bruhanje v loku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


prolet -> bruhanje v loku (1.11.2007 15:05:21)

Naša pikica je že tretjič bruhala v loku v roku 10ih dni, pa me malo že skrbi. Mi mogoče lahko katera kaj svetuje?
Pa zanima me še, če bruha v loku in npr. pol ure kasneje pokaže da je lačna, a je sploh okej, če se jo nahrani? 




Anonimen -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 15:07:04)

Pojdi k zdravniku.

Bruhanje v loku je lahko znak alergije.




emaa -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 15:21:27)

Naš je jedel skoraj tik za tem, ko je zbruhal ven (seveda v loku). Je pa to naredil, če mu kaj ni bilo prav, če je mislil, da dobiva ta zanič mleko, ko je malo kašljal, pri uvajanju GH, ma razlogov je bilo milijon. In to ne 1x na dan, tudi po 4x. Nam so rekli, da bo prerasel in na srečo tudi je. Je bilo pa naporno, preoblačit sebe, njega, vse, ki so bili v radiju 2-3m (tudi brata dvojčka), njegovo posteljo, itd. Opazuj kdaj bruha, mi smo sčasoma vaj vedeli kdaj nas čaka izstrelek in sem se mu umaknila s poti. Zdaj pa poje vse in ga ni treba prosit, takrat sem pa cvikala ali bo hrano sprejel, zbruhal (no, če je bilo moje mleko, se to praviloma ni dogajalo, pri njegovem posebnem mleku pa, pa je bilo izredno zanič). 




spacey -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 15:24:48)

A ni bruhanje v loku tudi znak za meningitis.
To sem si tako zaponila, ko mi je ena znanka povedala, da je njen sin bruhal v loku in imel hud glavobol in nasploh slabo počutje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Jaz bi šla takoj k zdravniku.





BAMBINA_ -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 15:38:55)

IZVIRNO SPOROČILO: prolet
Pa zanima me še, če bruha v loku in npr. pol ure kasneje pokaže da je lačna, a je sploh okej, če se jo nahrani? 

Ja, seveda jo nahrani, saj s tako obilnim bruhanjem popolnoma izprazni želodec.




Anonimen -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 18:49:36)

IZVIRNO SPOROČILO: spacey

A ni bruhanje v loku tudi znak za meningitis.
To sem si tako zaponila, ko mi je ena znanka povedala, da je njen sin bruhal v loku in imel hud glavobol in nasploh slabo počutje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Jaz bi šla takoj k zdravniku.




Ne delat panike. 3x bruhanje v loku pri tako majhnem otroku je čisto dopustno. Tudi moj je, pa sem vedno pozabila omenit pediatru, pa itak ni bilo nič vse skupaj. Lahko pa kaže na refluks ali nekaj takega.




draganav -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 23:02:03)

Tudi moja pikica je, ko je bila stara okoli 6 m v roku petih dni 3x bruhala v loku. Ampak res je zgodilo samo takrat in potem konec. Se drugače dobro počuti? Počakaj, če se bo pa ponavljalo pa le pojdi k zdravniku.




Anonimen -> RE: bruhanje v loku (1.11.2007 23:22:49)

Moja hči je tudi bruhala v loku. Imela je namreč želodčni refluks.Ne vem pa, kdaj se je začelo, ali takoj po rojstvu ali kasneje. Pomagalo ji je mlečna mešanica z rižkom, pa ene kapljice je dobila za pred jedjo,  sedaj pa sem tudi opazila, da imajo prilagojeno mleko. Opazuj jo, če je drugače videti živahna in zdrava in če bo še bruhala, je verjetno to. Ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno poklicala ali patronažno ali v pediatrično ambulanto, da ti svetujejo. Upak, da ni nič hudega. Pa srečno.Lp




kšpela -> RE: bruhanje v loku (2.11.2007 23:52:38)

moja je stara tri mesece in mi je dvakrat bruhala v loku.sem pa vprasala patronazno in pediatra pa sta mi rekla da ni nic narobe ce ne bruha zaporedoma in vsak dan.ce se to zgodi na vsake tok ni pomoje nic hudega.saj pri moji ni bilo.




Brundula -> RE: bruhanje v loku (6.11.2007 20:16:44)

Tvoj otročiček ima probleme s polivanjem. To ti pravim, ker sem 100% iz lastnih izkušenj. Ne vem sicer koliko je star, ampak polivanje se pojavi že v prvem mesecu in sicer nekje v 2 tednu pa lahko traja vse do 7 meseca. Mi prav zaradi tega v prvem mesecu nisno pridobili nič na teži in smo pristali v bolnici. Poglej si malo na netu o polivanju oz. refluksu.
Priporočam ti, da dvigneš vzglavje otroku pa da menjaš adaptirano mleko- ki je prav za polivanje. Če pa dojiš ga boš morala večkrat  hranit, ker drugače ti bo lačen. Če ti otrok normalno napreduje na teži ni panike.




Stran: [1]