RE: najemniška stanovanja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


sazi -> RE: najemniška stanovanja (19.9.2007 11:39:43)

nekatere banke nudijo možnost najema družinskega kredita, kjer oba z možem vzameta 1 skupen kredit - seveda se gledajo skupni dohodki
nimajo pa tega vse banke
kako je z izplačilom, če nimaš za osnovni polog, ne vem. Kolikor mi je znano, dajo banke do 70% vrednosti nepremičnine - seveda je vse odvisno od vrednosti neprmičnine in kreditne sposobnosti kreditojemalca.




Nika v službi -> RE: najemniška stanovanja (19.9.2007 12:12:16)

Jap, tako, kot je napisala sazi. Nekje je mogoče vzeti družinski kredit (mislim, da je to NLB, pa mogoče še kaka druga banka), sicer pa kredit vzameta oba partnerja, vsak svojega.

Ko sem govorila o prijateljičinem primeru je že tako. Namreč 130.000 ali 140.000€, kolikor bosta vzela, je skupni kredit, lahko je polovica ali pa nesorazmerno, odvisno od kreditne sposobnosti posameznika.





Magi* -> RE: najemniška stanovanja (19.9.2007 22:07:07)

miha, tudi na Mađarskem je pred leti prišlo do zloma nepremičninskega trga. najprej so cene skokovito naraščale, potem pa se je kupna moč zelo zmanjšala in cene nepremičnin so padle. no, danes dosegajo spet zavidljive vrednosti.

seveda nobeden od nas nima kristalne kugle, da bi lahko napovedal natančen scenarij, po katerem se bo vse odvijalo. lahko smo samo previdni in se naučimo kaj iz tujih napak. moramo pa se zavedati, da so značilnosti našega trga precej drugačne od ameriškega. prave konkurence med bankami pa še tudi ni. živi bili, pa videli.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]