prehlad (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


piba -> prehlad (7.11.2007 6:34:35)

Zdravo!

Ali ima (je imela) katera med vami prehlad med nosečnostjo? Kako ste se ga znebile? Med mojo prvo nosečnostjo (28t+3d) nisem bila niti enktrat prehlajena, sedaj v drugi (imam ta malo v vrtcu) pa mi (nama s ta malo) kar naprej teče iz nosa, kašljava in imava vneto grlo. Sama še nisem šla k zdravniku, ker se mi še ni zdelo potrebno, a me počasi začenja skrbeti.
Sicer pa jem dosti sadja, C vitamina in še dodatke vitaminov. Več kaj po mojem ne morem storiti. Ali pa ? Kaj?






kjava -> RE: prehlad (7.11.2007 7:36:42)

Saj proti prehladu se že itak ne da kaj dosti narest. Moraš počakat, da mine. Jaz sem za vneto grlo žajbljeve ali pa ricola bombone lizala.




Katina -> RE: prehlad (7.11.2007 7:41:24)

Ne, nimaš kaj naredit. Lahko ližeš le Panthol, ki so v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] doboljeni in piješ čaje. Niti ne preveč žajbla, ker pravijo, da tudi ni čisto nedolžen.
Jaz sem bila ravno včeraj pri svoji zdravnici in sem jo hkrati povprašala kaj lahko naredim, ker imam tudi sama probleme z grlom, pa mi je rekla isto kot piše zgoraj.




scubadiver -> RE: prehlad (7.11.2007 7:48:47)

meni je v lekarni dala ene čist zeliščne tabletke ki se jih lahko je v nosečnosti in so mi ful pomagale. sam se zdele ne spomnim imena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa če bi bilo res hudo lahko brez slabe vesti vzameš kak lekadol plus c proti nahodu ali celo vročini, da se vsaj naspiš ponoči.




cukerček -> RE: prehlad (7.11.2007 8:43:30)

jaz vsako jutro spijem mlačno limonado sladkano z žličko medu-preizkušen recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




san -> RE: prehlad (7.11.2007 9:30:22)

granobil pastile iz gozdnih lišajev - v lekarni ga imajo, žajbelj se odsvetuje med nosečnostjo. pa veliko tekočine pit in c vitamina seveda.




s. -> RE: prehlad (7.11.2007 9:37:31)

- balzamična krema
- kopel v esenci materine dušice
- kopel v brinovi esenci
- kopel v senenem drobirju
- evkaliptovo olje za mazanje in aromaterapijo





fragola -> RE: prehlad (7.11.2007 10:52:05)

Jaz sem tudi prehlajena in pijem samo čaj pa limone si narežem in jem!
Grlo me tudi boli, vendar se mi zdi, da je boljše, ker jem limone!




sasa79 -> RE: prehlad (7.11.2007 12:07:15)

Mož je včeraj bil pri zdravniku, ker ima virus in je vprašal, če je kaj nevarno, če bi se jaz nalezla. Je rekla, da ne bi bilo nič narobe. Ne bi pa bilo baje fajn, če bi dobila vročino. Sem pa bila tudi jaz pred kratkim prehlajena in sem veliko čaja z limono in medom spila in je  bilo čez 2 dni bolje. Upam, da bo čimprej bolje.




piba -> RE: prehlad (7.11.2007 12:18:44)

Hvala za vse odgovore. Bom poskusila s Pantholom.

Najmanj prijetno od vsega pa je pokašljevanje, kjer me že trebušne mišice bolijo. Sicer pa same najbrž veste, da je med nosečnostjo vse kar te boli okrog trebuha neprijetno in zaskrbljujoče.





ursalara -> RE: prehlad (8.11.2007 9:01:56)

PIBA jaz sem v tej nosečnosti bila ze dvakrat prehlajena.prvic sem se pozdravila z tableti ki so ti jih že predhodnice priporočile.pred dvema tednoma sem ponovno zbolela,pila sem mlačno limonado,jedla med ki ga drugace ne prenesem,poskusila tudi s temi tableti in mi ni pomagalo.Zajel me je hud kašelj in boleče grlo odšla sem k svojemu zdravniku ki mi je takoj predpisal antibijotike za vneto grlo,kajti če jih ne bi jemala bi lahko prišlo do gnojne angine.grlo sem si pozdravila ubijajoč kaselj pa sem umirila s slezovim sirupom,probaj s tem sirupom za kaselj trikrat na dan po eno žličko.res pomaga




Stran: [1]