Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


pika_b -> Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (30.9.2007 9:45:01)

Pozdravljeni!

Malček je malce prehlajen in mu teče iz nosa. Včeraj je dobil v nos kapljice Operil P, nos se mu pa čisti z vato. Dokler se mu nos ni čistil z vato in dobil kapljic o krvi ni bilo sledu. Danes se pa je zbudil s celim krvavim nosom.
To da je malce roza vatica ob čiščenju mi je še jasno, da pa je sedaj cel nos krvav pa je že malce zaskrbljujoče.

Je imel mogoče kdo takšne težave, kaj je vzrok tega. Mu morda kapljice preveč nadražijo nos??

Hvala za pomoč!




tjaga -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (30.9.2007 9:58:37)

Naša ima virozo. Zadnjič se ji je v spanju iz nosa vlila kri, prav tako iz ust. Seveda panika, peljali smo jo k dežurnemu, ki pa je rekel, da se je sluz začela čistiti in da je zaradi tega prišlo do krvavitve, saj so se odprli kanali. Bilo je grozno.
Vendar naša ni dobila kapljic.




tinatona -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (30.9.2007 10:22:27)

Kaj pa če si je kaj po nosu brskal? Mojega zelo moti zasušena sluz v nosku in si včasih v spanju brska po nosu. Sem se pa tudi jaz prvič full ustrašla, ker je bilo kot v kaki grozljivki... Vse povsod krvavo.

LP




bobek05 -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (30.9.2007 10:26:46)

Našemu se tudi včasih zgodi, da mu poči kakšna žilica v nosu, ko je prehlajen - mogoče zaradi nenehnega čiščenja noska. Ponavadi se to zgodi ponoči in najdem zjutraj kri na blazini ter okrvavljen nosek.
Mi mu čistimo nosek s palčkami za ušesa.
Drugače pa previdno pri Operilu, ker če mu boš dala preveč kapljic (oz. predolgo) je nevarnost, da se izsuši sluznica...




Maxica -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (30.9.2007 19:08:59)

Našemu triletniku tudi kar precej pogosto teče kri iz noska, predvsem kadar ima notri vse zasušeno. Ko je bil namreč fino prehlajen in mu je skoz teklo iz noska, mu ni niti enkrat tekla kri v tistem času. Tako da mu moramo kar pridno in vestno nosek zalivati s fiziološko, pa je bolje. Sva bila zaradi tega tudi pri specialistu OMR, ampak je rekel, da ni panike. Zoprno je samo, ker mu pogosto začne teči ponoči, med spanjem. Glede Operila pa ne vem, nimam izkušenj z njim.




Maxica -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (1.10.2007 9:33:15)

Specialist je pa ORL, ne OMR, napaka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




soncek&luna -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (1.10.2007 18:58:15)

mojemu skratu je tudi danes tekla kri iz nosu.... kr naenkrat se mu je vlila, sredi belega dne... prehlajen ni, to je bil 14 dni nazaj malenkost.... sem klicala takoj pediatra pa je rekel, da to ni nic alarmantnega, ce se to zgodi samo enkrat... ce pa bi se ponavljalo pa naj ga pripeljem pokazat




Putka -> RE: Kaj bi to bilo - Kri iz nosu (1.10.2007 19:09:18)

IZVIRNO SPOROČILO: tinatona
Kaj pa če si je kaj po nosu brskal? Mojega zelo moti zasušena sluz v nosku in si včasih v spanju brska po nosu. Sem se pa tudi jaz prvič full ustrašla, ker je bilo kot v kaki grozljivki... Vse povsod krvavo.
Hvala enako. Ponoči pridem v sobo - pa po celem povštru kri. Si je nos praskala in je imela zgleda stanjšano sluznico zaradi prehlada.




Stran: [1]