Nosečnost in alkohol (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


JanaB -> Nosečnost in alkohol (2.10.2007 14:59:15)

Mene pa zanima ali se je kateri zgodilo, ko še ni vedela, da je noseča, in je pila večje količine alkohola. Z večje količine mislim, če je ravno sezona praznovanj se pivo, dva, trije hitro naberejo, pa kozarček vina ob večerji, kakšno žganje na obisku. Če otročka planiraš konzumiranje tovrstnih pijač seveda prilagodič ampak kaj pa v primeru, da te nosečnost preseneti? Mogoče malo komliciram ampak me res zanima. Ima katera podobo izkušnjo?




melanija -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 15:06:58)

Meni se ta primer ni zgodil, ker sem vse tri nosečnosti planirala oz. tretja še poteka. Sam če spiješ ne vem tri pive vsake toliko časa in to ni običajno "vsak dan" po moje to ne more škoditi otroku.

Zdaj sem v drugi polovici nosečnosti in ravno danes se z možem odpravljava na degustacijo svetovnih vin, saj sva oba sommelieja.
Vem da bomo poskusili več vrst vina, sam jaz se  ne sekiram, ker itak več kot 2 dcl v celem večeru skupaj z jedmi ne bom spila.
Ti pa po pravici povem, da se s tem vprašanjem nisem nikoli ukvarjala, ker zaradi dcl vina, ki ga spijem v celem tednu ne more škoditi otroku.

Če ti pitje večjih količin alkohola ne predstavlja vsakodnevne oz. tedenske navade se po mojem nimaš kaj sekirat.




Petraa -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 15:08:29)

Sem pila oz. smo ga feštali vsak dan na ful ,pa ni bilo nič narobe.Ko sem videla črtico na testu sem nehala.




tascha -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 19:25:51)

Ja pri pravi nosečnosti, ko sem imela fešto v službi pa potem dekliščino. Pa me je tes skrbelo, ampak sem se tolažla s tem, da kaj pomeni nekaj praznovanj z vsem tistim alkoholom nosečnic-alkoholičark.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Nekatere ženske pijejo dan na dan vse mesece nosečnosti, pa ni nujno, da je z otrokom kaj narobe.
No in potem sem do konca nosečnosti bolj pazila in vse je bilo OK. Tako, da srečno nosečnost in vrez sekerancije, vse bo OK.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tascha -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 19:26:20)

No bila je prava nosečnost in tudi prva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lorch -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 19:58:13)

V zmernih količinah ni panike, saj tudi zdravniki pravijo da 1dcl vina na dan ni škodljiv. Kaki slabokrvni nosečnici celo priporočijo kak deci spit (za kri).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Naja30 -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 21:11:44)

Dokler ne vidiš črtice na testu, nisi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Sem ravno danes prebrala, da alkohol v zelo zgodnji nosečnosti, ko ženska še ne vem da je noseča, naj ne bi škodil razvoju otroka.

Sama sem tudi spila kakšno pivo tik preden sem izvedela, da sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] 




lelaval -> RE: Nosečnost in alkohol (2.10.2007 22:08:44)

Jaz sem tudi na začeku zadnje nosečnosti spila parkrat malce več, po testu pa ne več. Je bilo vse O.K., tako, da se ne sekiraj.




Zofy -> RE: Nosečnost in alkohol (3.10.2007 18:57:23)

Lorch, to pa ni res, da lahko v nosečnosti spiješ vsak dan 1 dcl!! Strokovnjaki pravijo, da lahko že 1 dcl na dan povzroči, da se otrok rodi z abstinenčnim sindromom!! Jaz sem tudi mislila, da je 1 dcl ok, ker je dobro za kri, ali a da 1 pivo na dan ne škodi, saj ga ne čutim, samo očitno ni tako. Alkohol je kar huda reč, v bistvu je boljše 1 čik na dan skadit kot 1 dcl vina VSAK dan spit. Seveda pa občasno pitje (1-2x na teden) ne škodi.

P.S. No, ne me kregat, če se ne strinjate z mano - posredujem samo informacije, ki sem jih prebrala, saj sama nisem strokovnjak za to področje...




malamalinca -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 13:57:33)

No, sej, vsak tele ma svoj vesele, ampak ne me prosim imet za eno zaj***** babo, če vas vprašam-čemu je pa provzaprov sploh treba kej pit?




malamalinca -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 13:58:41)

aja, sicer pa, če se je to zgodil enkrat, dvakrat na začetku nosečnosti, menda ni nič hudega




Petraa -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 14:02:39)

zakaj je treba pit. zato,ker sem bila v mladostniških letih in smo feštali radi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. nisem pa planirala nosečnosti,je bila nenačrtovsno




malamalinca -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 14:12:57)

Aja, jaz sem tukaj razumela,kot da se zdaj pogovarjate kolk največ na dan lohk spijete med nosečnostjo.

O mladostna leta, kje je že to???




JanaB -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 15:11:16)

Jah saj mene v bistvu zanimajo vaše izkušnje in mnenja v obeh situacijah: feštanje predno ste zvedle, da ste noseče in koliko si privoščite v času nosečnosti. Mnenja glede tega so namreč hudo različna ... od tistih, ki ne poskusijo niti kapljice pa do druge skrajnosti.




Petraa -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 15:15:49)

Oh ne....
pač takrat sem bila mlada,saj sem še zdaj no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Ko sem zagledala plusek nehala seveda konzumirati alkohol,pa tudi kasneje nisem niti kapljico.V glavnem že skoraj 4 leta nisem spila kapljico alkohola.Mi ne sede več




Zofy -> RE: Nosečnost in alkohol (4.10.2007 20:37:19)

Jaz sem feštala preden sem vidla + kot običajno, kar pomeni, da včasih kar preveč. Prvi teden nosečnosti sem tudi še spila 1 pivo na dan (po 5 urni hoji in 3l spite vode) in skadila 2 čika. Pol pa mi je začelo postajati slabo in se mi je oboje zagravžalo. Še posebej pivo, ker je grenko...blek. No, zdej ko me slabosti počasi minevajo, si tu pa tam privoščim ali malo pivo ali bandidos ice. To pomeni včasih 1x na teden, zgodilo se je 2x, da sem 2x na teden, večinoma pa še redkeje - odvisno od počutja in koliko se sploh družim s prijatelji. Moj mož se namreč obnaša kot bi bil noseč in niti ob kosilu ne spije nič - sej se ne pritožujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




koala -> RE: Nosečnost in alkohol (5.10.2007 8:40:03)

Naja3 kako to misliš, da dokler ni test pozitiven nisi noseča? Tosečnost traja od takrat ko se jajčece vgnezdi, kar pa je definitivno prej ko ugledaš plus, ker dgugače ga nebi, videla plusa namreč.

Če ne veš da si noseč in žuraš, ter piješ, pa to ni pogosto in potem nehaš, po moje ni panike, ne vem.

Jaz že pred nosečnostjo nisem pila alkohola, no mogoče nekaj krat letno (maksimalno 6), ko sem pa izvedela da sem noseča (oz. še prej) pa mi niti na misel ne pride, da bi uživala alkohol, prvič zato ker mi vse razen ene vrsta vina smrdi, drugič pa zato, ker alkohol pa je res nekaj čemur se lahko odpovem, ker to se mi pa res ne zdi takšna žrtev, četudi se gre na žur z kolegi. Se da faj met tudi brez alkohola.




damjanaf -> RE: Nosečnost in alkohol (5.10.2007 11:07:46)

Kaj pa en požirek npr. borovničk, drugače pa sploh nič - ali škoduje?




Zofy -> RE: Nosečnost in alkohol (15.10.2007 9:09:54)

Jaz mislim, da ne. Jaz zaenkrat borovničk še nisem pila, spijem pa tu pa tam kozarček vina (ko mi zapaše). Važno, da ne piješ dosti in prepogosto.




Naja30 -> RE: Nosečnost in alkohol (16.10.2007 6:28:37)

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Naja3 kako to misliš, da dokler ni test pozitiven nisi noseča? Tosečnost traja od takrat ko se jajčece vgnezdi, kar pa je definitivno prej ko ugledaš plus, ker dgugače ga nebi, videla plusa namreč.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako večkat reče dr.Pušenjak mladim mamicam, ko se sekirajo kaj vse so počele, preden so vedele, da so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Brez panike. Če bi bilo kaj narobe zaradi alkohola v tako zgodnji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] bi verjetno šlo samo naprej - ss. Vsaka pametna ženska pa ko ugotovi, da je noseča, omeji ali preneha s pitjem alkohola. Večini je itak že pred izostankom M slabo.
Kakšen kozarček vinčka po kakšnem dobrem kosilu pa tudi ne škodi. Čeprav jaz videt ne morem alkohola odkar sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]kaj šele da bi ga pila  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Nosečnost in alkohol (25.10.2007 19:37:35)

Tudi jaz sem bila na istem kot ti. Pa sem vprašala več zanesljivih ljudi, ki se ukvarjajo s tem.
Rekli so mi, da alkohol ne vpliva še v tako zgodnji nosečnosti. Bilo je pa kar nekaj piv ob vikendih. Je pa rekel strokovnjak genetik citiram; Nihče ne ve, kje je tista mera v nadaljevanju nosečnosti,  zato popolnoma odsvetuejo pitje alkohola. Tudi deci ne. Jaz ga nisem več, ker sem se že tako žrla.  Lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ti želim.




scubadiver -> RE: Nosečnost in alkohol (26.10.2007 16:35:03)

IZVIRNO SPOROČILO: damjanaf

Kaj pa en požirek npr. borovničk, drugače pa sploh nič - ali škoduje?


meni je rekel moj G. in tudi na materinski šoli da kak kozarec vina ali piva sem ter tja ni nikakršne panike, da močnega lakohola se je pa treba na vsak način izogibat. In po mojem borovničke pašejo med močni alkohol.
Jaz spijem mal vinčka al pa piva sem ter tja...




Neža7 -> RE: Nosečnost in alkohol (26.10.2007 17:00:16)

Ene imajo srečo v življenju. Kaj pa tiste narkomanke,ki rodijo zdrave dojenček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Svet ni pošten, ker večinoma se pazimo in otroka izgubimo.




ajtak -> RE: Nosečnost in alkohol (26.10.2007 17:09:06)

Jaz sem ze kar proti koncu nosecnosti in razen, da sem na lastni poroki nazdravila z deci belega in med najhujso vrocino mozu spila kak pozirek piva nisem pila alkohola. Sem pac zajc, da bi slo kaj narobe zarad takih razvad si nebi nikoli odpustila...




tweetek -> RE: Nosečnost in alkohol (12.12.2007 11:39:56)

Man se pa zdi da so ti mnenja tudi strokovnjakov precej deljena. Medtem ko v naši knjižici ki jo dobiš zraven materinske piše da deci vina ob kosilu prav gotovo ne škoduje, v ameriški literaturi trdijo da alkohol vpliva na vse mogoče do zdaj še nepojasnjene načine in ga odsvetujejo od trenutka ko se odločiš zanosit, bog ne daj niti kapljice... Jaz osebno mislim (glede na izkušnje starejših žensk ki so rodile zdrave otroke in dolgoletno prakso pri nas) da se, če si zares zmerna, nimaš česa bat.  Pač nočejo "požegnat" nobene količine alkohola ker bi kakšna to razumela kot da je v redu če ga žinga.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>