[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2007 12:45:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 12:47:33)

Ja, mi smo ga tudi včasih doma delali iz mleka od kmeta. Saj to naložiš samo eno plast dol pobrane smetane, soliš, pa spet čez smetano, pa spet soliš itd., a ne?

Piojma nimam, koliko stane v trgovini. Veliko verjetno, kot vse.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2007 12:51:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




eya -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 12:54:02)

Daj, prosim, napiši recept. Mi tudi včasih dobimo mleko iz ene kmetije, pa kajmak imamo tudi zelo radi.




Anonimen -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 12:54:29)

Ni kajmak pravi, če ni od pravih ljudi s skrivnim receptom. Komaj čakam, da grem v Bosno k babi. Njami. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Drugače pa lepo, da se trudite. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Je tud dober od nas Slovencev, samo čar je pa ....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




eya -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 12:55:30)



V mercatorju pride slabih 10 € kilogram kajmaka.




Anonimen -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 14:31:56)

Jaz ga pa še sploh nisem nikol probala. Pa dvomim, da bi mi bil všeč, ker ne maram smetane od mleka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




MARTINŠČICA -> RE: Da se pohvalim-kajmak (10.11.2007 17:27:50)

A se za kajmak pobira smetana s svežega ali s kuhanega mleka? Koliko časa potem to nalagate in zorite? Kje to zorite, v hladilniku, na sobni temperaturi, v kurilnici?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2007 17:47:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




eya -> RE: Da se pohvalim-kajmak (11.11.2007 20:22:06)

Nalin, hvala. Sliši se pa kar komplicirano...ma, bomo probali, ker ga imamo radi.

eya[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pikecpokec -> RE: Da se pohvalim-kajmak (13.11.2007 15:54:33)

A to pomeni da lahko recimo 1 mesec zbiraš uno smetano z mleka? ker mi 1X na teden dobimo mleko in si potem predstavljam da bi npr. vsak teden pobrala kožo dol, jo solila, pokrila in postavila v hladilnik. naslednji teden bi dodala novo plast, spet solila, ....
In kdaj je to pol ''zrelo'' za jest?
Mi mamo kajmak ful radi, sam je drag ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] v trgovini!





smrka -> RE: Da se pohvalim-kajmak (13.11.2007 20:09:46)

Jest nardim kajmak tkole:
kislo mleko zmesam z slatko smetano in to pustim na sobni temperaturi 24 ur. Zakon je dobro!!!!




pikecpokec -> RE: Da se pohvalim-kajmak (13.11.2007 20:47:50)

Aha, še ena fajna ideja! Še količine, prosim! Aja, a kislo mleko ''home made'' al kupljeno?




Stran: [1]