|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrbi ob ponovni zanositvi
10.11.2007 20:18:13   
baby22
Pozdravljeni,
nekaj me zanima, če je med vami katera taka, ki je pri prvi nosečnosti imela PREEKLAMPSIJO(povišan pritisk) in je potem ponovno zanosila???zanima me ali se je pri drugi nosečnosti tudi pojavila P.ali ne?
jaz sem namreč pri svoji prvi nosečnosti pri 23 letih, doživela PREEKLAMPSIJO, pa zanjo sploh nisem vedela, potekalo pa je nekako tako v 34.tednu sem bila na g.pregledu, kjer mi je g.rekla da imam malo povišan pritisk 165/80 in da naj pridem v pon.v porodnišnico, na neke preiskave... da pa je drugače vse vredu... naslednjega dne se spomnim le do 12.h, vem da sem bila na občini in urejala za porodniško, ko sem prišla domov me je nenadoma močno začela boleti glava, potem sem baje padla v nezavest in po zdravniškem sodelovanju (ko so mi v rešilcu dali APAURIN) še v komo. sledil je carski rez in upanje, da se zbudim iz kome.v komi sem bila dva dni...z malčkom je bilo vse uredu, le na teži je moral pridobiti, saj je tehtal le 1430 g.in to v 34.tednu. ko sem kaasneje brala vse izvide sem izvedela, da moj user posted image  od 27.tedna sploh ni pridobival na teži... g.mi je pa rekla samo da po tem da je bolj majhen in drobcan sklepa, da je user posted image ... no pa ni bila, bil jeuser posted image ... z njim je vse uredu, morda se celo predobro razvija, glede na domene zdravnikov, da naj bi imel cerebralno paralizo, da ne bo mogel hoditi, da bo manjši od vrstnikov, da bo zaostal...... pa je večji od svojih vrstnikov in "zaenkrat" je z njim vse uredu!!!
no zdaj pa k bistvu; moj otročiček je zdaj star 17mesecev, in v meni se je prebudila želja po drugem user posted image , pa me je ZEEELOO strah, da se mi nebi ponovilo,kar se mi je zgodilo! nova g.mi je namreč rekla, da sva imela ZEELOO VELIKO SREČO, da sva OBA preživela in da je vse uredu.  da pa je za vse kriva prejšnja g.saj bi v urinu morala vedeti da nekaj ni uredu z mano...
"upam" da ima katera take izkušnje,ali podobno zgodbo, bi bila zelo vesela,prav tako bi bila vesela vsakršnih nasvetov(česa se moram paziti,...), napotkov,... kajti res si želim user posted image in da bo vse UREDU z mano in novimuser posted image !

hvala za nasvete in vaše zgodbe

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.11.2007 6:50:52 >


_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
10.11.2007 21:15:53   
ajna12
Zdravo!
Jaz sem ena izmed tistih "srečnic".user posted image
Meni so se v prvi nosečnosti začeli kazati znaki preeklamsije kmalu po 20.tednu. S pomočjo ginekologov, strogih navodil, stalnega spremljanja, sem prilezla do 33. tedna,kjer so se začeli pojavljati znali eeklamsije, s carskim rezom sem rodila punčko 1405 g težko, zahiranko, ki pa je sama dihala.user posted image

Vedno sem si želela 2 otroka, ampak sem v drugo odlašala odločitev, nakar po 2.5  letih nepričakovano zanosim z mater. obročem.user posted image
Druga nosečnost je potekala veliko boljše, pritisk se je povečal po 30. tednu, vendar veliko manj. Z zdravili za zniževanje pritiska, jemanjem Aspirina 100 od 20. tedna naprej in seveda počivanjem sem prišla do 36 tedna in 4 dni, nato so se odločili za prekinitev nosečnosti zaradi blažje preeklamsije. Rodila punčko 2740g.user posted image

Navodila- kaj naj rečem: spremljanje pritiska, resno počivanje, pogoste kontrole, jemanje Aspirina od 20- 34 tedna
Če te še kaj konkretnega zanima- vprašaj.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
10.11.2007 21:51:36   
baby22
ajna, ali ta aspirin 100 nič ne škodi plodu??? praviš strogi počitek, kaj pa služba??? mogoče veš zakaj pride do PREEKLAMPSIJE???
hvala za odgovore...

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
10.11.2007 21:56:47   
eva1
No pri meni niti podrazno ni bilo tako težko-tud ni prišlo do preeklampsije,ampak samo visok pritisk in edemi, beljakovin v urinu ni bilo!
Kljub temu pa so mi v 2 nosečnosti preventivno prepisali aspirin, na merjenje nekih zarez sem šla(sej se ne spomnem več natančno), pazila na hrano, in niti duha ni bilo o visokem pritisku..pa G je bil vedno pozoren na določene znake! Na no kratko druga nosečnost je potekala čisto brez problemov, tudi rodila sem po naravni poti-v prvo je bil CR!
Sicer pa se pogovori s svojo G ali poišči še kakšno drugo mnenje, pa srečnouser posted image !
Aspirin pa ne škodi med nosečnostjio...itak predpišejo samo 100mg,pa še to od 14-34 tedna..takrat ko naj nebi bilo večjih tveganj!

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
10.11.2007 22:22:44   
Anonimen
Jaz teh izkušenj k sreči nimam, ti pa toplo svetujem, da se o tem pogovoriš s svojim G. Pa srečno. user posted image

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
10.11.2007 22:37:24   
ajna12
Tako kot ti je napisala že Eva, Aspirin med nosečnostjo ne škodi nič plodu. Pomaga pa pri tem, da razširja žile in s tem pomaga pri zmanjšanem pretoku. S tem se potem lahko zmanjša zahiranost ali celo prepreči. Jemlješ ga pa lahko samo do 34 tedna.

Ja, počitek je nujen. Za službo ti lahko povem, da boš v drugo najverjetneje šla takoj v bolniški stalež. Jaz sem šla takoj ko sem bila na prvem pregledu pri ginekologu. Tudi komisija mi je vedno brez problemov podaljševala.
V prvi nosečnosti sem najprej krvavela že v 6 tednu in sem bila zato v bolniški. Počivala sem pa v 1. nosečnosti res skozi, najprej zaradi krvavitev, nato ker so se po 20. tednu pojavili znaki- zatekanje, glavobol, visok pritisk, slabši vid in tudi nisem bila nič drugega sposobna. Če verjameš, tudi brati nisem mogla.
V drugi sem pa do 20 tedna normalno skrbela za hčerko, potem mi je pa na pomoč priskočila mama, da sem čim več počivala, ravno zaradi tega da je otroku imel boljše pogoje.

Vzrok preeklamsije tudi jaz še vedno ne vem, sem o tem dosti brala pa nikjer nič točno ne piše. Vem pa da mi je kakšno leto nazaj ena gospa razlagala da to tega pride zaradi neskladja krvne skupine moža in žene.user posted image  Nimam pojma, res ne.
Imam pa kolegico z zelo podobno izkušnjo zaradi preeklamsije, tudi 2 poroda, sam je vmes zamenjala partnerja, pa se je to vseeno pojavilo.

Veš v naprej ti to noben ne bo mogel zagotoviti ja ali ne. Tudi men so rekli da mi bodo pomagali, da bom čim dlje zdržala, kaj bo in koliko časa pa ne vedo.
Je pa zanimvo to, da sem imela ogromno UZ, na koncu se je pa med carskim rezom pri drugem porodu odluščila posteljica od maternice in sem krvavela, pa se menda to samo v 0.1% ne vidi prej na UZ. In to je doletelo poleg 2 x preeklamsijo, nosečnost z obročem, potem še to.
Ampak če si želimo otroka marsikaj potrpimo in potem imamo dva sončka.user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 9:55:19   
BibaMaJa
Pozdravljena!

Tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti preeklampsijo. Že od začetka sem imela visok pritisk, v 30. tednu pa so mi še v urinu odkrili beljakovine in seveda sem bila takoj hospitalizirana. Predpisali so mi Methylopha tablete za zniževanje pritiska. Na srečo sem donosila fantka, kateremu so pa kasneje odkrili asimetrijo možganov (naj bi imel krvavitve). Napovedali so, da ne bo hodil, govoril, skrtka same slabe stvari. Hodila sva na nevrofizioterapijo, veliko sva delala tudi doma in zdaj je zgovoren, nagajiv 2,5 letni divjakuser posted image .
Sedaj sem v 30. tednu druge nosečnosti in je doslej potekalo vse ok. Kontroliram si pritisk, pazim na hrano in veliko pijem. Nisem pa bila do sedaj na bolniški na mojo željo, seveda.
Kolikor sem seznanjena je 50% možnosti, da se preeklampsija ponovi v naslednjih nosečnostih. Gre pa za napako v posteljici. Posteljica ne dovaja dovolj hrane in kisika plodu, zato tudi pride do zastoja rasti.
Jaz sem nekako pri sebi rekla, da se s prejšnjo nosečnostjo in komplikacijami ne bom obremenjevala (seveda je vedno nekaj v podzavesti) in zaenkrat mi to uspeva. Dopovedujem si, da dvakrat pa res ne morem imeti take smole. user posted image



(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 10:37:19   
mateyka
a je možno tud obratno - da je prva nosečnost ok in da se ti to zgodi pri drugi nosečnosti?

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 10:59:36   
ajna12
Ja, to je možno. Naj bi samo bilo rečeno, ne vem pa če je potrjeno, da lahko do hude preeklamsije pride samo 1x,da če se še kdaj pojavi, naj bi bila blažja.
Pri meni je bilo to res.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 13:37:32   
Naty*Taja
Sama sicer nisem imela težav s preklsmpsijo, je pa zelo neprijetno izkušnjo izkusila prijateljica. Rodila je točno konec 7 meseca (ne vem več kolk tednov je to) mala pa je imela kup posledic. Možgansko atrofijo s hidro..., pa asd in csd srčka. Zdaj je mala stara 7,5 m in ima še kr nekaj problemov. JaRoBo -  me zanima, če ti ni odveč, kako je potekal razvoj tvojega fantka prve mesece? Ali se je sploh kje odražala asimetrija možgan? Kdaj je dohitel vrstnike?


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 16:39:21   
baby22
vsem najlepša hvala za odgovore in vaše zgodbe....
zanima me pa še kako se je treba paziti pri prehrani???

hvala in l.p.

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SKRBI OB PONOVNI ZANOSITVI???
11.11.2007 18:29:52   
BibaMaJa
Naty-Taja - v bistvu v razvoju nikoli ni zaostajal. Sploh pa se ni opazilo v prvih mesecih. Nekje pri 3 mesecih sem začela opažati, da nagiba glavico v levo in leva roka je tako visela vstran od telesa (ne vem kako naj opišem). Zgledalo je nekako tako kot, da je zategnjej v eno stran in sem na to opozorila pediatrinjo, ki naju je poslala na uz glave in vratu. Vratna mišica ni bila poškodovana, je pa uz možganov pokazal asimetrijo in brazgotine od krvavitev. Takoj smo začeli s nevrofizioterapijo in smo res veliko vadili. Na noge se je postavil pri 8 mesecih in takrat tudi začel hoditi ob opori, spustil in shodil pa je pri 11 mesecih.

baby22-pri prehrani bi se naj izogibala slani hrani, konzervirani, hrani, ki dviguje pritisk, priporočljivo je jesti čimveč zelenjave (kuhane in surove) in sadja. Piti pa veliko tekočine, najbojše vode.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?