vneta bradavica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


*Lana* -> vneta bradavica (20.11.2007 17:53:07)

Prosim, dajte mi svetovat. Že dobrih 14 dni imam močno vneto desno bradavico, imam prav luknjico not, ki se gnoji - ven teče rumena sluz, ko si jo namažem z bepanthenom, se strdi, da bi lahko začela celit, vendar je potem pri vsakem podoju spet po starem. Sem probala z nastavki, pa moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  protestira, tak da ne pride v poštev.
A se mi bo kljub dojenju lahk zacelila? Je res ful boleče tk da vsakič dam plenico v usta, da ne zakričim od bolečin, ko potegne.
Zdravnica mi je rekla, da traja to do 6 tednov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bi pa rada dojila, ker imam ful mleka




kjava -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 18:03:17)

Črpaj si iz tiste dojke tolk dolgo, da se ti bo zacelila. Pa baje da neke multi mam blazinice obstajajo za to. Ampak najhitreje bo, če dojenček ne bo dražil.




*Lana* -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 18:08:07)

S črpalko še bolj boli. Js mu dam 2x levo, 1x desno, vmes si pa desno kr z roko izpraznim, mi kr rata. Multi mam blazinice sem mela, pa so mi preveč vlažile in sploh ni začelo celit, mi jih je zdravnica odsvetovala. zdaj si pa po podoju namažem z bepanthenom, nato pol ure pred dojenjem umijem in namažem z lanolinom.
Sam da bo zacelilo, to mi je važno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Ninica -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 19:14:58)

Ko sem dojila starejšo hčerko sem imela 1 mesec spokane in krvave bradavice. Mazala sem si jih z Lanolinom Multimam. Dojiti sem jo začela z nastavki za dojenje in takrat so se mi zacelile. Bolelo je pa kot[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].  Upam, da se ti hitro zaceli.




Anonimen -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 20:29:25)

Na tej dojki sedaj prenehaj z dojenjem. Vsaj za zdaj. Neguj si rano, jo obvezuj sterilno. Mleko pa izčrpavaj.




kjava -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 20:48:40)

Tudi če te s črpalko boli, se vseeno rana ne odpre tako kot če dojenček sesa ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kmarija -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 21:04:36)

Kupi aventove zaščitne školjke za bradavice. Meni je full pomagal, nosiš jih med dojenji v modrčku in bradavica je v školjki na zraku. Dobiš pa v kompletu zaprto školjko, kjer se ti mleko zbira in ga nato odliješ npr v stekleničko al pa stran. Odprta školjka ma pa par lukenj, da je bradavica bl na zraku - meni je to full pomagal. Pred tem sem si mazala z bepanthenom, pa bioclin komprese sem mela, pa lanolin, s temi školjkami pa se mi je v parih dneh pozdravil (pol bradavice mi je mal stran visel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa vse razpokan).
Fajn je k ti nič ne tišči na bradavico in jo fajn namažeš z bepanthenom bradavica v tej školjki diha. Sam mal hecn zgleda čez majco [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BaByGiRl -> RE: vneta bradavica (20.11.2007 22:01:54)

Po vsakem dojenju..oz. kadarkoi imaš čas namaži z lanolinom. Pri vsakem tuširanju pa toplo vodo po dojkah,...uživaj v tuširanju. Jaz se si jih močno tuširala, pa mazala z lanolinom, pa ej bilo kmalu dobro. ( beri 2-3 dni)




Anonimen -> RE: vneta bradavica (23.11.2007 17:50:59)

jaz sem imela enako. mazala z multi mam - ni pomagalo. mazala z bepanthenom - ni pomagalo. mazala z BIVACINOM -pomagalo - v dveh dneh nisem imela več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Klaudia -> RE: vneta bradavica (24.11.2007 13:34:21)

Bom kar tu vprašala. Leva bradavica se mi je vnela oz. vsaj mislim da se je.
Me boli bradavica in še celoten jošek. Ko začne mala vlečt kr zvezde vidm. Po minutki me pa ne boli več. Ko poje... me boli samo še joška-ko se pa spet napolni z mlekom... AUČ!! Kaj nej nardim? Sm probala s črpalko stiskat, da bi se ta čas pozdravilo pa še huje boli.

Samo ni pa nič rdeča, nima nič zatrdlin, nič ranic itd. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: vneta bradavica (24.11.2007 15:32:32)

klaudia - točno tako si opisala, kot je mene bolelo. ko začne vlečt, boli kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , potem pa po minutki neha. to pomeni, da imaš nekje neko ranico, pa je mogoče niti ne opaziš, saj vsaka majhna ranica boli kot 100[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] .  poglej moj odgovor. če imaš bivacin, si namaži z bivacinom po vsakem dojenju, pa tudi kdaj vmes. pred dojenjem pa obvezno očisti bradavico z vlažno krpico. boš videla, da bo v roku 2 dni bolje (mogoče že kaj prej - odvisno)
ko ti pa poneha ta glavna bolečina, pa si preventivno maži še en čas z bepanthenom (v lekarni moraš povedati, da je za boleče bradavice, ker bepanthenov je več vrst)




Stran: [1]