Anonimen -> Za vse učiteljie, starše in pe koga ki ga to zanima (16.12.2004 20:58:43)
|
Pred mojo porodniško smo imeli na centralni šoli za predmetno stopnjo dva aktivna odmora - za razredno stopnjo pa enega. Predmetna stopnja je imela prvi aktivni odmor ob 8.45 do 9.00 in drugega od 12.20 do 12.40. Takrat so bili v telovadnici in igrali odbojko ali košarko. Nismo dovolili nogometa, ker je bilo preveč otrok v telovadnici, pa samo en učitelj, ki je tam dežural. Razredi pouk je imel aktivni odmor ob 9.45 do 10.00. Takrat so se običajno igrali v atriju (ko je bilo lepo vreme) ali pa v razredu. Kako je vplival odmor na učenje? V bistvu se mi je zdelo, da so bili otroci potem še bolj razigrani in nezaiteresirani za učenje. Pa me to ni motilo, ker sem potem pač podaljšala uvodno motivacijo. Ti odmori so ji bili zelo všeč, zato sem jim lahko tudi zagrozila, da če ne bodo ubogali, ne bodo smeli v atrij. :)- Je pa res, da je pri predmetni stopnji med aktivnim odmorom veliko otrok sedelo ob strani in gledalo ostale, kako se rekreirajo. :zmeden: Čemu torej aktivni odmor za takšne? Sedijo lahko itak v učilnici!
|
|
|
|