pa se ne strinjam s tabo. Si prepričana, da bo otroku tam lepše kot v vrtcu? Kaj če si varuška pridobi še enega otroka, ki bo pa prav tako grizel, medtem ko bo ona kuhala? Boš v takšnem primeru spet zamenjala varuško? Tako majhen otrok pa vendarle ne more neprestano menjavat okolja in ljudi...




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>