pripomoček za učenje hoje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta



Sporočilo


saline -> pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 9:31:25)

Pozdravljene!
Zanima me, če katera ve, kaj menijo strokovnjaki o raznih pripomočkih za učenje hoje, ki jih otrok potiska pred seboj (razni poganjači in podobno).
Naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo stara skoraj enajst mesecev, ob kavču že naredi nekaj korakov, za roke je ne vodimo.

Lep pozdrav.




morje10 -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 9:45:04)

Tudi jaz sem razmišljala o taki hoduljici in sedaj jo imamo, ker mi je fizioterapevtka razložila, da so problem hojice in ne hoduljice. Pri hojici otroka daš v položaj, za katerega še ni pripravljen oz. "zrel" in v tem položaju se mišice ne utrjujejo. Pri hoduljici je pa otrok že pripravljen, se sam že začne postavljati na noge oz. na kolena (klečanje) in mora sam delati, torej se mišice utrjujejo. Naš mali rad kleči ob tej igrači in se igra, vstaja, meni je pa tudi v pomoč, saj lažje delam z njim vaje za vstajanje, ker ga zamotim z igrali na hoduljici. Fizioterapevtka mi je tudi dejala, da bo igrača prav prišla ob prvih korakih.




Barči78 -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 10:12:26)

Zanima me, če katera ve, kaj menijo strokovnjaki o raznih pripomočkih za učenje hoje, ki jih otrok potiska pred seboj (razni poganjači in podobno).


Meni je enkrat rekla delovna terapevtka, da so fini ta mejhni nakupovalni vozički, tisti otroški. Najbolš, da si ga kar malo sposodiš za nekaj časa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




rija -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 10:16:43)

moje mnenje pa je, če je otrok zdrav in nima težav z razvojem, da nekateri preveč forsirajo to hojo in enostavno ne pustijo času časa...otrok ne rabi nobenega pripomočka za hojo....ker si ga najde sam: kavč, mizica, stena.....samo čas mu je treba pustiti. vse te plastične potiskalice se mi zdijo prej nevarne, kot primerne....ker gredo hitreje od otroka...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pa nič zato, če sosedov desetmesičnik že sam hodi, naš pa ne.....





pravljica -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 10:36:43)

se strinjam z rijo...mi smo imeli sicer takšnega FP potiskača (kasneje poganjalčka) in smo ga uporabljali na travi, kjer ga je moral tamali konkretno potiskat pred sabo, da se je prestavil, če je padel, pa ni bilo hudega...drugače pa ja, vsi ti potiskači (tudi tomi 6v enem al kaj je že) so prehitri za otroke, ki se šele učijo hoje...malček se samo nasloni in se mu že zapelje naprej hitreje, kot je sam sposoben hodit




saline -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 10:48:41)

Tudi meni se zdi, da so hitri, zato pa sprašujem. Nikamor se nam ne mudi s hojo, zato je tudi ne vodimo za rokice, v dnevni sobi ima poligon s sedežno garnituro.
Le dobili smo ga, pa me pač zanima kako je s tem. Rada se vstaja ob njem, trobi, odpira in zapra pokrov, počasi bo začela hoditi.  Seveda ji ne bomo pustili, da sama leta po parketu. Se mi pa zdi fajn, če si zraven in malo 'bremzaš', da ne gre prehitro. Pač malo za popestritev.




luča -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 11:17:41)

pusti času čas,ko bo čas se bo sama spravila na noge. naš ima dvanajst mesecev  hodi ob kavču ali se prime za mizo, mu manka še mal pa bo kmalu sam na nogah.otroka ni dobro forcirat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]mi nismo uporabljali nobene hojce pa mislm da to ni fajn.




morje10 -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 18:11:50)

Mi hodimo na fizioterapijo in nam igrača pride prav pri vadbi. Včasih ni najlažje z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] delati vaje in ga animirati. Se pa povsem strinjam, da ni potrebno hiteti. Vprašanje saline sem razumela, ali so škodljive kot so hojice in to prav gotovo niso. Mi jo uporabljamo naslonjeno ob vrata, okoli pa je blazina, na kateri vadimo in tudi če [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pade, pade na mehko blazino.




saline -> RE: pripomoček za učenje hoje (15.11.2007 20:03:55)

Morje 10, prav si me razumela, to me je zanimalo.




Peli -> RE: pripomoček za učenje hoje (16.11.2007 23:19:04)

Mi nismo imel nobeneposebne zadeve, je hitro kaj našel sam npr. "pručka" ki jo je porival pred sabo al pa kakšen zaboj, saj sami najdejo oporo, dugače pa po vseh štirih - je najbolj varno, potem samo gledaš kam se bo prekucnil in kam bo udaril z glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Drugače pa sm mnenja da razni vozički na ravni podlagi niso preveč dobri, ker se "speljejo".




Stran: [1]