cista v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> cista v nosečnosti (10.11.2007 17:13:35)

Zanima me, ali so kateri našli cisto na jajčniku in to v nosečnosti? Če so, ali je zaradi tega nastal kakšen problem? Včeraj so mi namreč našli cisto 7.8x3.8 cm, zato me je strah, da bi me v nosečnosti ovirala, oziroma, bi zaradi nje imela težave.
Ali je katera s podobnimi problemi? Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.




kajsica -> RE: cista v nosečnosti (10.11.2007 18:03:28)

Pozdrav!

Točno ti ne bom znala odgovotit, ampak ena moja dobra prijateljica je imela podoben primer. Morala je več počivati in imela je malo pogostejše kontrole in grozilo ji je da bo mogoče malo prej rodila, če bi cista toliko zrasla. Pa je čisto normalno donosila, je pa res da je imela zaradi tega carski rez.

Tako da verjemi ni panike, res pa je da boš verjetno morala več počivati.




soncek.djukelica -> RE: cista v nosečnosti (10.11.2007 19:45:53)

zdravo,

kakšne vrste cisto pa so ti našli? Jaz sem se zdravila za endrometriozo, ciste so se mi pojavljale na obeh jajčnikih!Najboljši način,da bi se jih rešila, je bila zanositev, kar mi je tudi uspelo! S tem sem preprečila,da bi cista rastla! Ciste so čokoladne vsebine; kar bi pomenilo,da je v njej kri, ki ni odtekla pri M! Če imaš ti to vrsto ciste, te sploh nima kaj skbeti, ker jo bo nosečnost posušila! Lahko se edino zgodi,da poči in v tem primeru boš krvavela! Takrat boš pač obiskala zdravnika! Tudi meni so našli cisto na prvem UZ, pa je G. rekla., da me nima kaj skrbeti!
CR bi bil potreben le v primeru,da si imela posege v maternico, ker vsak poseg lahko pušča brazgotine, vendar se v to ne šteje odstranitev pregrade ampak miomov!
Sicer pa, kaj ti je zdravnik rekel?




Anonimen -> RE: cista v nosečnosti (10.11.2007 20:33:19)

Hvala obema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Na izvidu piše policistična cista in rekel je, da ni fajn, da jo imam, da pa upa, da mi ne bo delala težav.
S.D. si me malo potolažila.Hvala.




Stran: [1]