Popkovna kila (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


Noseckica -> Popkovna kila (20.9.2007 15:33:04)

Pozdravljene.

Mamice, imate kaj izkušenj s popkovno kilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Moji punčki se je popek ven obrnil od napenjanja! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sva bili danes na prvi posvetovalnici in nama je doktorca priporočala Chicco-tove obliže ("flajštre"). Jih katera pozna? Baje se dobijo v Avstriji.

Lepo se imejte!




bibyzan -> RE: Popkovna kila (20.9.2007 17:51:12)

Pozdravljena!Naša Tjaša ima kar veliko popkovno kilo, ki jo je imela že na EINT. V Lj so mi rekli, da se to ne lima več dol, ker itak nič ne pomaga in jo sčasoma zarastejo mišice, ki se razvijejo na trebuščku. Potem mi je pediatrinja v posvetovalnici rekla, da naj dol zalimam kar z mikroporom, potem pa sem imela kontrolo v sB Celje zaradi enih drugih stvari in vprašali dve zdravnici, pa sta mi obe rekle, da se to ne lima dol, ker ni učinka, pusti se baje do 5. leta otrokove strarosti, pa se potem ukrepa, če je potrebno.
Jst zdej ne limam dol, svetovali pa so mi, ko se bo napenjala naj jo na rokah obrnem na trebušček in z roko primem v predelu popka.
Ne vem, take so moje izkušnje, po drugi strani mi je pa patronažna (del. doba 30 let) rekla, da ona bi že zdavnaj to dol zalimala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pol pa vedi...jst sem rekla sama pri sebi, da mi je samo 1 zdravnica in 1 patronažna rekla to, ostali so vsi da ne limat in tudi ne limam.
Če pa je huda kila, pa se gre na op. (šla tudi ena mamica, ko sva bile sedaj v bolnici skupaj in se je kila občutno povečala) pa si v bolnici dva dni, potem pa dpuščen, pa op tudi ni huda.
Upam, da te nisem še bolj zmedla, tako kot so mene.
LP




Noseckica -> RE: Popkovna kila (20.9.2007 20:27:28)

Bibyzan, [img]http://www.cosgan.de/images/more/schilder/019.gif[/img]

In ne, nisi me zmedla (še bolj).  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Sem v lekarni kupila gazice in "lepilni trak", pa ji bom zalepla.
Tako mi je tudi doktorca svetovala.

[img]http://www.cosgan.de/images/more/schilder/079.gif[/img]




Samrela -> RE: Popkovna kila (20.9.2007 23:32:25)

Živijo!
Jaz tud spadam k vam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in glede tega vprašanja lahko povem svojo izkušnjo izpred nekaj mesecev. Tudi naši punčki je popek štrlel ven zato sem iz vatke naredila kroglico, jo položila na popek in zalepila z belim trakom.  Tako zalepljeno je imela kakšen mesec, največ mesec in pol. Vsakič, ko sem jo kopala sem ji stvar zamenjala. Popek je po tistem ostal notri. Sedaj ne vem ali bi šel noter tudi brez tega ali ne. Mislim pa, da pretirane škode ne more biti, če ji zalepiš.




* Mateja * -> RE: Popkovna kila (20.9.2007 23:37:20)

Pardom ker blatim, sam a so vsi nedonošenčki podvrženi kilam! Naš samo popkovne ni imel. Ima oz. je imel dimeljsko in še vodna mu je ratala! Grozno, še posebej prva boli ko pride ven!




siskamiska -> RE: Popkovna kila (21.9.2007 9:43:09)

Naša fanta imata oba popkovno kilo. Baje pa so nedonošenčki zelo podvrženi popkovnim kilam. Meni pediatrinja ni nič rekla da naj kaj lepim dol, mi je pa rekla da čez čas sama od sebe izveni, v primeru pa če ne izveni ( kar je baje zelo redko) pa dajo operirat, pa tudi to ni baje neki strašna operacija.
Imata jo že ziher 1,5 meseca in se mi zdi da se je stanje malce izboljšalo.




k1 -> RE: Popkovna kila (21.9.2007 11:42:55)

tudi naša jo je imela, pa nisem dajala nič gor, si mi rekli da sčasoma sama izgine. no po par mesecih je res ni bilo več. zdaj ima lep popek, noter obrnjen.




Liona -> RE: Popkovna kila (21.9.2007 18:35:00)

Ojla,

jaz sem našemu lepila po nasvetu kirurga iz pediatrične. Kar z navadnimi obliži in tankim mikroporom. Samo kožo ji maži, da se ji od lepilnega ne vname. Teden dni sem mu limala, pa je šla lepo nazaj noter. Je imel pa kar veliko. Malo pa je pomagal tudi podložen položaj v vozičku (fizioterapija), da so trebušne mišice začele delat (ena v harmoniko zložena plenička pod ritko, dve zrolani ob vsak bok po eno in zrolana brisača, da podpre nogice). Nam je super pomagalo. Pa je bil pediater kar skeptičen glede kile. Je rekel, da vprašanje, če bo šla sama nazaj, da je precejšnja. No, pa smo stari 4 mesece in pol (korigirano tri) in je ni več. Imamo pa druge probleme... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Refluks, "trenutna" neješčost, jok med hranjenjem... Greva v ponedeljek v pediatrično, če ne bo bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




Pinokio -> RE: Popkovna kila (21.9.2007 20:14:19)

Mi smo meli tudi veliko kilo in tudi dimeljsko.........nisem nič limala......samo podlagala sem ji nogice, da so trebušne mišice delale in jo je zgubila v dveh mesecih.............je pa tudi pediatrinja rekla, da ne bo šla sama od sebe, ker je prevelika.............od takrat, ko je to rekla je minil en mesec in kile ni bilo več.........sedaj ima lep popek.......dimelska je pa še prej zginila.............vsakič sem jo med previjanjem malo zmasirala na noter in je naenkrat kar ni bilo več!




tatam -> RE: Popkovna kila (22.9.2007 20:26:01)

Tudi naš pikec je imel popkovno kilo-zelo veliko in malo manjšo dimeljsko.Dimeljska mu je izstopla le ob napenjanju oz.kričanju.Pa nisem nič lepla,le občasno not "popravla".Nekje okoli treh mescev pa sta izginili obe!




24julij -> RE: Popkovna kila (20.7.2008 14:58:13)

tudi nasa mala ima popkovno kilo.meni je tudi pediatrinja rekla da je ne rabim limat,samo naj pazim da cim manj joka,meni je pa tako grozn ko se previjava in se dere pa ji tok ven stopi,sicer je pediatrinja rekla da ni velika.sedaj me pa zanima kaksen polozaj naj naredim da ji omilim?sem zgoraj prebrala pa ne vem kaksno podlaganje je to?

a pa so se vasi dojencki ki so imeli popkovno kilo tudi dost jokali al so bili pridnio,pa je slo klub napenjanju in joku nazaj?
hvala za odgovore




Noseckica -> RE: Popkovna kila (20.7.2008 15:14:38)

24julij, na ZS mi pošlji svoj naslov, pa ti pošljem obliž s katerim smo mi odpravili popkovno kilo. Kupili smo dva v Avstriji, pa smo samo enega porabili, drugega ti pa podarim.

Moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je tako lepo popek šel "nazaj", da se sploh ne vidi, da je kdaj imela popkovno kilo.




24julij -> RE: Popkovna kila (20.7.2008 15:20:18)

noseckica poslala sem ti zs




Davana -> RE: Popkovna kila (20.7.2008 18:34:22)

tudi moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je imel popkovno kilo, pa so nam rekli nič lepit, nič potiskat nazaj, da se bo samo popravilo.
in se je. kljub napenjanju, jokanju...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tisana -> RE: Popkovna kila (23.7.2008 11:48:44)

Tudi naša je imela manjšo popkovno kilo. Je pediatrinja rekla, da nič lepit. Smo striktno izvajali handling, jo pestvali v lupinici,... Je šlo samo nazaj, ko je dobila nekaj trebušnih mišic.




pršut -> RE: Popkovna kila (23.7.2008 13:36:22)

Zanimivo, kako različno delamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]. Jaz sem kartonček izrezan v obliki krogca zavila v vatko in ji dala pod plenico, direkt na popek in je ravno tako izginilo.




24julij -> RE: Popkovna kila (27.7.2008 19:55:36)

noseckica poslala sem ti zs




mogant -> RE: Popkovna kila (30.7.2008 21:33:20)

no še naša zgodba...tudi naši trije so jo imeli, kar precej veliko in je vsem trem izginila brez kakega posebnega tretmaja, pa se ne spomnim kdaj, ni pa bilo tako hitro, mogoče po enih treh mesecih ali še več ....pediatrinja iz eint-a nam je rekla, da če ne prej izgine ko začnejo sedet... v bistvu ja, izgine ko se okrepijo trebušne mišice...

lahko, da so jo imeli tako dolgo ravno zaradi jokanja... jokali so pa zelo zelo veliko, zaradi teh nesrečnih krčev, pa mi je bila v tistem času popkovna kila tazadnja skrb, mene so veliko bolj skrbeli krči.




katka28 -> RE: Popkovna kila (17.8.2008 22:10:42)

Nasa dva sta jo imela oba pa je nismo lepili, ker so nam vsi zdravniki tudi pediatri na EINT-u v Lj rekli, da ko otrok zacne veliko migat in, ko zacne sedet mu izgine. Nam se je cisto popravilo in kile nimamo vec. Menim, da je kakrnokoli leplenje in kupovanje oblizev nepotreben strosek. ( moje mnenje, da me ne bo katera napadala ) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]