Maya82* -> RE: Junijke 2007 (2.del) (25.1.2008 11:53:39)
|
Pia, rojena 12.06.2007 Teza ob rojstvu: 3660g, dolzina: 53cm 1. mesec: 4630g, dolzina: 58cm 3. mesec: 6350g, dolzina: 66,5cm 4. mesec: 7030g, dolzina: 68cm 6. mesec: 7690g, dolzina: 71cm Hvala, da se vam lahko pridruzim ob vasih debatah. Sedaj sem tudi jaz dodala Pijine podatke. Drugace pa vam moram povedat, da je Pia soncek mojega zivljenja, da sedaj sploh ne vem, kako bi zivela brez nje. Ze od rojstva je full pridna puncka, noc prespi ze od enega meseca naprej. Sicer je nisem prav dojila na prsih ampak sem si mleko izcrpavala s prsno crpalko in se sedaj to pocnem 1x na dan. Mogoce sem premalo vztrajala z dojenjem in mi je se sedaj zelo zal. Je pa vseeno bila in je se delezna mojega mleka, tako da se zelo hitro razvija in raste. Z gosto hrano sva zacele pri 4,5 mesecih (najprej jabolko in banana), z zelenjavo pa pri 5 mesecih. Tu sva imele kar malo tezav, ker se ni takoj navadila na okus, sedaj pa ze zelo lepo je. Pri 6,5 mesecih sem ji zacela devati tudi sadno skutico in pa namesto popoldanskega mleka zitno keksovo kasico, tako da mleko sedaj je le se zjutraj in zvecer. Ga pa dosti poje, tudi do 270ml, povprecno pa po 250ml. Vsak drug vecer pa se dobi moje mleko malo za pocartlat. Drugace pa trenutno spi od 20.30 ure zvecer do 7.30. ure zjutraj. Potem se previjema in najema mlekeca (aptamil 2), okol 10. dopoldne ji dam sadno skutico, okol 12.30 dobi obrok zelenjave, ob 16.00 se naje zitne kasice ter sadja in jogurta (skupaj zmesano) in ob 20.30 se njen dan spet konca z 250ml maminega mleka. Sedet je zacela nekje pri 6,5 mesecih, sedaj pa tudi ze pridno ceblja.Vsak dan sva na sprehodu, ce je le lepo vreme in zato bi mi prav prisla kaka mamica iz Celja, ki tudi pogresa druzbo na sprehodih. Cez dan tudi dosti spi in sicer po malici in po kosilu pa vcasih tudi po popoldanski malici, odvisno od poteka dneva. V glavnem uzivamo v druzinskem zivljenju. Morem pa povedat, da ima Pia tudi zelo pridnega atija, ki za njo skrbi ravno tako dobro kot mamica. No mal sem se razpisala, ampak sedaj veste prakticno vse o nasi pikici. Zelo rada bi vedela, kako dodam slikico na prazno mesto pod moje ime. Pisite se kaj.
|
|
|
|