Znaki pred porodom- kako je bilo pri vas? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


zirafa76 -> Znaki pred porodom- kako je bilo pri vas? (20.9.2007 16:41:44)

Pozdrav, mene pa zanima, kaksni "znaki" so se pojavli, tik predno ste rodile????Saj vem, da je individualna stvar, ampak nekatere stvari pa so skupne vsem
Kot, pravijo nekateri, da je otrok zelo aktiven tik prej, zadnji dan pa se nenormalno umiri..tik pred porodom....Pa tiscanje, uhajanje urina, spuscanje trebuha?????

hvala..papa




Lunca1 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 16:50:16)

Meni se je trebuh spustil že nekaj tednov prej. kakšnih posebnih znakov pa nisem imela. So mi morali kar sprožit, ker bi drugače tamala noter ostala do mature.




kawasakica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 18:42:51)

tudi meni so mogli sprožit,  brez kakega znaka sem mogla ostat noter




sayuri -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 18:45:53)

Pri meni je bil edini znak, da se mali pripravlja it na svet, čep.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Čez 2 dni po čepu so se začele neke čudne bolečine v križu in tiščanje navzdol - torej popadki. Tisti dan sem tud rodila.




Ninica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 18:56:52)

Nekaj časa pred porodom sem bila odprta, brez kakršnih koli znakov ali popadkov. O čepu ne duha ne sluha. CTG je bil vedno ravna črta. Tu in tam kakšen lažen popadek. Potem so mi pa 6 dni čez rok sprožili porod umetno.




Naja30 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 20:03:25)

Meni se pa trebuh sploh ni spustil in tamala je bila še v porodni sobi aktivna 100 na uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Znaki... ker sem šla čez rok, sem bila en dan pred porodom še na pregledu, kjer mi je G malo zmehčal maternični vrat. To zelo boli, ampak s tem ti pospeši. No, od tega trenutka dalje sem imela rahle neredne popadke do večera, ko so se stopnjevali. Zvečer se mi je še čep odluščil in na pregledu v P mi je še voda odtekla.




nemrak -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (20.9.2007 20:51:20)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],
Naja3, kako pa ti je zmehčal MV??




Nika v službi -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 8:23:27)

Nedvomen znak - čep, potem pa začetek rahlih popadkov. V roku 24 ur sem rodila.




ninocka -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 9:35:10)

Sred noci mi je nepricakovano odtekla voda. Drugih znakov nisem mela (nobenga cepa, popadkov, spuscanja trebuha), je blo pa 1 mesec prehitro. 




sinnerka -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 13:05:05)

hja jaz sem noseča 31t in me je gin. kar sprestrašila ada imam zmehčan materični vrat ampak sem še zaprta in da nosim nizko  ja in ker sem prvič nosečka jaz zdaj naj voham kaj to pomeni me je pa strah prezgodnjega poroda aja pa kakšne so možnosti da zaradi tega prehitro rodim? ker res sem že pozorna na vsako špikanje in premik  otročička [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 13:31:52)

Meni bi morali porod sprožiti, pa sem se ob 3 ponoči tisti dan zbudila, ker me je nekaj šikalo in so bili to popadki in že takoj od začetka so bili na 5 minut. Prej nisem čutila nič, niti nobenih znakov nisem opazila.




mateyka -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 14:56:17)

čep in potem - nič. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
čakali smo skoraj 5 dni in vsak dan so me bolj boleli ti lažni popadki. 5 dan so bli tok hudi, da nisem mogla spat od njih in sem šla v bolnico, da mi dajo neki,d a bom lahko zaspala po 2 dneh![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image] in potem presenečenje - ko smo prišli tja sem bila 3 cm odprta (ja, zdej so bli že pravi popadki) in so me poslali v porodno sobo na "12ur maratona" (porod), ufff.. mi ni treba govort, da sem bla pol čist zmatrana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




mala pikica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 20:03:51)

Uh, to mene tudi skrbi. Kako bom sploh vedela, kdaj bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa vsi pravijo: 'Ne skrbi, boš vedela.' Nobena pa ne pove, kako.

Mimogrede, kako pa izgleda ta čep? Bom vedela, ko se bo odluščil? Saj pri drugi nosečnosti bo vse bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




eva1 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 20:08:50)

Mala pikica-boš videla da ni panike..pravi popadki res kr ornk bolijo,če odteče voda ne moreš zgrešit, lahko pa se porod začne z krvavitvijo-takrat pa itak greš v P!
Meni je šel najprej čep-je pa taka sluzasta kepa velika k zamašek notri pa so ponavadi krvave nitke-ne moreš zgrešit! No 2 ure kasneje mi je odtekla voda..




Nikki24 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (21.9.2007 22:59:55)

Meni se je štiri dni skupaj luščil čep, preden sem dobila popadke. Prva dva dni prozorna sluz samo zjutraj, ostala dva dni čez cel dan. Pa nobene krvi ni bilo zraven. Popadki (vsaj pri meni) so pa od začetka kot rahli krči v spodnjem delu trebuha, ne moreš zgrešit.




Itkica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (4.1.2010 16:22:35)

Res boš vedela, kdaj bo. Jaz sem bila teden dni čez rok, ko me je eno noč stalno bolel križ, nič v valovih, ampak enostavno ena taka topa bolečina celo noč, zaradi katere nisem mogla spati. Potem sem se stuširala, si umila lase, takrat so se začeli popadki, z mojim sva odšla v P (kamor sva imela itak namen iti na pregled), ko smo prišli v P pa sem že imela konkretne popadke na 3 -  4 minute. Kljub temu sem rodila šele čez skoraj 12 ur...




tejči28 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (4.1.2010 18:47:11)

Mene je tisti dan prej bolel trebuh,bila sem nemirna,ni mi pasalo ležat,niti sedet,nič mi ni pasalo,sma šla z mojim na sprehod in me je precej bolel trebuh čisto spodaj,očitno se je spustil,samo jaz tega nisem vedela. Zvečer sma se odpravljala spat in so se kar naenkrat začeli pojavljat popadki,začela sma merit čas med njimi in se nato opravila v porodnišnico.
Mala pikica brez skrbi zagovoto boš vedela kdaj se bo začelo dogajat. 




zarjica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (4.1.2010 19:01:45)

meni je bilo rahlo slabo in ves dan popoldan nisem imela apetita (s tem prej nisem imela težav med nosečnostjo). zvečer odrevenelost trebuha, ponoči pa rodit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




power girl -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (6.1.2010 16:43:30)

Pozdravljene!
Pišem predvsem zato,ker imam nekatere znake,kot ste tu pisale za začetek poroda.Rok imam 14.1.
Že od zjutraj  imam rahle krče podobne menstrualnim.Čas krčev ni vedno isti(se zgodi da je na pet minut ali pa celo 20 minut).
Ko imam krč,mi trebuh cel otrdi.Apetita nimam nobenega,počutje na nuli,zjutraj pa sem tudi večkrat šla na blato.Naj še povem da imam izrazit bel sluzast izcedek.
Mislite,da   je to začetek?
Hvala za odgovore




zarjica -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (6.1.2010 21:28:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pripravlja se! Pa srečno v porodnišnici, naj vse hitro in mirno, srečno mine! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




power girl -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (6.1.2010 21:53:14)

hvala zarjica




kaya2007 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (6.1.2010 22:05:21)

jaz nisem imela nobenih znakov, potem mi je pa sredi noči odtekla voda [sm=smiley36.gif]




madela -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (6.1.2010 23:22:51)

Aha,tudi meni so govorili,češ saj boš vedela. Pa nisem [sm=zmeden.gif]
Bila sem ravno na obisku pri starših in seveda vprašanja kako se počutim in to. Pravim,da super,ampak me je začel bolet križ.Moj oče panik,kot je,me je takoj prepričal,da greva v porodnišnico in da imam popadke.
In na ctg-ju ,mi povejo da jih imam res. Ostala sem noter in se opazovala,oziroma bolj počutje.

Kdaj bi vedela,da gre zares-5 minut preden sem rodila.Popadke sem čutila samo,kot da me malo boli križ(kar je običajno v visoki nosečnosti),torej vse skupaj je bilo zelo blago,boleči popadki so prišli pri iztisu,takrat pa je itak že skoraj konec.




tweety83 -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (7.1.2010 18:48:23)

Jaz sem imela dva dni nekak izcedek - prvi dan proti večeru takega rahlo rozastega,ki se je potem umiril, in nato zopet naslednji dan proti večeru že malo bolj rdečkast. Pa sem mislila,da sem se prehladila,ker sem veliko hodila zunaj in je bilo mrzlo. Ful me je bolel križ ampak nisem veliko dala na to,saj me je proti koncu nosečnosti vsak dan. No in potem ob dveh ponoči grem spet na wc in izcedka je bilo kar veliko na vložku,pa sva šla kar v porodnišnico.
Ko me je pregledala ginekologinja sva ugotovili,da sem odprta že tri prste in da grem rodit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz cela presrečna - ker sem skoz govorila da bom šla rodit prej - kot da sem čutila. Rodila sem pa cel mesec pred PDP-jem.
Popadki so bili kot bolečina v križu,po predrtju mehurja malo močnejši. Na koncu pa sem dobila še tri umetne,da je šlo malo hitreje. Ker sem se malo raztrgala sem dobila dva šiva in to je bilo to.




power girl -> RE: ZNAKI..KAKO JE BILO PRI VAS (7.1.2010 22:04:25)

Ojla!
No,jaz sem še vedno doma,tak da se še nič konkretnega ne dogaja.
Upam da bo pri meni tudi šlo tako hitro kot pri nekaterih.
Fajn bodite!




Stran: [1]