kakšno omakco (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Petraa -> kakšno omakco (11.10.2007 16:48:14)

v moji pečici se peče piščanček,naredila bom zraven še pire krompir.hotela bi narediti še eno brezmesno omako,da ne bo vse suho.ima katera kakšno idejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  prosim za recept

hvala




Samrela -> RE: kakšno omakco (11.10.2007 17:02:03)

 





60 dag piščančjih prs brez kože in kosti
2 žlici olivnega olja
sol in poper po potrebi
1 manjša čebula, narezana na drobne koščke
1 dl belega suhega vina
2 dl juhe
1 dl tekoče smetane
1 velika žlica gorčice s semeni


 


Meso narežemo na poljubne kose, solimo in popramo. Na vročem olju ga popečemo po vseh straneh in odložimo na topel krožnik. Odvečno maščobo odstranimo iz posode. V isto posodo damo čebulo in malo popražimo po suhem, zalijemo z vinom, dodamo juho in prevremo. Dodamo še smetano in mešamo. Nazadnje vmešamo gorčico. Meso vložimo v omako in prevremo. Zelo se prilega rižu, pire krompirju ali testeninam.
  Tole je en recpt. Naredi samo omakco pa bo. Dober tek.




lila114 -> RE: kakšno omakco (12.10.2007 23:09:15)

GOBOVA OMAKA
Čebulo prepražiš na olju dodaš jurčke al pa poljubne gobe, jih začiniš in pražič enih 5 minut. Pol zaliješ z vodo, po želji dodaš tudi malo paradižnikove mezge in kuhaš enih 10 minut. Omako zgostiš z moko ali pa z kislo smetano. In to je vsa umetnost


Lahko isto narediš z cvetačo, korenčkom, skratka poljubno zelenjavo.
Pa veliko sreče za naslednjič, ker vem da zdaj ste že pojedli tistega piščanca z ali pa brez omake.
lp




Stran: [1]