[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.10.2007 19:14:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tascha -> RE: Domače mleko in smetana (15.10.2007 20:07:27)

Mleko je obstojno cca 4-5 dni. Smetano pa jaz večkrat hranim tudi po 14 dni, potem pa jo porabim npr. za pripravo testa za palačinke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Balonchy -> RE: Domače mleko in smetana (15.10.2007 22:57:08)

Sorry, k vmes skačem in ti smetim temo - ampak moram napisat.
Men je smetano včasih moja pokojna Nona na kruh dala (namazala) in jo posula s sladkorjem!

Kako je bilo to dooooooooobbbbbrroooooooo...





Anonimen -> RE: Domače mleko in smetana (15.10.2007 23:01:43)

Ene tri do štiri dni, če se prav spomnim.

Smetano za stepanje smo nabirali dan ali dva, potem smo mleko prevreli.
Prekuhano smetano pa lahko hraniš v zmrzovalniku. Najbolj lušno jo je pa kar takoj pojest.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.10.2007 10:57:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Gina -> RE: Domače mleko in smetana (19.10.2007 22:11:32)

Ta domača smetana je včasih tako mastna in čez par dni se malo strdi, da jo lahko uporabiš tudi v receptih namesto putra - npr. v mufinih. Jaz to vedno počnem. Sicer pa za zabeliti vse sorte, od pire krompirja, do smetanovih omakc naredit, ...ma zakon je. Stoji pa meni ne 14 dni v hladilniku. Sem se enkrat takole zafrknila, ko sem jo v krasno gobovo omako not dala - je bila pa skisana - omaka pa za stran vržt. Tako da, nujno jo prej probaj, če nisi zihr v rok uporabe. Jaz smetano pobiram ves čas, dokler mleka ne porabimo, saj se sproti gor dela.




malecka -> RE: Domače mleko in smetana (19.10.2007 22:18:34)

oj zelo zanimiva tema, povejte mi kaj to pobirate iz prekuhanega mleka ali surovega. bom tud jaz to poizkusila!




Gina -> RE: Domače mleko in smetana (19.10.2007 22:36:24)

ja smetano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , ampak iz domačega, ne na-drobce-seciranega industrijskega




Anonimen -> RE: Domače mleko in smetana (19.10.2007 22:38:25)

Iz obeh:

Iz surovega je dobiš smetano za stepanje ali za na kavo.
Iz kuhanega za kuhanje, namaz na palačinkah, štrudel, štruklje.

Več se zdele ne spomnim, a je ziher še za kaj mljaski mlajski dobra.




Gina -> RE: Domače mleko in smetana (19.10.2007 22:42:46)

Če dodajaš sol, dobiš kajmak.




Stran: [1]