|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toksoplazmoza
17.11.2007 18:35:17   
Blejka26
danes mi je kolegica povedala žalostno novici in to da je bil izvid za tokso.pozitiven!je pa v sedmem mesecu nosečnosti.Sem brskala malo nazaj pa ne najdem nikjer kakšne debate o tem.Koliko je to lahko to nevarno..kot vem  sem slišala je najbolj nevarno prve tri mesece..kaj pa potem..je katera s takimi izkušnjami?

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 18:47:32   
Anonimen
Pojdi na MOn-pušenjakov forum,sicer pa kopiram
Kar zadeva toksoplazmo ta lahko škodi razvijajočemu se plodu, vkolikor ga okuži, saj napade predvsem živčevje in temu pripadajoče organe (npr. očesno mrežnico) ter posledično povzroča lahko slepoto, ter poškodbe možganov. Na srečo okužba nosečnice ne pomeni obvezno tudi okužbe ploda in se verjetnost prenosa v zgodnji nosečnosti, ko znaša okrog < 5% proti koncu nosečnosti poveča na okrog 25%.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 18:50:49   
frutka_
Moja prijateljica je bila pozitvna na testu toxe in je ta četrtek rodila zdravega in krepkega fantka.user posted image user posted image user posted image Možno je, da je test bil lažno pozitiven ali da je kaj drugega podobnega. Najbrž jo bodo testirali še enkrat in ji predpisali antibiotike.
Naj ne skrbi!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 19:06:06   
*sana*
jaz sem tudi imela (+)  test na toksoplazmozo, ampak k sreči sem rodila zdravo punco.
Sicer v diagnozi je pisalo, da sem jo prebolela verjetno pred nosečnostjo, samo nobeden mi ni garantiral, da je temu res tako.
Vso srečo  tvoji prijateljici!user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 19:58:05   
jazz
Toksoplazmozo preverjajo v prvem in zadnjem tromesečju...če je izvid pozitiven, je toksa že bila prebolena, sploh če je bilokdaj pred nosečnostjo bila več v stiku z mačkami. Zagotovo ji je gin. pojasnil zadevo, oz, ji to razložil...in tudi da bi zaradi tega bil njen plod v nevarnosti, če niso delali scene okrog tega, je verjetno z malim vse ok. Tudi jaz sem bila pozitivna, živela pa sva prej s tipom skupaj ene 8 let, z nama pa dva mačka.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 20:18:00   
mika
toxoplazmosa se preverja v vsakem trimesečju, se pravi 3x. mojo g sem rakrat vprašala kaj bi se zgodilo, če bi se izkazalo, da sem pozitivna in mi je rekla, da zuser posted image nič . toxoplazmozo preverjajo zato, da se čimhitreje ugotovi in zdravi, tako da user posted image  ostanejo zdravi.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 20:25:32   
polly80
hej.jaz sem pri prejšnji nosečnosti letos januarja žal imela spontan splav,ravno zaradi okužbe s toksoplazmozo..čeprav sem bila zeloooo žalostna,se pač tolažim,da je narava že morala tako poskrbeti..kar se tiče tvoje prijateljice,ki je že v 7.mesecu,naj ne skrbi,naj lepo gre na pregled,pa ji bodo vse lepo svetovali..jaz sem zdaj v 11.tednu,so mi takoj na začetku naredili zopet test,pa je bil zopet pozitiven na svežo okužbo-to mi ni jasno,če sem svežo okužbo imela jan.letos,kako bi se lahko zopet okužila,vsak g.pove drugače,tako da pojma nimam komu verjet..nato sem še enkrat dala kri in je bilo vse ok..tako da res pojma nimam..tvoji prijateljici pa vso srečo,pa samo čimbolj pozitivne misli,lp

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: toksoplazmoza
17.11.2007 20:26:46   
polly80
aja še to-z mačkami nimam nobenega stika sploh,sadje solato temeljito operem,mesa ne jem,v vrtu ne delam..tako da...lp

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?