injekcija Depo Provera (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


Anonimen -> injekcija Depo Provera (15.9.2007 20:11:20)

Zanima me, kaksne izkusnje imate s to injekcijo.
- Ginekolog mi je rekel, da je 99% zanesljiva, medicinska sestra ( ki dela v njegovi ordinaciji ) pa, da je to slabsa zascita, kot tabletke. 

- Baje je treba it po novo injekcijo 10 dni preden potecejo 3 meseci.

- Kako pa je kaj s krvavitvami. Brala sem, da lahko krvavis tudi po 14 dni ali celo po cel mesec. A se to potem uredi?

Upam, da mi boste vedele kaj povedati. Hvala za info!




tatam -> RE: injekcija Depo Provera (16.9.2007 13:48:18)

Jaz sem do zdaj dobila injekcije dvakrat.Trenutno mi je to poleg materničnega vložka in kondoma edina možnost saj dojim,pa tudi menstruacije še po porodu-8 mesecev nisem imela.Jaz ne morem rečt nič slabega o teh injekcijah,se bom pa v naslednji rundi vseeno odločla za mireno,sedaj ko je brezplačna.
Aja,po drugo sem šla točno na tri mesece,pa iskat sem jo morala iti v Avstrijo,jih pri nas baje več ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Miškolin -> RE: injekcija Depo Provera (27.9.2007 23:43:17)

moja izkušnja je slaba!

Pred letom in 4 meseci sem rodila, zaščito sem dobila mesec po porodu (julija 2006) in res po treh mesecih (5 dni pred datumom in 5 dni po datumu se moraš zglasiti pri sestri da ti da novo.
No jaz sem to naredila 3x. 2x je bilo o.k. Krvavela nisem nič, ko pa sem dala tretjo injekcijo (januarja 2008) pa sem krvavela 3 mesece skupaj. Spraševala sem če je to o.k. pa so mi rekli da je pri 95 % žensk o.k. in da ne krvavijo,  pri 5% (mam pa jz srečo) pa da so odstopanja. Torej krvavela sem skoraj vsak dan 3 mesece.... ne veliko, ravno toliko,da sem morala imeti vložek, ali pa umazano spodnje perilo. Pa je bilo 2 dni o.k. pa sem mislila da se je nehalo, pa sem po 2 dneh spet dobila,,,, skratka nič prijetno, tudi glede spolnih odnosov ne! Takrat sem tudi dr. Pušenjaka na med.over.net spraševala če je to o.k. pa je rekel da ja, da v nekaj % je pri ženskah neka stena tako tanka, da povzroči krvavitev (menstruacijo) da pa sem še vedno 100 % zaščitena - in sem tudi bila, saj nisem zanosila!)

Aprila 2007 ko bi morala po ponovno dozo sem se odliočila da ne grem in da prekinem ta način kontracepcije. Maja 2007 sem dobila močno 10 dni trajajočo menstruacijo. Potem pa nič več.... in še danes je nimam! 2 dni nazaj sem bila ravno zaradi tega pri ginekologinji, naredila sem že 2 testa nosečnosti, pa oba sta bila negativna, sestra  ko sem se šla naročit mi je rekla da je vzrok da nimam menstruacije najbrž da sem v MENI (stara sem 32 let) , tudi dr. Pušenjak mi je odgovoril da sem morda v MENi.... jaz sem se že čist zasekirala!
Ginekologinja pa je najprej preden je kar koli pogledala rekla da v MENI nisem, da kot kaže se je učinek te kontracepcije podaljšal, da zaščitena sice rnisem več,. da pa so se zmešali hormoni!!! Naredila je ultrazvok in ugotovila da se že delajo zametki jajčec in da v MENI definitivno nisem. Noseča pa tudi ne! Da palahko da menstruacije ne bom imela še tudi pol leta....


Skratka moja izkušnja z DEPO PROVERA je slaba! Res pa je, da jo tudi še preizkušajo, tako da tudi sami ne vedo kaj in kako!!!




lelaval -> RE: injekcija Depo Provera (5.10.2007 0:38:28)

Sem se lani z G dogovorila, da bi jo imela (moja želja). Po 1. injekcijo bi morala prit med mensruacijo - ta čas pa sem zasledila več negativnih, kot pozitivnih strani, pa do danes še nisem šla ponjo. In verjetno tudi ne bom.




emaa -> RE: injekcija Depo Provera (5.10.2007 15:52:53)

Jaz sem jo imela, dobila sem jo dvakrat, letos januarja in aprila. Zame ni ustrezna, po prvi injekciji sem 14 dni močno krvavela, potem še en mesec malo. Po prenehanju pa sem junija kao dobila krvavitev (zelo slabo), julija pa sem dobila močno krvavitev, ki ni hotela ponehati. In to sploh ni bila M, temveč se mi je porušilo ravnovesje hormonov. Jemati sem morala hormonske tablete za 10 dni, šele potem sem dobila M. Jih pa poznam, ki niso imele nobenih problemov. 




Stran: [1]