Življenjsko zavarovanje - Fond polica (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


SunshineTai -> Življenjsko zavarovanje - Fond polica (25.10.2007 15:01:27)

Ker sem bolj "nova" na forumu, najprej en lep pozdrav vsem udeleženkam tega foruma.
Bi vas pa vprašala, (ker se ravno odločam in imam pred seboj ponudbo) ali imata s partnerjem ali same sklenjeno življenjsko zavarovanje oziroma varčujete v kakšnih fondih ipd. Moj partner je malo skeptičen glede tega, samo meni se pa zdi zelo pametna naložba.

Kaj o vsem tem menite ve????




sazi -> RE: Življenjsko zavarovanje - Fond polica (26.10.2007 11:09:26)

kar se tiče varčevanja zdaj zaključujeva s tem, ker vse vlagava v hišo. Do zdaj pa sva varčevala večinoma v vzajemnih skladih in z delnicami. Ker imava malega otroka se mi je zdelo smiselno, da se življensko zavarujem in itak je bila to tudi zahteva, ko sem najemala kredit. Tako imam sklenjeno minimalno življenjsko zavarovanje (naložbeno) in to je to.
Fondpolice in podbono - ja, kot del varčevanja že mogoče. Mislim, da je pomembno, da varčuješ na različne načine, da imaš nekaj zelo varnega varčevanja in nekaj malo bolj donosnega in tveganega. Ko končamo hišo in poplačamo večino dolgov, se bom pa spet s tem ukvarjala (ampak kdaj bo to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image])




anandrej -> RE: Življenjsko zavarovanje - Fond polica (29.10.2007 12:05:24)

Če rabiš življenjsko zavarovanje, potem skleni samo riziko zavarovanje brez varčevalne komponente. Varčuj pa posebej v vzajemnih skladih ipd. 




Stran: [1]