RE: Kakšne plače imate? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (17.11.2007 15:57:46)

OSNOVA: 3,200 neto (5,500 brutto) + prehrana in prevoz




Seven* -> RE: Kakšne plače imate? (17.11.2007 16:29:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

OSNOVA: 3,200 neto (5,500 brutto) + prehrana in prevoz



Uf. To je pa lepo.. Vsaka čast! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] A lahko okvirno napišeš stopnjo izobrazbe in kakšno delo imaš?




Srčekgirll -> RE: Kakšne plače imate? (17.11.2007 18:17:59)

Pr nas je obup, mi pravmo da so štipendije. Velik folka komaj sfolga čez mesec. Delajo sobote, pa norme, itd.. pa je en k....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] plača 15ega. Obup![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (17.11.2007 22:40:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RRUf. To je pa lepo.. Vsaka čast! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  A lahko okvirno napišeš stopnjo izobrazbe in kakšno delo imaš?


Koncano imam VI-stopnjo, sem poslovna direktorica v zasebnem podjetju in imam skoraj 15-let delovne dobe.




Marogica -> RE: Kakšne plače imate? (17.11.2007 22:43:04)

ANonimna, kapo dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Colt -> RE: Kakšne plače imate? (18.11.2007 9:36:30)

Darka Kos, vidi se da si ''človek iz terena'' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kolkor jaz opazujem situacijo...se zasebniki vedno bolj in bolj nagibajo k vsem ostalim kvalitetam človeka, kot pa je diploma. Vedno bolj je važna poštenost, pridnost, funkcionalnost, pripadnost podjetju, razultat/natančnost dela in še kup ostalih stvari.

Glede nadur..mene prosijo če mi jih lahko plačajo (150% navadne ure), če pa bi želel jih lahko tudi ''koristim''. Nisem pa bil sicer že kakih 5 let na bolniški, mam cca 9 let delavne dobe in se praktično nikol ne kregam glede stvari kjer si ostali sodelavci pulijo lase (tisti ki jih še majo kaj) Jaz raje uberem diplomacijo in kompromis.

Posledica? Na cca vsake pol leta se mi malenkost dvigne urna postavka...in se ne morem niti malo pritoževat.




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (18.11.2007 9:45:40)

No, dobro, nisem ravno terenska, ker zadnjih 5 let prav lepo sedim na toplem v pisarni in načeloma ne delam nič, ampak dokler me za ta nič tudi plačajo, vidim, da moram biti tiho, ker nekatere za manj denarja dejansko delajo, pa še visoko izobrazbo imajo, o čemer pri meni ni govora. Je pa res, da delam pri zasebniku (večinoma je bilo tako) in da v 14-ih letih, odkar delam, še nisem imela omembe vrednih težav z iskanjem službe oz. dela (bom raje tako rekla). Mojim delodajalcem ni bilo pomembno, kakšno izobrazbo imam, ampak to, da sem pripravljena delati in da znam (oz. da se pustim naučiti) delati, meni pa ni bilo pomembno, na kakšen način sem zaposlena (penzije tako ali tako ne bom dočakala, saj se starostna meja kar naprej viša, pa še ukiniti nameravajo vse skupaj, tako, da boš dejansko imel samo tisto, kar si našparal) in mi je bilo pomembno samo to, da 15-ega dobim kuverto z gotovino. In ker sem še vedno prepričana (vsaj v Ljubljani imam jaz take izkušnje), da se vedno najde delo za tistega, ki je pripravljen delati, mi ni bil nikoli problem kakšnemu problematičnemu delodajalcu reči "adijo" in iti drugam. Imela sem službo (pred tremi leti), kjer sem bila zaposlena za nedoločen čas in sem imela plače cca. sedajšnjih 1000€, ampak delodajalec ni bil človek in sem odkorakala sem, kjer sem zdaj. No, tudi ta šef ni človek (o čemer sem pred kratkim pisala), ampak plača je pa točna in redna in kolektiv je super, tako, da je to vse, zaradi česar vztrajam. Ko mi bo pa še to zraslo čez glavo, bom šla pa drugam. Pač prosto po Prešernu (za moje pojme). Razumem pa ljudi, ki so stari nad 40 let, nimajo npr. primerne izobrazbe, manjka jim še kakšno leto do penzije, pa še živijo v kakšni taki regiji, kjer si ravno ne moreš izmišljevati kakor jaz v Ljubljani - ja, njih pa razumem, da raje trpijo v službi, kakor da bi bili brez nje. Od nečesa pač moraš živeti in od socialne podpore same definitivno ne moreš, vsaj ne, če imaš od prej kredit, pa avto na leasing (vse to od takrat, ko si službo še imel) in po možnosti dva šoloobvezna otroka in brezposlenega partnerja. To pa ne gre, pa čeprav z najvišjimi otroškimi dodatki. Verjemi, sem dala tudi to čez in mi nekako ni do tega, da bi se ponovilo.




Colt -> RE: Kakšne plače imate? (18.11.2007 9:52:50)

Absolutno se danes dobi delo brez problema. Samo veliko ljudi ima v glavah še vedno zavest, da hočejo TAKOJ IN ZDAJ delat samo fina dela, po možnosti super plačano, Bog ne daj kaj kjer si umažeš roke....

Najlažje pa je ležat doma, preklinjat vlado, družbo ,soseda itd itd...ter vlečt socialno podporo. To je praktično moderno parazitstvo, ker država SMO TISTI KI HODIMO V SLUŽBO. Mi polnimo malho. In na tem področju zajedalstva je še ZELO ZELO premalo narejeno.

Če bi šel jaz včeraj štrajkat, bi štrajkal tut proti takšnim parazitom. Tako pa, glej ga zlomka...sem si pridelal 16 nadur [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (18.11.2007 10:00:42)

Načeloma proti (včerajšnjemu) štrajku nimam nič (bila sem tam), kajti plače so dejansko sramotno nizke v primerjavi z EU (v kateri smo in s čimer se tako radi pohvalimo) in v primerjavi s cenami osnovnih življenjskih potrebščin (in ki še kar rastejo nesorazmerno s plačami, pokojninami in štipendijami). Ampak še vedno pa sem prepričana, da je bolje imeti npr. dve minimalni plači (netto je to okrog 750€, kajne) in zraven plačana vsa zavarovanja, kakor pa imeti socialno podporo za celotno družino (vzemimo povprečje - 2 starša, 2 otroka), ki znese (vključno z otroškima dodatkoma) enako, nimaš pa ne plačanih bolniških, ne plačanih dopustov, ne regresov, ne porodniških, ne zavarovanj. In to je edino, pravzaprav, kar zame šteje, pa čeprav nimam take službe, kjer bi vse to imela. Imam pa zato plačo, višjo od minimuma in plačo, ki je definitivno super glede na mojo izobrazno in glede na to, da nimam niti enega uradno veljavnega papirja o kakšrnem koli znanju (pa kljub temu govorim 3 jezike, obvladam najmanj osnove računalništva, prava, računovodstva, slepo tipkanje, organizacijo in še marsikaj). Zato pravim, da se čez plačo samo ne pritožujem, se pa pritožujem čez plače na splošno. Kajti kako družina preživi s 750€ na mesec, mi niti približno ni jasno. Jaz tega ne bi zmogla, četudi ne bi imela najemnine in nepotrebne položnice za mobitel (to je pa moja šibka točka). Ampak, kakor vedno pravim - dokler imam možgane, ki mi vsaj še za silo funkcionirajo in dokler imam dve relativno zdravi roki in nogi, do takrat jaz ne bom brez dela. Razen, seveda, če se mi ne bo dalo delati in če si bom lahko privoščila biti doma tudi brez moje plače. Zaenkrat pa to še ne gre. Poznam pa ljudi, seveda, ki jokajo, tulijo in jamrajo, kako ni dela. Potem jim pa službo prineseš domov (jim poveš, kje jih bodo takoj vzeli), oni te pa začnejo bombardirati, zakaj ne morejo delati tistega: predaleč je od doma (ta "izgovor" je opravičljiv samo za samohranilke brez lastnega prevoza), ne morejo delati izmensko zaradi otrok (zakaj pa ne, če je brezposeln partner doma?), naštejejo cel kup zdravstvenih težav (tudi mene pri 29-ih boli hrbtenica od sedenja, kakor da bi imela 90 let, pa kaj?) in na koncu še rečejo, da se jim pa ne splača za "tak" denar (minimalna plača). Ja prav, potem pa sedi doma in jokaj!




vaney -> RE: Kakšne plače imate? (18.11.2007 21:17:20)

Delam v vrtcu, imam VI. stopnjo izobrazbe, teče mi 3. leto delovne dobe, dobim med 800-900 evrov neto+prevoz+prehrana. Nekaterim se zdi to malo, drugim veliko, jaz sem pa srečna, da sploh imam službo in se mi to še zdaleč ne zdi slaba plača. In mislim, da tisti, ki dobimo okrog 1000 evrov ven, smo lahko kar srečni (vsaj trenutno še), ker za moje pojme se s to vsoto da normalno živeti (manjši kredit (150evrov), položnice, stroški za avto, hrana+nekaj ostane za uživanje). Zame so reveži tisti, ki dobijo 500 evrov in manj, srečneži pa tisti nad 1000evrov plače.
Ni nujno, da se strinjate z mano, tako je pač moje mišljenje (mogoče se bo spremenilo, ko čez 2 meseca dobiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in bodo prišli dodatni stroški-tako da se opravičujem vsem staršem)




smigli -> RE: Kakšne plače imate? (19.11.2007 9:59:07)

Colt in Darja, se popolnoma strinjam z vama, službe so, sam pripravljen je treba bit kaj potrpet, raje grem veceje čistit, kot da sedim doma, vlečem socialno, se smilim sama sebi in pljuvam po državi, da zame ni poskrbela.

Drugače pa VI. stopnja izobrazbe (faks mi počiva), 9 let del. dobe na zelo znanem podjetju, delovno mesto za VII. stopnjo, zelo stresno, poznavanje slo in tuje zakonodaje, poslovanje s tujino itd....neto plača 770 eur, sem si jo pa izborila šele pred kratkim, ko sem rekla ali mi jo dvignete, al pa grem.

bai




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (19.11.2007 10:00:29)

Ja saj TO je zame problem. Vsi po spisku zahtevajo ne vem kakšno višjo ali visoko izobrazbo, istočasno pa se ti ta izobrazba popolnoma nič ne pozna na netto plači. Kar ne pomeni (zame) nič drugega kakor to, da je izobrazba nesmiselno zahtevana, istočasno pa popolnoma podcenjena.




smigli -> RE: Kakšne plače imate? (19.11.2007 10:13:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

Ja saj TO je zame problem. Vsi po spisku zahtevajo ne vem kakšno višjo ali visoko izobrazbo, istočasno pa se ti ta izobrazba popolnoma nič ne pozna na netto plači. Kar ne pomeni (zame) nič drugega kakor to, da je izobrazba nesmiselno zahtevana, istočasno pa popolnoma podcenjena.


Ne veš kako zelo se strinjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], zato pa imam faks še vedno na lagerju, no tudi materinstvo dela svoje.
Ja imam sodelavko s končanim faksom, podobno delovno mesto, ima pa isto plačo kot jaz.




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (19.11.2007 10:15:19)

Verjamem, da se strinjaš. In zato jaz čez mojo plačo ne jamram kaj pretirano veliko, ker tukaj na RR vidim, da zaslužim (z OŠ) netto več od nekaterih s 7. stopnjo. Kar definitivno ni fer do njih. Zakaj pa so 16 let hodili v šolo, jaz pa pol manj? Menda ne zato, da bodo imeli en papir, od njega pa nobene koristi?




BaNeLa -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 10:49:05)

2020 € neto - VII stopnja, 10 let dela, gospodarstvo.




mojsoncek -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 12:35:56)

VII. st. izobrazbe (na podiplomskem mi manjka samo se "zakljucno dejanje", beri naloga), 4 leta del. izkusenj, delam pa v gospodarstvu v "stari socialisticni firmi". Placa je pa od 1200 - 1400€ (neto + malica + prevoz), odvisno od tega koliko sem na bolniski za tamalega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 

Darja Kos in Colt, tudi jaz se strinjam z vama, da se vedno najde delo, ce ti je vsaj malo do tega.
Bi pa omenila se tole... V nasem malem kraju, ni veliko izbire za sluzbo, kaj sele za "dobro" sluzbo. In seveda se vsi pritozujejo. Ampak nobeden oz. redko kdo se je pripravljen odpovedati luksuzu (da imas pes do sluzbe 5 minut), se vsako jutro vsesti v avto in se odpaljati malo dlje v sluzbo. Midva z mozekom sva ena redkih, ki se v sluzbo vsak dan voziva v LJ (obstajajo pa seveda tudi druge opcije).




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 12:57:01)

javna uprava, 600 eur.




srki -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 13:06:00)

635 eur neto, državna ali javna uprava, saj je vseeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], V. stopnja, 7 let delovne dobe. Bogatija, da glava boli.




srki -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 13:12:08)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pa glede na to, da ste nezadovoljne s plačami, a boš šla katera v soboto v Lj na demonstracije? Verjetn  ne, ker najlažje je samo jamrat, storit pa nič.


Saj, če ste/boste kaj uspeli, se bom po glavi tolklka, zakaj nisem šla. Drugače pa....dvomim, da bo kaj iz tega.

In Colt in Darja, se strinjam, da preveč gledajo samo tisti list papirja in faks in ne vem kaj še vse, premalo pa dejanskega znanja za določeno stroko.

Pri nas bomo samo določene delale neke nadure oz. bomo imele plačan dodatek. Koliko tega to bo, pa ne smemo vprašat. Ena, ki to prakticira že več mesecev, pa bo prvo izplačilo dobila šele januarja. Komu naj vrat zavijemo?




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 16:52:15)

IZVIRNO SPOROČILO: srki
Koliko tega to bo, pa ne smemo vprašat.

Zakaj pa ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače pa, Srki, ko si že ravno v javni službi (jao, kako je to slišat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) - daj mi zaupaj, v čem je čar te je*ene službe? Ko sem jaz še hodila na SUAŠ, je 3/4 mojih sošolk govorilo, da so tam zato, ker bodo potem brez problema dobila državno/javno službo v neki pisarni, za polni delovni čas, nedoločen, seveda. V čem je fora? "Kao" v stabilnosti? Mislim - kakšna stabilnost pa je 635€ netto na mesec? Sploh pa v današnjih časih, ko "služba za nedoločen čas" ne pomeni nič drugega kakor pa "enomesečni odpovedni rok".




Strawberrie Cherrie -> RE: Kakšne plače imate? (20.11.2007 16:54:39)

astronomsko.




Anonimen -> RE: Kakšne plače imate? (21.11.2007 15:19:50)

 JU, VII. stopnja izobrazbe, 5 let delovnih izkušenj - 990€ neto




_andreja_ -> RE: Kakšne plače imate? (21.11.2007 22:11:11)

koristim polovični delavni čas (25 ur ) ur tedensko ta mesec nakazila 465 € (z malico in prevozom) meni je to o.k. delam v trgovini tuš ...naj povem še to da preden sem rodila sem imela isto plačo kot jo imam sedaj, pa sem delala polni delavni čas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




puncica -> RE: Kakšne plače imate? (22.11.2007 7:45:19)

Pa kako hudiča preživite s temi malimi plačami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image], pa se misla da imava midva bol majhne plače pa vidim da sploh ni tako. Midva oba dobiva skupaj ven tam okol 2200€ (gola plača + prevoz + malica) pa imava VII. in VI. stopnjo izobrazbe pa še vseeno gledamo na to kaj bomo kupili in kje dobiti kaj cenej ker na veliko šparamo (v kratkem začnemo gradit), ne predstavljam pa si da bi imela oba plače tam okol 500€[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




srki -> RE: Kakšne plače imate? (23.11.2007 7:42:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

IZVIRNO SPOROČILO: srki
Koliko tega to bo, pa ne smemo vprašat.

Zakaj pa ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače pa, Srki, ko si že ravno v javni službi (jao, kako je to slišat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) - daj mi zaupaj, v čem je čar te je*ene službe? Ko sem jaz še hodila na SUAŠ, je 3/4 mojih sošolk govorilo, da so tam zato, ker bodo potem brez problema dobila državno/javno službo v neki pisarni, za polni delovni čas, nedoločen, seveda. V čem je fora? "Kao" v stabilnosti? Mislim - kakšna stabilnost pa je 635€ netto na mesec? Sploh pa v današnjih časih, ko "služba za nedoločen čas" ne pomeni nič drugega kakor pa "enomesečni odpovedni rok".


Ne vem, Darja, zakaj ne smemo vprašat, skrivnost, ne vem kaj. Ko ji to (vodji) omenimo, kar rdeča rada in živčna. Pol te pa še nadere, pa na piko vzame.

V čem je čar, pa tudi sama ne vem. V bistvu sem si že od nekdaj želela delati v neki pisarni, pa vidim, da res ni nekih ugodnosti, razen redne plače, znesek je pa res mizerni, če samo vidiš druge, brez šole, da lahko veliko več zaslužijo. Samo, reskiranje, to ni zame. Nisem tip, da bi službo zdaj pustila in šla nekaj fušat. Vse potegne za sabo-ko si na bolniški-koliko imaš plačano, potem penzija, čeprav je itak ne bo nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...ah, ne vem, nimam jajc za kaj takega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Kako preživimo, puncica? kaj pa vem, očitno čaramo oz. ne hodimo na izlete, morje enkrat na leto, cunje po potrebi, razen pri otroku ne šparam. Na razne večrje in kosila tudi ne, kupujem, kar se hrane tiče, tisto, kar rabim, ne pa, da grem po kruh in mleko, na blagajni pa s polnim vozičkom.




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>