koliko kašice v razmerju s količino mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


ancka1 -> koliko kašice v razmerju s količino mleka (15.9.2007 15:56:46)

Smo na začetku uvajanja GH in me zanima koliko kašice (npr. korenčkove) PRIBLIŽNO naj bi zadoščalo kot samostojni obrok (kosilo). Sicer popije dobre 2dl mleka. Po nekaj 10ml kašice namreč da jasno vedeti, da ima dovolj, ko pa mu pokažem flaško, čisto ponori in bi spil vse mleko. Zadeva je v tem, da nima mere. Mleko bi po mojem pil toliko časa, da bi počil. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa itak bruhne presežek.
Korenček mu je do sedaj najljubši in je danes pojedel 140ml (120ml kašice zmešane z 20ml adaptiranega mleka). Jaz mu po takšni količini nisem več ponudila flaške in tudi ni protestiral. Če pa je pojedel npr. slabih 100ml kašice, je popil še nekaj mleka. Upam, da delam prav.

Koliko kašice torej pojedo vaši malčki? Stari smo pa 4,5 meseca.

Hvala za komentar, odgovor in LP.

Ančka




2 Sraki -> RE: koliko kašice v razmerju s količino mleka (15.9.2007 21:27:31)

Ti delaj kar po svojem občutku, saj le ti lahko vidiš reakcije tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Na začetku uvajanja je pri nas pojedel GH tam okoli 50ml. Sedaj pri 7. mesecih pa od 100-250 odvisno od tega kako zelo mu je všeč in koliko je lačen. Aja in na začetku ne zamenjajo takoj GH za cel obrok, je bolj namenjeno navajanju na žličko in nove okuse. Torej je normalno če ti bo zahteval še mleko.




Naja30 -> RE: koliko kašice v razmerju s količino mleka (15.9.2007 21:34:45)

Kar po občutku mu zmešaj razmerje mleko-kašica. Pazi le glede polivanja. Naša še pri 9m poliva, če preveč poje. Ima še vedno bolj mlahavo tisto mišico.




Stran: [1]